8 December 2016

Rona Cinta Bridal : All In One For Bride & Groom-to-be


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Wahhhh entry kali ni lain macam kan bunyinya! Hahaha. Qihah bukannya survey untuk set pelamin, make-up, photography, dress, kompang semua tu untuk myself!

Well, memandangkan sekarang cuti sekolah kan, so memang confirm la soo many weddings ceremony that you've been invited to! Since that, I want to SHARE with you, about one company ni.. I'm very sure, bakal-bakal pengantin akan suka dengan entry kali ni! :D




Apa tu? Namanya BRIDAL kan, so they ruin a wedding service yang diliki sepenuhnya oleh AJS BRIDAL HOUSE dengan nombor pendaftaran 002263473-M. Haaaa Registered lagi tau! So memang dijamin kerakyatannya gitu (ada kena mengena ke, qihah?)

So, pengalaman Qihah la kan (bukannya pengalaman nak kawen ke apa. Spm pun tak lepas lagi ni ~.~, jangan nak menggatal ek qihah), time kenduri sepupu haritu dan sebelum-sebelum ni, qihah observe, banyak sungggguuhhh persiapan kena buat! Serious! Tengok pun dah penat! Tu belum buatt hhoohohohohoho. Dengan pelamin, meja untuk makan, phorographer lagi, kompang lagi, make-up lagi, baju pengantin, photobooth, blablablabla banyak lagi la!

Sat gi kena contact orang itu buat ini, orang ini buat itu, banyak sungguh orang! pening betul kan? So, sekarang tak perlu pening-pening, sebab, qihah dah jumpa satu syarikat yang tawarkan ALL IN ONE, ibarat ONE STOP CENTRE UNTUK BAKAL PENGANTIN!

ANTARA PAKEJ YANG DITAWARKAN

1. Pakej pelamin lengkap
2. Pakej pakaian pengantin lelaki & perempuan
3. Pakej pelamin mini untuk nikah & bertunang
4. Pakej pelamin hiasan untuk berendoi
5. Hiasan meja beradap
6. Tempahan baju pengantin dengan harga yang berpatutan
7. Tempahan guest book & collage
8. Tempahan hiasan photobooth
9. Tempahan hiasan meja tetamu
10. Kelengkapan majlis untuk bertunang, bernikah dan resepsi termasuk hiasan hantaran
Ha! Mudah kan! Tak percayaaaaa mereka boleh sediakan semua ini?? Ha, mai qihah tayang beberapa keping gambar, hasil titik peluh dan idea kreatif team RONA CINTA BRIDAL ini :)







Lawa kan Pelamin dia?! hohohoho Combination warna yang menarik, aksesori bunga-bunga yang membangkitkan lagi seri pelamin tu! Ha, pelamin pun kena ada seri tau. baru la kedababoom :) Kebanyakkannya banyak menggunakan ala-ala garden gituhh. Haaa, trend sekarang ni la jugak kan :)

Pandai betul team RONA CINTA BRIDAL ni menaikkan lagi mood hari bersejarah bakal pengantin kelak hohoho ambil gambar ni, konfem lawa! :)



KUMPULAN KOMPANG



Eeyyyy comelnya kumpulan kompang yang disediakan! dengan sedondon baju! comel sungguh! Kalau dijemput buat persembahan time kenduri, konfem menarik perhatian tetamu :D Sebab? Jarang tau kumpulan kompang terdiri daripada kanak-kanak! :D Lain dari yang lain betul RONA CINTA BRIDAL ni



KUMPULAN MARHABAN


Haaa Bagi yang nak buat majlis berendoi atau cukur jambul ke, aqiqah ke, boleh la jemput kumpulan diorang ni! Di samping boleh siapkan tempat untuk baby tu, diorang juga sediakan servis Marhaban tau! Mudah kerja korang :D



TEMPAHAN / SEWA BAJU PENGANTIN




Lawa kan design baju!! Awwwhhh menawan betul! Kalau korang nak tempah pun boleh tau! Tempah jahit, boleh simpan baju sendiri. Baju kawen bermakna tauuu. hehe



MEJA MAKAN






Lawanya! Siap Red Carpet lagi! HOHOHOHO. FYI, Red Carpet diorang boleh sewa jugak tau :)



TESTIMONI/REVIEW







Banyak lagi gambar, Tapiii kalau nak tengok lagii, boleh tengok di FACEBOOK RONA CINTA BRIDAL. Diorang lebih update di situ :)


PROMOSI!! PROMOO!

Promosi untuk mereka yang tempah FULL PACKAGE (makuep, baju pengantin & pelamin) dengan RONA CINTA BRIDAL, pengantin akan dapat FREE COLLAGE & FREE BUNGA TANGAN yang sangat comel bernilai lebih RM 200.





BERMINAT? Boleh Contact dengan maklumat di bawah ni, kalau nak tanye ape ape eh! :D



ALAMAT :
Lot 3058-4, Kampung Sungai Penchala, Jalan Damansara, 60000, Kuala Lumpur.
(di rumah saya sahaja, belum ada rezeki untuk ade kedai sendiri)

WHATSAPP/MESEJ/CALL :
suraya- 0129072004
Hatim- 0134901560

LAMAN SOSIAL :
Instagram : @ronacintabridal


Read more ...

7 December 2016

Instagram now can like the comments each!


Assalamualaikum and good midnight hahahahahahha.

So currently when I'm typing this post, the clock shows 1241AM. Midnight ah tu kan hahahahahahha. I am sooooooo exciteddddddddd to shareeeee this new hohohohooo 😂😁

What is it???

So just now I'm whatsapping with my Niggas🔫 Kat group. Then Shaffuan voice note said that my friend, Ainin post gambar di Instagram and asked us to comment 'buuuuuuuuuuu' Kat gambar dia 😂 jjahat kan depa ni 😂😂

So quickly I went scroll and refreshed my timeline. Saw her picture and drop the 'buuuuuuuuuuu' comment . And guess whattttttt

Jengg jengg jengg 😼

What's ur views guys?! Hahahahahahha baiiii

Goodnight everyone 😴

Read more ...

6 December 2016

Korang Tahu Tak Masalah Kurang Susu Badan Ada Penawarnya ?


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Menyusukan si comel satu momen mrupakan saat pling indah bgi wanita bergelar ibu.Dalam melengkapkan perjalanan penyusuan tentu banyak kisah suka duka yg ibu lalui..ramai momies yg mcari cara terbaik untuk mnmbah dan mbyakkan susu bdn..OMGGG ada yg smpai risau pening kpla , STRESS , HIDUP TAK TENTERAM , tatkala susu badan drop actually momies yg busy kje atau surirumah yang komfem takda masa nak reneh2 dkt dapur buang masa je ni.apa rahsia nak susu badan banyak ni!!...hahh usah risau!   =)



Pernah dengar tak MILKBOOSTER ?? Tapi ini bukan MILKBOOSTER biasa-biasa ye , DIINGATKAN sekali lagi , ini adalah FEMILAC - MILKBOOSTER.. ( tambah susu BADAN )yang eksklusif daripada Feedmilk Boutique iaitu sebuah butik baju menyusu yang popular dikalangan ibu-ibu menyusu.




Femilac ini ialah produk terbaru dan memang eksklusif untuk menambah susu badan ibu2 moden yang berjuang untuk menyusu badan sehingga 2 tahun. Terbukti byk membantu ibu-ibu diluar sana  dgn kbersenan yg pntas SEAWAL 1 JAM ..malah pelbagai manfaat si ibu dan anak dpt! khas untuk momies yang ingin tambah susu dan ada masalah susu kurang atau tringin buat stok susu banyak boleh grab femilac milkbosster _TERBUKTI KEBERKESANANYA dgn BUKTI !!! 



Sis , STRESS ke kurang susu badan ?? 

Susu cair ?? susu drop ?? susu hilang ?? habis ?? anak tak kenyang ?? tidur tak lena ?? 

aRghhhh , STRESSNYA !!!!





Jom LIKE PAGE dan FOLLOW instagram (FEMILAC) 


ALAMAT BOUTIQUE : Feedmilk Boutique - H50-1, 
                                      Jalan Serai Wangi, M16/M,
                                      Alam Avenue 2, 40200, 
                                      Shah Alam. 
WAKTU OPERASI: SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk



*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh hubungi kami di; 

whatsapp : 018 327 3092.
website    : www.feedmilk.com .
Alamat HqFEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
                       No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
                       Seksyen 7,40 000,
                       Shah Alam,Selangor
HOTLINE HQ : 03-33626516  


Read more ...

Mega Giveaways By Bloggers' Family 2016


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Joined sebab di tag oleh Cik La. hoho mekasih cikla! Lama rasanye tak join give away ni hohoho. So kami nak tag ; wanaseoby, lalarahim, eyja. wiwiiw

So, Alhamdulillah semua syarat berjaya dipatuhi, hampir 100% (sebab tunggu pending request dekat instagram lol)

my instagram is @faqihahhusni >klik untuk instagram web view< :)

Hadiah? Of course la menarik! :D

Topup ke sermua rangkaian mobil (kecuali antarabangsa ah hahaha)

CASH ๐Ÿค‘ ๐Ÿค‘ ๐Ÿค‘ 
(kalau dapat bulih guna modal bukak kedai kecik2 hoho)

sabun kopi yang limited dan laris! 

tote bag! design nama sendiri

Notebook! Designnya lain tauu rahsia! :D

So, menaarikkkkkk kan hadiah dia? hohoho jom ah join ramai2! :D Doakan sayeee hihik





Read more ...

3 December 2016

All Winners Of Mnet Asian Music Awards (MAMA) 2016


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



The 2016 Mnet Asian Music Awards (hereafter the 2016 MAMA) took place on December 2 KST at the Hong Kong AsiaWorld-Expo in Hong Kong.
The 2016 MAMA, presented by Hotel Combined, awards Asian musical artists and their achievements from this year. It is also a music festival with spectacular performances, unexpected collaborations, and appearances from the hottest celebrities.
Check out the full list of winners below.

Watch: The Epic Performances From The 2016 Mnet Asian Music Awards (2016 MAMA) | Soompi

The 2016 Mnet Asian Music Awards (hereafter the 2016 MAMA) takes place on December 2 KST at the Hong Kong AsiaWorld-Expo in Hong Kong. The 2016 MAMA, presented by Hotel Combined, awards Asian musical artists and their achievements from this year. It is also a music festival with spectacular performances, unexpected collaborations, and appearances from the hottest celebrities.



Hotels Combined Album of the Year: EXO
Cyrmcw7UoAAhHoU


Hotels Combined Artist of the Year: BTS
Pasted image at 2016_12_03 12_22 AM


Hotels Combined Song of the Year: TWICE “Cheer Up”
Pasted image at 2016_12_03 12_17 AM


Best Dance Performance Female Group: GFRIEND
Pasted image at 2016_12_02 11_48 PM


Best Male Artist: Zico
Pasted image at 2016_12_02 11_44 PM (1)


Best Rap Performance: Cjamm, BewhY “Puzzle”
CyrYhuXUcAEPR3Z


Best Collaboration: Suzy x Baekhyun “Dream”
CyrXxhTUAAAvzk_


Best Music Video: BLACKPINK “Whistle”
CyrORqKUQAAl3bH


Best Band Performance: CNBLUE
CyrOER1UkAA_nAQ


Best Female Group: TWICE
Pasted image at 2016_12_02 10_39 PM


Best Male Group: EXO
Pasted image at 2016_12_02 10_37 PM


Best Vocal Performance Group: Davichi
davichi-best-vocal-mama


Best Dance Performance Solo: Taemin “Press Your Number”
CyrKH1rVIAAwLOq


Best Vocal Performance Female Solo: Ailee
Screen Shot 2016-12-02 at 10.08.20 PM


Best Vocal Performance Male Solo: CRUSH
Pasted image at 2016_12_02 10_07 PM


World Performer: SEVENTEEN
CyrB3sNVEAQJkmt


Best Dance Performance Male Group: BTS
Pasted image at 2016_12_02 09_10 PM


Best Female Artist: Taeyeon
Pasted image at 2016_12_02 09_05 PM


Best OST: Lee Juck “Don’t Worry”
Pasted image at 2016_12_02 08_57 PM


Worldwide Favorite Artist: GOT7
Cyq0TEVVQAA1ICa.jpg-large


*Best Asian Style Award (the celebrity with the most tweets wins this award): EXO
Pasted image at 2016_12_02 08_41 PM


Best New Male Artist: NCT 127
CyqukRdVQAA1GJ9


Best New Female Artist: I.O.I
Pasted image at 2016_12_02 08_19 PM


2016 Best Of Next Award (Female): BLACKPINK


2016 Best of Next Award (Male): Monsta X
Monsta-x-best-of-next-mama



And the winners of the Asian Artist Awards:

Best Asian Artist Thailand: Getsunova
Best Asian Artist Vietnam: Noo Phuoc Thinh
Best Asian Artist Indonesia: Isyana Sarasvati
Best Asian Artist Japan: Sekai No Owari
Best Asian Artist China: Hua Chenyu
Best Asian Artist Singapore: JJ Lin

All images and text from ; www.soompi.com

Sape tengok MAMA Semalam?? Ada kpopers ke katt sinii?? Group fav korang ada menang takk? hihi komen2 ;)
Read more ...

1 December 2016

EIE : Eureka Innovation Exhibition 2016


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


So, I've participated myself to an innovation competition. I was quite nervous since I've no experience in it andddd it's international! fuh. Can you have example in your mind, me as a potato student and non-experience much participant will be ask some random questions by visitors or even judges with their slang! haha mati eden :3

So, we've prepared for the competition I think about 3 weeks kot entah la tak ingat. We participated as a team. form 4 included me, maliza, amni, adlina, wan afiqah and form 5 students are kak syikin, kak munawwarah, kak ke'on. and sorng lagi lupa huhhu sorrryyyy sis

So, Whats project that I brought along?

Good Question!

An Eco-Wallet!

what is it?

Well... basically a wallet. the special things about it, It fully made from recycle plastics that you throw it away.

UniKL Spanish Institute in Kulim is realllllyyy gr8! I love it! Everything was just nice u know. And the most important, they have a realllyyyy gooddd and stronggg and fast freeee internet connection!

You know what, I've only slept for 3 hours only on the first night! what did I do? Watching W-Two World LOL. hahaha. But thanksfully, I managed to be more energized and woke up early. haha. 

Preparation

My partner is disclaiming our visitor from others school

Both of us. Idk why I Look super happpy lol

Our project!

 
All of us. We sent about 6 or 7 teams there

We won silver medals! Yay!

Although it was quite tired, but I realllyyy enjoyed it much! I want to join moreeee pls teacherrr hahaha. So, that's all I guess. Till then!




Read more ...