6 September 2013

Tutorial : Salji turun di blog


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Requested by Thaqif.
6 Sep 13, 11:23 AM
thaqif: akk mcm mne nk buat salji turn macam dekt website akk ni?

Macam biasa kawan kawan,

BLOG TEMPLATE
1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript

2. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu ke dalam HTML/javascript


BLOGSKIN
1. Dari Dashboard > Template

2. Tekan CTRL dan F serentak dan Cari kod </html>.

3. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu di bawah kod </html>


Putih
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>



Purple
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>



Hitam
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>



Biru
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>



Merah
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>

3. Save dan lihat hasilnya.:)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

6 comments:

  1. hai.. salam jumaat.. teman datang singgah sini.. heee.. thanx sebab sudi baca entri yang teman link kan tu.. heee.. (blogger paling banyak follower)

    nak tanya.. kalau letak salji berguguran ni berat x blog kita nanti?

    ReplyDelete
  2. @tenku butang my pleasure :) rasanya berat blog mungkin akan bertambah sikit

    ReplyDelete
  3. Nice tutor. lepas ni kena pakai jaket la, sejuk hehehe

    ReplyDelete
  4. As salam >.< hermm sarah buat x mau ponn :3 . hermm

    ReplyDelete
  5. assalam..kak,kalau nak letak jam atau kamera cctv macam mana ya?

    ReplyDelete
  6. uwaaaaa. Thanks! perfect. Dah jadi dah. hehhee. Later, follow me k "eiyamnxxr.blogspot.com"

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita