2 February 2018

KESUMA 2017

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

It's First entry of 2018! Hello Februaryyyyy and goodbye my favorite month, January! Obviously I loveeee it just because it's my birthmonth! (ada ke word ni lol) which is, on 23rd January :) Pls pls plss mark and set a reminder on your phone :p hahaha. I would like to thank for those that already wished my birthday! May Allah bless us always <3

So, for this entry, I wanna talk about one of the last year's programs that I've participated in anddd I'm seriously loved and missed it! I realllllyyyy realllyyy enjoyyy the each of the activity, surroundings and people. sigh. I miss it all :( badly :((

My team. RAHMAN :) I'm honored to be one of it! 

KESUMA. Basically, Kursus Ketua Rumah dan Penolong Ketua Rumah for SBP. But this year, diorang buat ikut zon :( usually kebangsaan terus which campur semua zone. But its okay. Lagi sikit, senanng sikit en hehehehe. Zon Utara buat dekat SABDA. SM SAINS Bagan Datoh, Perak.

Even tho the start didn't went well for us (because KUPSIS and other few school masuk dewan a lil bit lambat than others, then the teachers in charge of the slot asked us directly on the spot "why lambat" "sekolah mana ni?" evennn kitorang masih lagi berlari2 anak ke kerusi untuk duduk. ye la, dewan kan. yang ada half of the dewan je. then, one of the hall tengok kitorang  :') malu kot :') tambah2 I'm the first row :') )  but still, rindu.

After daftar semua, oh ya, I've got RAHMAN (yellow house) time register. the problem now, I only bought my house's shirt (which is purple) only. and, they didn't informed us earlier that I've been participated in the yellow house. hm. redha. And the second day (If I'm not mistaken) everyone were asked to wear their house t-shirt, so i wore mine waktu tu. And, All of RAHMAN members obviously wears yellow lah kan. except. ME. Tetiba muncul noktah purple yang menambah markah demerit :') pittyy me and my group. spoil doh. Maafkan hamba, ahli rahman :')

okay, kat mana eh tadi? oh ya. after daftar, makan solat, masuk dewan (which is part memelukan tadi) petang tu our Deputy Prime Minister Of Malaysia, Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi, turun helicopter at the school field and have some time to visit us.

beratur buat macam hallway (betul ke panggil ni) featuring anis athirah's smiley happy face. lol

no need to explain. dah jelas, orang tarik red carpet featuring ustaz yng akan baca doa.

He's.

bersalaman with le boys (yela, takkan girl pulak)

US! (incomplete):)


Okay, lepas tu apa eh?

oh, petang tu ada game apa tah. sort of ice breaking ah dalam surau diorang.
weh sumpah, surau diorang lawo!!!! no wonder ah menang surau gemilang kot tak silap. (correct me if salah ok eheh)


NAK tengok?

jap eh, 

tempat letak telekung. arranged ikut rumah

penghadang . and i love the decorations kat tiang tu. ada quotes

ye, sudut bacaan

ni board sebelah langsir penghadang

tempat wudhu muslimah yang open and fresh air gitu (ada yang closed)






And, I love it sebab kalau tak silap, they can go to surau dengan pakai t-shirt kot time subuh? (ke in between maghrib isyak tah?) ke aku terkoinfius dengan sesma eh? and pakai telekung je from asrama-surau. senang weh :') (sebab kupsis asrama dengan surau cam jauh sikit and rare ah orang buat lagu tu hehe



Okay, these two pictures (atas and bawah ni) is one of the activity that we have. we need to bakaq ikan and serve to the judges. the fastest group, delicious fish will win it. and we lose. but, still have place but not the first place ah. best weh! each group was given satu mata kail kot, and a rope. pastu ha memandai hhiduppp. eceyh

ada macam kolam ah belakang sekolah SABDA ni. So we divide tugas ah. ada cari cacing, ada buat umpan using tepung (which is my idea)(credit), ada cari dedaun kering, kayu lah, ada yang buat roti (using flours given), ada cari daun pisang, nyalakan api semua tu. well. I enjoyed this activityyy! tiredd but okay ah kan. 

kupsis mana ada kolam nak g memancing haha. entah2 kena cari dalam bendang. hahahahahhaha. ok hambar.

oh ya, time ni la aku pakai baju purple sensorang aku :')


Below is the last activityy if I'm not mistaken ah. Out reach! Okay, this part I was JAKUN at first. Sorry ah, first time I'm having this kinda outreach activity. So, Our team RAHMAN 2 kena buat sukaneka for students on standard 1 and 2 (tak silap)

At first I thought that It was easy peasy kachang kaching je. Alah, main mainan sukaneka sesenang je ah kan. Tapi, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahhari. Penat weh! And, bayangkan jela. Bebudak darjah 1 dan 2 camna diorang punya behaviour. Some of them, are well cooperated but, ada la sorang dua yang tak. Ada yang merajuk la apa la. It was tough for us to pujuk diorang, handle them, and so on. but, it teach us, the facilitator lessons. Patient. Creative.

And, penat dibalas dengan we won best group for outreach! Jyeah!


Obviously, they loved me. HAHAHA

okay, nama sama. jum selfie

Okay, banyak gi aktiviti sebenarnya. But, I didn't managed to snap the pictures because I was too scared if my camera akan dirampas . gila tak takut, dah kamera kakak yang aku bawak ni hahahaha.

Ceramah motivasi from Ex student SBP yang mana sekarang dah jadi orang2 besar di malaysia. and so on lah. Talk on how to be a good leader, Asrama terbilang semua tu. 

I enjoyed it much. Especially part sorak ah~! meriah weh! And, one I loved about their tradition dekat SABDA is that their "tepuk sapot". nice ah!

this board lawa gila ah. creative!

PKR 2017 SIGN OUT


RAHMAN 2! Aquilla, Aqil, faza, danish, nurin, syahirah, (sorry weh, ada yang tak ingat nama T_T)

Okay, last but not least, I wanna present to you, BEST GROUP FOR CHEERS! RAHMAN!



Till then, bye!

1 comment:

  1. ok let me wish u a happy birthday first before anyone else. haha

    ReplyDelete

Your words defines you