Tutorial : Salji turun di blog

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Requested by Thaqif.
6 Sep 13, 11:23 AM
thaqif: akk mcm mne nk buat salji turn macam dekt website akk ni?

Macam biasa kawan kawan,

BLOG TEMPLATE
1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript

2. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu ke dalam HTML/javascript


BLOGSKIN
1. Dari Dashboard > Template

2. Tekan CTRL dan F serentak dan Cari kod </html>.

3. Copy dan paste kod salji mengikut warna yang anda mahu di bawah kod </html>


Putih
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>



Purple
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>



Hitam
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>



Biru
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>



Merah
Tutorial Letak Salji Dalam Blog
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>

3. Save dan lihat hasilnya.:)

Comments

  1. hai.. salam jumaat.. teman datang singgah sini.. heee.. thanx sebab sudi baca entri yang teman link kan tu.. heee.. (blogger paling banyak follower)

    nak tanya.. kalau letak salji berguguran ni berat x blog kita nanti?

    ReplyDelete
  2. @tenku butang my pleasure :) rasanya berat blog mungkin akan bertambah sikit

    ReplyDelete
  3. Nice tutor. lepas ni kena pakai jaket la, sejuk hehehe

    ReplyDelete
  4. As salam >.< hermm sarah buat x mau ponn :3 . hermm

    ReplyDelete
  5. assalam..kak,kalau nak letak jam atau kamera cctv macam mana ya?

    ReplyDelete
  6. uwaaaaa. Thanks! perfect. Dah jadi dah. hehhee. Later, follow me k "eiyamnxxr.blogspot.com"

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016