2 December 2017

SPM? DONE!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Yay! I have done with highschool! Finally! :)

That was the first impression I have, when I am about leaving the school.

And now, I'm totally miss KUPSIS already :((

So, This post probably, contain a lot of images, on the last day. Right after we finished our Chemistry paper 3. Since the PK HEM asked us to leave school, ASAP, before 5pm on the same day, 271117. I could not ask more than you guy. Extesso, You're amazing to me.

Ni After Zohor. I don't remember which paper :/

I miss hanging out with my friends, chatting, stay up, having port luck everryyyy weekend!, gossippinggg and others! Oh also, I miss sleeping in the surau, playing volleyball until maghrib, what else?  :((
Volleeeyyyyballll (as you can see, all courts behind us semua kosong - 6.55pm)

Half of my SigmaClaz :) (excludes Aina :p)


My addmath teachers!! Thank you ticerrrr <3

Chemistryyy teacherrr!

Insyi, Azah, Atirah, Husna, anis

Kakhaiii!!! A lot to say abt you. A girl with gold heart, suka tolong orang, thank you very much for lending me your hands to help me when I need. Bawakkan makanan, gerakkan pepagi and more lah! and, Sorry for my egoistic and cold hearted 

FAM! jud si hensem, cheta model victoria secret hahahahahhahah, hazirah (weh i remembered how people were shocked when you suddenly changed this year, but yeah, Hazirah being hazirah, she knows what she did.)

Alpha team!
Danie (classmates form 1,2 and 4, thespians' team, understanding person), Dimi (happy golucky yet hipstur penang girl! hahaha), Aina Farhana (clever girl, thank you for teaching me - oh, rindu gelak hang hahaha), Amniii! (well, anak cikgu aishah ahah, comel tu simpan sikit noh, tapi tetap gengster sometimes lol.), Shahirah (Kembar saya yang comelll!!!), Mashitah (Thank you jugak sbb ajar aku chemist! gerak pepagi!)

Napo/ Nurin Aina (Baik weh dia ni, pandai, sopan, her mom is a tailor so baju raya dia lawa2 semua. even telekung pun mak dia buatkan weh. and, multitasker) Ke-on/Khairunnadiah (another multitasker girl for langkawi! ingat lagi masa temuduga back then in 2012? I asked to see ur sijil fail and impressed with your achievement! jeles kot masa tu :') haha)

Nananananana! Prettyyy girl, Pembahas. Goodluck in ur life! <3

Qistina Aulieya or i used to caalled her QisAu. LOL. Love panda and exo oh also, thank you for the novels that you let me borrowed from you when we are in form 2!

Tutu/Intan Zulaikha, Akma

KuMaisarah! 

Cikyam! Hey, remember when the first time we meet in Bitara Hall during registration day? hihi

Nurin Syazani (KPOPERS TEGAR WEH), Nadiah (Hi, doctor! :D), Rianee (Briliant girl, suara dia sedap weh! Calon Straight A+, dan habit dia suka gelak kuat and buat muka pelik), Juju aka Fatin Junaidah (the most sopan girl I've ever known, suka senyum kat orang, oh ya,! dia pandai main piano!), Matun aka Halimatul Saadiah (Orang Baling, banyak cakap, rajin, pandai tu usah dibicara lagi), Khairott (Gigi besi :p and another kpoper ;p)


Artiqah! Outstanding person I've known. She struggled v hard! I love to hear stories about your adik! Guess what? She's the only girl who got credited for Kuiz Kimia Kebangsaan! I've been class with her on form 1 and form 5! Straight As will comes to you!


And, Last but not least, our bonda <3

Puan Marhaini binti Mohamed
She's the strongest person I've ever known KUPSIS, since the day I've entered the school on 2013. She have been treating us tak tumpah macam anak dia sendiri. Tell me, what that she doesn't do for us? She sacrifies everything for us, to see her children raised up well. Always husnudzon and forgive to us, eventho we teared up her heart with our diciplin's cases. Always spread positive vibes to us. Kalau marah ke tibai ke cubit ke apa ke, mesti dalam hati berdoa sekali, so that we changed to be better. Only Allah can repay all of your good deeds, Bonda. Sorry for everything. and, thank you for taking a veryyyy good care of me and Extesso :)

Thank you everyone who entered my life. Tipulah kalau tak ada orang yang annoying dan menyakitkan hati kan, tapi when time goes on, all of it becomes a memory that surely, I'll missed it. Thank you sebab bersabar dengan karenah aku yang well, you guys knows it. All I want to create memories and cherish up the moments eventho sometimes annoying gila isn't? :)

To anyone that didn't mention in this entry, sorry ah 129 person susah nak bergambar dengan guwe haritu huhu. ;p

May Allah bless us, and strengthen our bond every single day, EXTESSO. I love each of you, Lillahitaala. :)

weh, rinduuuuuuuuuuuuuu

23 September 2017

Of SPM's trial 2017

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Just like usual phrase, long time no see fellas! How well are you going past few days? What are you doin' right now? oh sorry, i forgot. Basically, you're reading my writing now haha (h a m b a r)

So, basically, last month, on August or more specifically on 7th day of August, my batchmate, EXTESSO GEN., others 2000's babies (that studying in SBP - because I've been informed that the schedule are different according to type of school and area) and I were sitting on on of the important examination, which is SPM Trials.


"Eh trial je kot. Manada penting"


Uh hello? In my knowledge, my teacher informed me last week, he said that "Trial SPM ni penting tau. Nama ja percubaan, tapi kalau tiba-tiba banjir. Waktu tu, examiners yang mark your papers couldn't save the SPM Scripts that they got, the paper kembang, rosak, hilang hanyut, they used your trial's marks and grades. Macam yang berlaku di pantai timur waktu banjir besar haritu.."

Nauzubillah, moga hanya yang baik-baik saja berlaku pada kita semua, See, that's scary duh.

So, it's not the name or type of exam that matter here, percubaan je, ujian prestasi ke whatever you called them. But it's  YOU. How well are you doing so far since you're studying there for almost 5 years. Oh maybe more than that - from standard 1 or preschool. (You know, pembelajaran sepanjang hayat)



Whatever it is, DO THE BEST. Show to your parents, friends, teacher, even your haters, THE BEST VERSION OF YOURSELF. Make them impress with you, make them curious with your life - how did he study eh? so smart. I'm not mentioning in examination only, but all the things that you wanna do. It takes sacrifices to achieve something better. Remember this  famous quote,

"Difficult roads often leads to beautiful destination"

 Make people always remember your outstanding achievement and good behavior. I know, sometimes cruelties happens in this world. Sampai, you couldn't find the good one. so, y not be the good one? As nanti in hereafter - akhirat, you got saksi said good compliments about you, which can leads you to syurga?

If you're good in some subjects, teach others. Tak kan luak pun ilmu yang diajar kat orang lain tu, malah, semakin bertambah lagi ada la. :) The more you give, the more you get.

Don't be selfish. If your friends ask you some questions that they didn't know, or maybe ask you to teach them, just tell and explain to them what you know. I often la dengar my friends or even myself, seringkali dapat balik ayat "Sorry weh, aku pun tak reti tajuk ni" "weh, aku tak study lagi la tajuk ni" em, for me la kan. It's okay to said that if you're really meant it. Maybe your level of tak reti and tak study tu tak sama macam the one who asked you. Maybe they like seriously didn't know the topics. So, just tell them what you know in your head. SHARE, KONGSI. Don't let them go back dengan perasaan hampa. At least, a little sharing would not make them kecil hati. hehe. It's good to have discussion. It's will help you to be more memorize it - based on my experience lah.

This trials make me awake. There's a lot of things that I still didn't know on particular subtopics. benarlah,
 "the more you learn, the more you didn't know". - Imam Ghazali🎓
Eventho didn't managed to get all As in this trials, but alhamdulillah, more improvement than before. I would like to congratulate for those who get excellence result, good job! Keep the momentum and don't be in your comfort zone much. Anything can happens. Hadza min fadhli rabbi. This is all from the Grace of my Lord, Allah. Always remind yourself with that phrase and be thankful. For those who are not achieved their target yet (like me haha) , It's okay, we still have time, geng!! Stay focus! Do more exercises, Alert with the pattern questions - FAQ (Frequently Asked Questions), Stay close to HIM (not ur pakwe ok girls, but Allah).💘

Ok lah. I need to stop now. Chiaos guys! sorry for all my wrong doings, hate speech ke apa ke. This post is a reminders for me and you guys, not to burn anyone's heart. All goods from Him, the bads are from the small me. Adios kudos!

Assalamualaikum😘

29 June 2017

I miss this.

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Hello there! Today is 5th day of Syawal already. How time flies so fast, without we realize it. I'm sorry for not updating this blog for wayyyyyyyyyy tooooo longgggggggg. But deep in my heart, I swear I really really miss to blog again. :(

There are so many stories from me to share with you guys. Many events I attended this year. Everything was so beautiful. I meet many awesome people. I love it! KESUMA (I mention this first because I deeply missss it! :((, Kem BTN, 5 Nekad, Cameron, Dancing, HAKUPSIS, Sigma, basketball and more!

sis lanje gambar raya sekeping hoho

Despite all, I would I would like to wish all of you Selamat Hari Raya! Maaf Zahir dan Batin! (I lebih prefer to write it in Malay yeah, it have some um... you know.. k tak reti explain) Doakan for my SPM TRIAL and SPM this year :)x

Love.

29 January 2017

Tutorial : How to Log In VLE Frog (KUPSIS)

Hello guys and Assalamualaikum! :)

I guess, it's not to late for me to wish HAPPY CHINESEE NEW YEAR! Gong Xi Fa Cai ;) So yesterday, I went to Audrey's house. Hohoho thank you junior for having me :)

So, the holiday just get started a few days ago. and for sure, there must be homeworks provided by the teachers hehehehehhe.  My sch is on our way to be a 21st century learning and, for the first time (actually sebelum ni pernah guna juga tapi tak berjalan sangat), all students from form 1-5 kot kalau tak silap, dibekalkan dengan homework that they need to use VLE Frog.

At first, I was blurred on how to use it. Tambah2 mintak url sekolah kan, mana lah aku tahu haha. after a few periods, lepas godek sana sini, baru reti LOL.

So, mai nak ajaq mai (tu la, nopal terang dalam dewan, bukan qeti nak dengaq)

1. Download VLE Frog from you apps store/ Play Store

search " VLE FROG"

ambil yang atas sekali tu. From publisher FrogAsia SDN BHD

Done install, Open the apps.

3. Click Log In ke sign in tah

4. And then, You're required to fill ur school's VLE URL.

5. Hangpa copy link ni

kea4068.1bestarinet.net/

6. Paste kat situ


7. Click Next!

8. Masukkan ID , Passwords hampa

9. Ha tunggu apa lagi, buat la homework tu

Senang je. Dah bai.

17 December 2016

Feedmilk Sesuai Untuk Ibu yang Menyusu!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

pssstttt! moms to be?? Nak tanya ni, betul tak, #makbuyung ni emosi TERSANGAT-SANGATLAHH sensitive?! Tak pernah heran pasal sesuatu, then tiba-tibe time preggy ni benda tu la paling terpenting sekali. SO be wear with us!! HAA!! tang bagi badan yang kurus kering macam beyonce bootycious tiba-tiba berubah jadi mcam Kim Kardashian masa preggy ni.


See betapa stretchable nya badan wanita ni untuk menampung seorang lagi nyawa dalam rahim. Macam mana laa Kim Kardashian yang aset terlebih masa preggy rasa nak ukur dengan tali tape jerr!! hahaha. Aktiviti mix dan match baju menyusu, seluar menyusu moms preggy ni tiba rasa lebih mencabar!! Dekat saiz lagi laa! now XL! Dulu XS pun boleh sarung! macam-macam lahhh...




Lagi satu , lepas bersalin , komfem2 la nak menyusukan anak kan ?? lagi la JADI satu masalah bila terpaksa duduk dirumah , tak bebas berjalan , sebab apa ?? sebab takot nak menyusukan anak dekat luar , malu orang nampak ?? wuhuii sis , lagi la bertambah STRESS kalau mcm tu , menyusukan anak sampai umur 2 tahun , xkn 2 tahun nak terperap je dekat rumah ??

Pernah tak terfikir , kan senang kalau ada baju menyusu… hmmm , takkan nak tebuk pulak baju-baju yang ada ni ?? haishh , PERNAH tak dengar Baju Menyusu Feedmilk #selamberselak ??

eh mom2 to be FEEDMILK adalah baju nursing NO1 #selamberselak sahaja membantu ibu-ibu menyusu Nursing Specialized ( Lift Up technique ) --> #SelamberSelak technology, NOzip and NoButton, Mesra wuduk, ironless tidak renyuk mommies super busy sappp sarung jer tak perlu iron dah.



#antiKedut ofcoz la labuh tutup tang belakang. Paling penting!!! Feedmilk ni membantu ramai ibu bergaya dan rasai kesenangan pengalaman semasa Menyusu tanpa perlu menyorok , berlari cari nursing room , TERPAKSA tinggalkan TEMPAT shopping masa mood tengah bedezupp nak shopping , berlari masuk kereta HANYA KERANA nak MENYUSUKAN anak?? KENAPA SEKSA diri sendiri?? KENAPA Biarkan ANAK berlapar??


SAY NO TO NURSING COVER !! SAY NO TO NURSING ROOM !! Rasailah PERUBAHAN selepas anda mengayakan Baju Menyusu Feedmilk – Leading Brand Nursing Wear #selamberselak je menyusukan anak dimana-mana sahaja sambil tersenyum … (muka ada sinyumm)




best sangat feedmilk ni baju menyusu sangat alegen macam2 ada blouse kje pun ade,jubah menyusu,tshirt!kurong pun hadohh!omggg plg suka untuk travel dan sukan mang pakai ni jer lah slesa untuk baby..huhu..bestt sgtt.#selamberselak


Cakap jela nak design yang macam mana , yang pastinya boleh bergaya sambil menyusukan anak .. Semestinya si suami pun tersenyumm lebar bila si isteri CANTIK setiap hari , sekali boleh menyusukan anak dengan selamat dan ondemand .




Jom LIKE PAGE dan FOLLOW instagram (FEMILAC) :

FACEBOOK : https://www.facebook.com/feedmilk/
INTAGRAM : https://www.instagram.com/feedmilk/ .

ALAMAT BOUTIQUE :
Feedmilk Boutique - H50-1,
Jalan Serai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 40200,
Shah Alam.

Waktu Operasi: SELASA-AHAD ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk







*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh
Whatsapp : 018 327 3092.
Websitewww.feedmilk.com .
Alamat Hq: FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40 000,
Shah Alam,Selangor
HOTLINE HQ : 03-33626516

15 December 2016

Cara Menyemak Permohonan Kemasukan ke SBP 2017

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Untuk makluman kepada pelajar yang telah membuat permohonan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Tahun 2017 bagi tingkatan satu, kini pemohon boleh membuat semakan keputusan permohonan secara atas talian mulai 14 Disember 2016 sehingga 5 Januari 2017.


Oleh itu, ibu bapa kepada pelajar yang memohon kemasukan tingkatan 1 ke SBP 2017 perlu peka terhadap pengumuman tarikh semakan yang telah dikeluarkan oleh KPM. Semoga anak anda berjaya menempatkan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh tahun 2017






Cara Semakan Keputusan Kemasukan Tingkatan Satu Ke SBP 2017
Berikut dikongsikan tarikh dan cara membuat semakan permohonan kemasukan tingkatan satu ke Sekolah Berasrama Penuh, SBP bagi sesi 2017 : -

● Tarikh semakan : 14 Disember 2016 hingga 5 Februari 2017

● Klik di sini 👉 Link Semakan
1. Masukkan ke laman web KLIK SINI
2. Kemudian, masukkan nombor kad pengenalan anda.

3. Klik 'Semak'.


Bagi pemohon yang gagal dapat penempatan di SBP untuk tahun 2017, anda boleh kemukakan rayuan secara online dalam sistem portal laman web di http://www.moe.gov.my.


Semoga anda berjaya mendapat penempatan di Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2017 bagi tingkatan satu tahun depan. Diharapkan informasi ini memberi panduan dan pengetahuan kepada pemohon SBP 2017 serta boleh hebahkan kepada pemohon di luar sana.




For those yang dapat, Qihah nak ucapkan welcome to SBP life! Enjoy yourself, sesuaikan diri dengan environment baru okay! Maybe, you'll have homesick feelings. But believe me, just go on with it. It just for a while. qihah pun pernah homesick. kekadang sampai form 4 ni pun ada jugak It's just normal to have that feeling :)

Tapi, janganla sampai mintak tukar. Sayang tau! You're choosen, selected peoples among thousands yang mintak! Jangan la sia-siakan okay. Jaga diri, jaga perangai. huhu. Kat my school bullies ni takdak sangat. Like, bersyukur gila do sebab takdak. Ada tu ada, cuma sikit sangat kes! setahun tu ada la dalam 2, 3 camtu. tu pun lelaki je. 

Okay. taknak membebel panjang, takat tu je. Yang tak dapat tu takpe, boleh try buat permohnan :) Belajar ni, kat mana pun lebih kurang je. Yang paling penting, diri sendiri. Rajin, malas tu sangat penting :) Kalau malas, dekat memana pun tak berjaya huehue

bye

12 December 2016

OrganicHana : Naturally Beautify You

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hi guys! Jumpa lagi muehehehehe :) So kalini, qihah nak tanya, korang mesti dengar produk yang homemade which means, produk tu dihasilkan sendiri oleh pengeluarnya di rumahnya sahaja! :D Haa ni macam diorang buat sendiri produk after diorang sendiri guna dan berkesan! Then take a few peoples to be their testimoni. After that, sesuai dan berkesan diorang buat banyak2 dan pasarkan.

Style kan! Ni macam rahsiaaa kecantikan mereka la pastu share dengan kita semua wiwiwi :D So, produk yang qihah maksudkan kali ni ialah, ORGANICHANA.

Haaa nama macam familiar kan? Okay, bagi yang macam samar-samar lagi mengenai ORGANICHANA, mai qihah cerita sikit about them


Produk OrganicHana ini merupakan produk orgnanik dan semulajadi. 80% bahan yang digunakan untuk membuat produk-produk mereka adalah diimport dari USA tau! Hanya yang terbaik untuk kita semua :D

Sebenarnya, produk ni dah established lama dah.. Dikeluarkan sejak Oktober 2014 lagi. On their first year, ORGANICHANA ini hanya memfokuskan jualan di instagram sahaja. Tetapi, atas permintaan yang tersangatlah memberangsangkan dan tersangatlah tinggi setiap bulan, dan akhirnya mereka sekarang ni berani untuk buka agent/stokis di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura. WOW! 3 NEGARA ORGANIC HANA telah jelajah! Lagipun, produk ni diformulasikan dan dihasilkan sendiri, tiada lemak haiwan, tiada kimia berbahaya macam merkuri semua tu (bahaya tau merkuri!) dan lagi penting produk ni halal okey! :)

Maaf lah. Muka tak sihat sangat time ni. Muntah, Pening. Baru balik tusyen 9 hours. fuh

Produk OrganicHana ini adalah 100% homemade dan buatan tangan. Bahan asas yang digunakan adalah seperti minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak bunga matahari, minyak castor, dan minyak kacang almond. Dan disebabkan Organic Hana menggunakan bahan organik dan natural, ianya hanya boleh bertahan dari 3 bulan - setahun selepas produk yang dibeli dibuka/digunakan.

Produk pertama beliau pada 2014 ialah homemade Lipbalm yang diperbuat dari lilin lebah, cocoa butter dan minyak zaitun asli, dan lipscrub, disusuli dengan sabun-sabun yang dihasilkan secara Cold-pressed dan eyecream. Sebenarnya banyak lagi tau produk dari OrganicHana ni. Antaranya adalah Bonita Liptint , Face Cream Skin Repair , Rub Balm , Lotus Mole Cream, Anti Scar Cream, Make-up Remover, Charcoal Soap dan juga Sabun Anti Parut.

Banyak kan produk diorang! Okay, ayuh teruskan bacaan sebab qihah akan ceritakan kepada anda dengan lebih details mengenai produk mereka! tak semua la, tapi a few products. dannnnnnn a few honest reviews yang qihah sendiri guna okay! :) Kot-kot ada yang tertarik nak try kan! ;)


COCONUT COFEE SODA SCRUB - RM30


Some of us think we're too sensitive for a scrub. And if you're acne-prone, a peel just seems insane. But exfoliation can benefit every skin type. Its recommend to scrub your face 1-2weeks (No more than that) "In addition to revealing fresh skin cells, exfoliating removes dead cells from pores, making them appear smaller," says Rachel Nazarian, M.D., a Manhattan derm

Makeup also looks better, says Stalina Glot, an aesthetician at Haven Spa in New York City. "It's like sanding a wall before you paint." The other major perk: "Removing the buildup enhances your skin's ability to absorb everything else, from acne medicine to antiaging serum," says Dr. Nazarian ☺☺☺☺


My own review about it, Ianya sangat best guna! I love the caffein's smell :D You guys should have a try about it. Lepas pakai, muka you akan rasa lembut je tau! besttt sangat. rasa macam all dirts yang ada kat muka keluar. wiwii


TIPS SCRUB MUKA : sebelum scrub, I suggest kat u guys to wap kan muka dulu. hehe qihah selalu wap muka dengan serbuk teh. any teh also can. I guna yang biasa je. beli yang serbuk tu je, bukan uncang. letak sikit dalam bowl besar (muat-muat muka) then tuang air panas, letak muka, amik towel tutup kepala (tak bagi wap dia keluar merata) hehe. dalam 5-10 minutes only. It's to open our pores yang tersumbat semua tu. SEBELUM SCRUB tau! hehe (tips wap teh ni from my mother that she got it from a parent of her students)


ALO ESSENCE - RM49


ALO ESSENCE ini berfungsi sebagai Toner, Mist dan juga as a Serum! 3 in 1 you alls :D Produk ini membantu menutup & mengecilkan pori² kulit. Selepas cuci muka di galakkan pakai Alo Essence untuk seimbangkan balik PH asal kulit kita

Mengandungi ;

-Organic Aloevera
-Pati minyak lavendar
-Pati roman chamomile
- Pati minyak sweet orange
- Organic Almond Oil
- (High end active ingredient)
- Vitamin C
- Gliserin tumbuhan .

Pada mana smua gabungan mantap minyak tumbuhan, bunga dan carrier oil akan bagi kesan dan manfaat yang besar dekat kulit, sekiranya muka tengah sunburn, jerawat tengah membiak, semburkan seberapa kerap mungkin. Mempunyai anti septik untuk menyingkir bkteria penyebab jerawat .

Cara pakainya senang je sembur direct dimuka dan dab² sahaja. Guna sebelum pakai pelembap



My own review, bau dia sangat sangat sangaaattttt organik! Best pakai hehehehe :D Sejuk je :) Muka rasa sangat segar lepas pakai. Kekadang, I use this as a make-up spray lol hahaha :)


BONIA LIP TINT - RM23


Bonita Liptint khas untuk wanita yang menginginkan bibir yang merah, sihat, licin tanpa penggunaan bahan kimia. LipTint ini diperbuat daripada organik aloe vera, vitamin E, Safflower oil, dan lain-lain bagi mengekalkan bibir sentiasa sihat remaja.

My own review about lip tint ni, Warna dia sangat lawa! warna merah-merah camtu. Just fine. Tak terang sangat, tak low sangat. After pakai, korang rasa bibir korang lembab tau! sebab dia hydrating balik bibir kita! rasa macam bibir besar sikit pun ada at first LOL hahaha best pakai dia! :D





FIRMING EYE CREAM - RM30


MOST HOT SELLING PRODUCT! :)

Ni sesuai sangat for those yang ada eyebag, dark circle! I've try this!! Besttt ever! dia rasa macam berangin-berangin sikit. tapi won't  hurt you guys even letak dekat area mata haahha. best kot ni!


CHARCOAL SOAP - RM30


As the given name, so the ingredient must be from charcoal (arang) too! cakap pasal arang ni, ingat lagi tak pasal entry qihah yang EUREKA INNOVATION EXHIBITION 2016 yang qihah join ritu? So, kawan qihah ada masuk jugak and their innovation product is a mask from charcoal. diorang buat research sendiri since Liyana (my friend)'s aunt is a prof ke lecturer tah kat Unimap. so, she help them to do some test from charcoal la. Memang terbukti arang ni berguna untuk kecantikan kulit tau! :)

Sabun ni sesuai for those yang oily skin la. I haven't try yet since my face not the oily type hehe so nanti kakak I balik, I'll give this to her la muehehehe ;)

So, these items are the products that I've *used it myself. mueheheheh

So sekarang ni I nak share another few products yang terhangattt and hot selling items la kiranya kat diorang ni hheheheheh


LOTUS MOLE CREAM - RM60


Tahun ni bulan Januari haritu , OrganicHana ada juga mengeluarkan satu produk baru iaitu Lotus Mole Cream. Memang dah jadi trend kini ramai sangat orang nak buangkan tahi lalat kan ? Jadi, produk ini dihasilkan untuk menghilangkan tahi lalat, ketuat, isi terlebih dan juga biji kolestrol. Kalau korang nak tahu, ianya telah terjual melebihi 5000 unit dalam masa beberapa bulan dan merupakan Set Mole Removal Cream No 1 di Instagram !!!

TESTIMONI





Seperti gambar di bawah ini, ianya merupakan Set lengkap Lotus Mole Cream dan Set Anti Parut yang berhaga RM99 (PROMOTION!!!) beserta FREE POSTAGE mengandungi :


  • Lotus Mole Cream 10g (Untuk menghilangkan tahi lalat yang tidak diingini, ketuat, biji kolestrol dan kutil) - Pemakaiannya hanya 2 kali sahaja.
  • Anti Scar Cream 3g (Dipakai setelah kuping tertanggal bertindak bagi mengurangkan parut)
  • Sabun Anti Parut 50g (Dipakai selama 2 minit kemudian bilas)



Product diorang banyak sangat-sangat sangattttt. Huhu Kalau nak  tahu more about them, boleh la

Website : www.organichana.com
Instagram : @organichana
Facebook : Organichana
Whatsapp : Type FHOH to 016 - 711 4112