Posts

Showing posts from December, 2013

Cara Isi Borang BRIM 3.0

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum.
Sesiapa yang layak syarat-syarat memohon BRIM 3.0, boleh daftar online segera. Klik di bawah :
https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx

Syarat kelayakan permohonan BR1M 3.0 2014 adalah seperti di bawah:
Isi Rumah (RM650) Pendapatan bawah RM3000Warganegara MalaysiaIsi Rumah (RM450) Pendapatan antara RM3000 hingga RM4000Warganegara Malaysia *Tambahan RM50 Sumbangan Kumpulan Takaful Rakyat 1 Malaysia
Individu (RM300) Jumlah pendapatan bulanan kasar RM2000 dan ke bawahWarganegara MalaysiaBerusia 21 dan ke atas (dilahirkan pada tahun 1993 atau lebih awal)Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1Malaysia Pemohon yang pernah menerima BR1M 1 dan BR1M 2 dan ingin memohon untuk BR1M 3 perlu mengisi semula borang permohonan BR1M dan mengemaskini maklumat yang ada. Jika tiada perubahan perlu dilakukan pada borang tersebut, kita tidak perlu melakukan apa-apa tetapi kita dikehendaki memeriksa semula untuk tujuan kesel…

Portfolio : Umie Umph (Full Edit Blog)

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

http://umieumph.blogspot.com/ Blogskin
Kak Umi ni senior kat sekolah qihah. satu form dengan my brother. Pastu satu rumah sukan pulak. huhu. harga berapa? rahsia :p haha kak umi ni antara orang yang paling hingaq kat wing. sorry kak umi :p
Buat sekarang ni qihah tak buat tempahan ye sebab nak bukak sekolah dah.. nanti kalau ada cuti panjang (raya cina contohnya) inshaallah qihah buat tempahan. dan bayaran bank in. topup akan dipertimbangkan LOL. kalau blogshop selalunya diorang bagi barang hehe :p

Portoflio : Antara Design Full Edit Blog

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Latest la sangat! Padahal dah lama dah Kekeke. Semua ni qihah editTAHUN LEPAS. Saya ulangi Tahun Lepas. Tapi qihah tak post pun di blog ni hehe. So design dia pun tak seberapa nak Umph! la hehe :p

PENCHENTA LILY
http://penchentalily.blogspot.com/

CP CRAFT SHOPPE
http://lovelypink1988.blogspot.com antara gambar yg diedit

ERA LAVARA'S BLOG
http://eiqara.blogspot.com/

SUGAR AND SALT's BLOG http://syazwaniazizi.blogspot.com/ Kak wani ni dia nak ala-ala macam blog Fatin Liyana. So, simple jela.. :)

Sebenarnya ada banyak lagi blog yang diedit.. Tapi qihah tak save.. Huhu. Sayangnya.. Btw, thanks pada semua yang sudi jadikan I your blog designerr (bajet nak mampos ayat hahaha)
Buat sekarang ni qihah tak buat tempahan ye sebab nak bukak sekolah dah.. nanti kalau ada cuti panjang (raya cina contohnya) inshaallah qihah buat tempahan. dan bayaran bank in. topup akan dipertimbangkan LOL. kalau blogshop selalunya diorang bagi barang h…

Portfolio : Edit Full Blog SK Sungai Dedap

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


http://sksungaidedap.blogspot.com
Ni blog sekolah rendah qihah. hehehe. Edit ni dah lama dah.. last year kalau tak silap. hehehe. 

Portfolio : Full Edit Blog ShawlsAyuCinta

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


http://www.shawlsayucinta.com/
before and after
Qihah edit ikut citarasa kak Ayu.. Yang mana kak Ayu nak, yang tu la qihah buatkan hehehe. Yang before ini pun qihah editkan jugak kat kak Ayu. hehehe. Jemput tengok ye!
Thanks kak Ayu sebab beri kepercayaan kepada qihah untuk edit blog kak Ayu :)

Senarai kenaikan harga tol 2014

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

gambar souce: ohMedia! fanpage
Senarai kadar harga tol lebuh raya naik lagi mulai 1 Januari 2014. Sebanyak 15 lebuhraya diseluruh negara akan menaikkan kadar tol antara 50 sen hingga RM2 mulai awal Januari 2014. Punca kenaikan tol tersebut tidak dapat dielakkan memandangkan terdapat beberapa syarikat pengendali lebuh raya perlu mematuhi perjanjian konsesi yang telah ditandatangani dengan pihak kerajaan. - http://www.melvister.com
Ok.

#ResultPMR2013 : Tahniah Zestian, KUPSIS!

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

wohooo! so result pmr dah keluar dahh weeee! macam mana korang punya result?! Kat sini qihah nak wish kat korang yang dapat 1A/2A/3A/4A/5A/6A/7A/8A ataupun tak de A,

Tahniah!
Itulah usaha anda selama 3 years belajar! A tu tak penting, asalkan A yang satu ni kita ada. Apa tu? Allah. :) Ingat, setiap sesuatu tu berlaku ada hikmahnya. mungkin kali ni bukan rezeki korang, esok lusa sapa tahu?

so yeah disini juga qihah nak wish tahniah kat abang qihah, Mohd Fahim yang telah berjaya mendapat straight A's! :)

Tahun lepas, KUPSIS (kubang pasu science school/ sms sains kubang pasu) telah mendapat ranking no. 1 dalam kedah. Tahun ni pula dapat number 2. First SMS Md Jiwa. alah. beza sikit ja pun. dan kupsis ranking 26 dalam SBP. dengan 85 orang straingt A's dan 100% lulus.

Tahniah Zestian!! Zestian juga ada social media ok. follow @ZestGen di twitter, Zest Generation di blogger dan instagram officialzestgen.

Jom layan gambar…

Jatuh

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

(faqihah, tolong jangan buat ayat skema sebagai pembukaan entry)

semua orang mesti pernah jatuh kannnn?
tak kiralah jatuh apa pun janji "Jatuh"

aku pun pernah

Jatuh kerusi
Jatuh katil
Jatuh tangga
Jatuh sofa
Jatuh hati 

opsss yang last tu tak ok. mungkin korang je kot haha.

Cakap pasal jatuh ni, nak cerita sikit. Tarikh tak ingat. tapi tahun ni la. Lokasi di Padang, SMSKP. Time tu baru habis reheasel untuk hari penutupan balapan dan olahraga. Time tu hujan. kan hujan kan, pastu mesti la ada lopak lopak yang dipenuhi air hujan kannnn.. time tu tengah otw balik dorm. dah abis dah reheasel. And then I saw my senior lompat dalam lopak tu dan kemudian ketawa dengan riangnya. dalam hati

"bestnya! nak try jugaklah!"

so, Jalan la laju laju cari lopak. Lopak ni ada tepi Astaka. so I try lompat weeee

sekali tu..

SPLASHHHH!!!!!!

guese whattt?
cer teka! sapa teka betul dia dapat satu set produk kak ton :3

terus terd…