Posts

Showing posts from September, 2013

Tulisan di sebalik peta dunia

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum, peace upon you.



Apa yang nak diragukan lagi kebesaran Allah SWT tiada tolak bandingnya betapa besarnya  kuasa Allah SWT, Allah hu'Akbar

Peta Dunia jika diterbalikkan terbentuk tulisan Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW

creds;


Tutorial : Salji turun di blog

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Requested by Thaqif.
6 Sep 13, 11:23 AM thaqif: akk mcm mne nk buat salji turn macam dekt website akk ni?
Macam biasa kawan kawan,

BLOG TEMPLATE
1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript

2. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu ke dalam HTML/javascript

BLOGSKIN
1. Dari Dashboard > Template

2. Tekan CTRL dan F serentak dan Cari kod </html>.

3. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu di bawah kod </html>


Putih

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>



Purple

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>



Hitam

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>



Biru

<s…

Focus for PAT

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

apa khabar semuaaaaaaaaaaaaa? :D yay hari ni, 5.9.13 dapat balik rumah balik rumah! Sepatutnya next week tapi diawalkan jadual balik bermalam. So minggu depan boleh outing! yay! Jalan Jalan Jitra! Aneka! lol haha. Ujian Penilaian 2 aka UP2 punya result dah keluar and now tengah focus for Peperiksaan Akhir Tahun pulak.

Result haritu teruk jugalah. Semuanya gara gara soalan HOTS. heh. Nasib baik top 30 lagi dalam batch yang beratus orang tu. agak ah, Soalan form 2, 3 pun naik, mau tak jatuh merudum. pfftt. Yang B tu semuanya sipi sipi ja nak dapat A. cis. sadis sungguh. So lepas ni untuk akhir tahun kena tak mau la main main. T_T

It's been two weeks juga la I didn't post entry. Ha Ha Ha. Kat sekolah sibuk dengan batch punya activities la, homework, group presentation, friends, teachers, competitation itu ini, softball . Tu tak termasuk PBS lagi! Argh!!!! Walaupun di sekolah ada kiosk (tempat online, alah ala ala cyb…