13 December 2012

Kenapa Malaysia kalah?


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

 Fuhh.. Tamatlah sudah perlawanan antara Thailand dengan Malaysia. antara Bomoh dengan Ustaz. antara Tomoi dengan Silat. antara tomyam dengan ....................... sudah cukup sudah.


Perlawanan kali ni memang sangat-sangat-sangat-sangat beremosi dan kesudahannya, Thailand mendahului Malaysia dengan 2-0. Tak cukup dengan itu, gi sepak pula muka si Farizal, keeper Malaysia sebab nak bagi masuk gol sebijik lagi. Macam dengan apa je pemain thailand ni.


1. Padang macam sawah padi


well. Macam korang dah baca entry sebelum ini (kalau tak baca lagi tekan sini) yang Malaysia mendapat padang untuk berlatuh yang tidak elok (atau lebih tepat macam sawah padi lol). Dah la kena kongsi dengan orang awam (semestinya pemain tidak boleh menumpukan 100% perhatian semasa sesi latihan), lepas tu kemudahan yang disediakan tak lengkap pula! adoi.. Lepas tu bila game semalam pun sama juga! padang tak elok!



dan, sebab yang paling top sekali kenapa Malaysia kalah dan membuatkan rakyat malaysia geram sangat-sangat!

2. Reff tak adil


Reff yang bernama Lee Min Hu, dikatakan tidak berlaku adil ketika dia mengadili perlawanan itu. Memang tak adil pun rasanya dan ramai mengatakan bahawa dia  telah dirasuah oleh pihak Thailand. betul ke? Tapi, memang tak adil langsung! ada ka patut yang mula-mula tu, Thailand yang buat salah tapi dia buat bodoh ja dan bagi kat kuning kat team Malaysia?!

Siapa pengadil/reff Malaysia vs Thailand?
ni aku screen-capture from Wiki. Tapi rasanya pihak Wiki dah edit balik Nasib baik aku sempat screen capture. HAHAHAHA.
Lee Min-Hu (born 14 September 1979) is a South Korean football referee who has been a full international referee for FIFA.

He also refereed at the regional league such as 2014 FIFA World Cup qualifiers and international competition such as 2007 FIFA U-17 World Cup.[1]

Huhuhu.. Malas nak komen panjang-panjang.. Apa-apa pun, skuad harimau malaya telah melakukan yang terbaik.. Hanya kita yang mampu merancang tapi Allah yang menentukan.. Usaha lagi! Mesti ada hikmah di sebaliknya ^_^ #think positive

Apa komen korang pulak?

dan.. ini yang aku jumpa di hampehecards. hahahahha.. lawak2


Tapikan, kalau difikirkan semula kalau thailand menang dengan cara 'kotor', tak ada gunanya kan? Dan, malaysia tetap juara di hati peminat #HarimauMalaya! Aummm!!!
 Assalamualaikum

p/s : gambar obama dan k rajagopal tu amek dari twitter. thanks kepada owner yang buatnya ya :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

41 comments:

  1. Aah..Memang berat sebelah reff die..Geram plus sakit hati tengok match tadi.Btw,harimau Malaya dah lakukan yang terbaik !!!

    ReplyDelete
  2. Harimau vs gajah. Tetapi gajah dibantu oleh khinzir.

    memang x adil >:/

    ReplyDelete
  3. pemain kita kalah pun bermaruah ! Masih ikut cara game tak macam thailand . Asyik tolak ,tepis,tendang je bila pemain kita bawa bola . huhu

    ReplyDelete
  4. malaysia kurang pantas mengejar bola . mostly thailand yang pegang bola td

    ReplyDelete
  5. geram nau akak tengok reff dia tu . eeee >,<

    ReplyDelete
  6. malaysia kalah pon bermaruah..biarlah Thailand, menang dgn cara kotor.. team Harimau Malaya da buat yg terbaek.. kte pon nmpk, kan? cume takde rezeki nak menang.. :)

    ReplyDelete
  7. Teringin jugak nak simbah tomyam yang ditambah 100 cili padi dekat LeeMinHu tuh. -,-

    ReplyDelete
  8. Siyes,sakit ati sgt tgk match td.tp semua tahu harimau malaya dah berusaha sebaik mungkin.mmg nmpk sejelas-jelasnya yg ref tu berat sebelah.shame on you!g balek lyn wondergirls lah.hahahaha......

    ReplyDelete
  9. Masalah -_- . Nasib tak tengok perlawanan tadi . Kalau tak mesti dah sakit hati giler -_-

    ReplyDelete
  10. thailand sengaja cetus kan kekasaran.semua dirancang semata mata nak menang....kesian nak main cara adil tak mampu.but sejak semalam lagi i hate this korean referee termasuk lah gangnam dengan k-pop sekali.

    ReplyDelete
  11. from now on i hate k-pop and expecially gangnam because of this referee...from korea.

    ReplyDelete
  12. x pe la..ada hikmah di sebalik kekalahan Malaysia ngan Thailand..

    ReplyDelete
  13. Malaysia kkal di hatiku! LMH, balik layan Gangnam Style lah! :P

    ReplyDelete
  14. Kelakar pulak tengok gambar wiki Lee Min Hu tu... siapalah yg berani edit... ish ish ish

    ReplyDelete
  15. @Nashehaahahahaha,.. amboi.. benarlah pepatah melayu.. sorang buat semua kena.. haha

    ReplyDelete
  16. Qihah, nak ambil 1-2 gambar boleh? Nanti Ina credit dekat Qihah. Thanks :*

    ReplyDelete
  17. Referee muka mcm tapir..hang p balik bt "jahanam style" lg bgs..

    ReplyDelete
  18. haha.. mmg emosi habis tgk bola ni.. kdg2 kita sbg penonton ngalahkan org yg maen pulak.. apapun Selamanya Harimaumalaya..

    ReplyDelete
  19. Kak qihah,saya ambek gambar tu ye.Nanti saya kredit.Kak qihah boleh tengok :)

    ReplyDelete
  20. xtau nk cakap ape..huhuhu terima lah kptsan tu..harimau malay tetap dhati :)

    ReplyDelete
  21. Kalo Sy ada masa perlawanan tuh munkin saya akan campak ASID je kat muka REFF tuh .. BERAT SEBELAH + RASUAH + TIDAK ADIL

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita