2 December 2012

Tutorial : Letak Salji Kecil di Blog


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Kalau korang berangan-angan nak pergi main salji kat luar negara, tapi tak kesampaian, apa kata letak sendiri salji kat blog. Berangan-anganlah anda kat dalam blog anda tu. kehkehkeh. Salji ni kecik je. Warna putih :) Takkan nak kaler itam kot? ada ke? haha

Bagi qihah kan, lebih baik rasanya letak salji ni berbanding dengan gambar-gambar lain macam daun berguguran ke love ke apa ke. paham tak? gambar2 tu macam memberatkan dan menyemakkan blog :3 huhu

nampak tak bintik2 putih kecik tu? tu la 'salji'. 
*Salji ni turun lambat sikit. tunggu dalam 14-20 saat ye. Bersabar sikit eh.


Classic Template (Blogskin)
1. Dashboard > Template
2. Copy codes salji dibawah ni dan paste di bawah/selepas </style>
4. Preview dulu. kalau tak ada error, save


Template Designer (Denim, Simple dan lain2)
1. Dashboard > Template > Edit > Proceed
2. Copy codes salji dibawah dan paste di atas/sebelum <head>
3. Preview, kalau tak ada error Save template :)

CODES SALJI
<script src='http://s1.wp.com/wp-content/plugins/snow/snowstorm.js?m=1322079647g&amp;ver=1322079647' type='text/javascript'/>
<script src='http://s1.wp.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?m=1322588680g&amp;ver=1.7.1' type='text/javascript'/>
<script src='http://s2.wp.com/wp-content/blog-plugins/loggedout-follow/widget.js?m=1320005313g&amp;ver=20111128' type='text/javascript'/>
Assalamualaikum xx :-)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

7 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita