Posts

Showing posts from 2016

Feedmilk Sesuai Untuk Ibu yang Menyusu!

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

pssstttt! moms to be?? Nak tanya ni, betul tak, #makbuyung ni emosi TERSANGAT-SANGATLAHH sensitive?! Tak pernah heran pasal sesuatu, then tiba-tibe time preggy ni benda tu la paling terpenting sekali. SO be wear with us!! HAA!! tang bagi badan yang kurus kering macam beyonce bootycious tiba-tiba berubah jadi mcam Kim Kardashian masa preggy ni.


See betapa stretchable nya badan wanita ni untuk menampung seorang lagi nyawa dalam rahim. Macam mana laa Kim Kardashian yang aset terlebih masa preggy rasa nak ukur dengan tali tape jerr!! hahaha. Aktiviti mix dan match baju menyusu, seluar menyusu moms preggy ni tiba rasa lebih mencabar!! Dekat saiz lagi laa! now XL! Dulu XS pun boleh sarung! macam-macam lahhh...




Lagi satu , lepas bersalin , komfem2 la nak menyusukan anak kan ?? lagi la JADI satu masalah bila terpaksa duduk dirumah , tak bebas berjalan , sebab apa ?? sebab takot nak menyusukan anak dekat luar , malu orang nampak ?…

Cara Menyemak Permohonan Kemasukan ke SBP 2017

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Untuk makluman kepada pelajar yang telah membuat permohonan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Tahun 2017 bagi tingkatan satu, kini pemohon boleh membuat semakan keputusan permohonan secara atas talian mulai 14 Disember 2016 sehingga 5 Januari 2017.


Oleh itu, ibu bapa kepada pelajar yang memohon kemasukan tingkatan 1 ke SBP 2017 perlu peka terhadap pengumuman tarikh semakan yang telah dikeluarkan oleh KPM. Semoga anak anda berjaya menempatkan kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh tahun 2017






Cara Semakan Keputusan Kemasukan Tingkatan Satu Ke SBP 2017
Berikut dikongsikan tarikh dan cara membuat semakan permohonan kemasukan tingkatan satu ke Sekolah Berasrama Penuh, SBP bagi sesi 2017 : -

● Tarikh semakan : 14 Disember 2016 hingga 5 Februari 2017

● Klik di sini ๐Ÿ‘‰ Link Semakan
1. Masukkan ke laman web KLIK SINI
2. Kemudian, masukkan nombor kad pengenalan anda.

3. Klik 'Semak'.


Bagi pemohon yang gagal dapat penempatan di …

OrganicHana : Naturally Beautify You

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hi guys! Jumpa lagi muehehehehe :) So kalini, qihah nak tanya, korang mesti dengar produk yang homemade which means, produk tu dihasilkan sendiri oleh pengeluarnya di rumahnya sahaja! :D Haa ni macam diorang buat sendiri produk after diorang sendiri guna dan berkesan! Then take a few peoples to be their testimoni. After that, sesuai dan berkesan diorang buat banyak2 dan pasarkan.

Style kan! Ni macam rahsiaaa kecantikan mereka la pastu share dengan kita semua wiwiwi :D So, produk yang qihah maksudkan kali ni ialah, ORGANICHANA.

Haaa nama macam familiar kan? Okay, bagi yang macam samar-samar lagi mengenai ORGANICHANA, mai qihah cerita sikit about them


Produk OrganicHana ini merupakan produk orgnanik dan semulajadi. 80% bahan yang digunakan untuk membuat produk-produk mereka adalah diimport dari USA tau! Hanya yang terbaik untuk kita semua :D

Sebenarnya, produk ni dah established lama dah.. Dikeluarkan sejak Oktober 2014 lag…

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Mulanya disiarkan selama setengah jam, ia ditambah menjadi sejam susulan sambutan hangat penonton TV3.

Anugerah Melodi 2016 yang diacarakan AG Hot FM dengan gandingan pengacara pertama Melodi, Datuk Mahadzir Lokman, menawarkan 12 kategori.

Ia disiarkan secara langsung di TV3 dari Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam ini.

Majlis penyampaian anugerah turut diserikan dengan persembahan hangat artis-artis popular dari dalam dan luar negara seperti Amy Search, Misha Omar, Afgan dan Marcell.

Anyway, let's take a look on all artist yang bertanding bagi setiap kategori :)

PERSONALITI FESYEN MELODI
1) Wak Doyok
2) Nazim Othman
3) Rozita Che Wan
4) Fazura
5) Zahirah Mcwilson

PERSONALITI PENGACARAAN MELODI
1) Awal Ashaari
2) Fauziah Dato Ahmad Daud
3) Alif Satar
4) Neelofa
5) Datuk Rosyam Nor

PERSONALITI MUZIK MELODI
1) Yuna
2) Faizal Tahir
3) Akim Ahmad
4) Ayda Jebat
5) Shila Amzah

PERSONALITI KOMEDI MELODI
1) Abam
2) Achey
3) Mark…

Rona Cinta Bridal : All In One For Bride & Groom-to-be

Image
Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Wahhhh entry kali ni lain macam kan bunyinya! Hahaha. Qihah bukannya survey untuk set pelamin, make-up, photography, dress, kompang semua tu untuk myself!

Well, memandangkan sekarang cuti sekolah kan, so memang confirm la soo many weddings ceremony that you've been invited to! Since that, I want to SHARE with you, about one company ni.. I'm very sure, bakal-bakal pengantin akan suka dengan entry kali ni! :D



RONA CINTA BRIDAL
Apa tu? Namanya BRIDAL kan, so they ruin a wedding service yang diliki sepenuhnya oleh AJS BRIDAL HOUSE dengan nombor pendaftaran 002263473-M. Haaaa Registered lagi tau! So memang dijamin kerakyatannya gitu (ada kena mengena ke, qihah?)

So, pengalaman Qihah la kan (bukannya pengalaman nak kawen ke apa. Spm pun tak lepas lagi ni ~.~, jangan nak menggatal ek qihah), time kenduri sepupu haritu dan sebelum-sebelum ni, qihah observe, banyak sungggguuhhh persiapan kena buat! Serious! Tengok pun dah p…