8 December 2016

Rona Cinta Bridal : All In One For Bride & Groom-to-be


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Wahhhh entry kali ni lain macam kan bunyinya! Hahaha. Qihah bukannya survey untuk set pelamin, make-up, photography, dress, kompang semua tu untuk myself!

Well, memandangkan sekarang cuti sekolah kan, so memang confirm la soo many weddings ceremony that you've been invited to! Since that, I want to SHARE with you, about one company ni.. I'm very sure, bakal-bakal pengantin akan suka dengan entry kali ni! :D




Apa tu? Namanya BRIDAL kan, so they ruin a wedding service yang diliki sepenuhnya oleh AJS BRIDAL HOUSE dengan nombor pendaftaran 002263473-M. Haaaa Registered lagi tau! So memang dijamin kerakyatannya gitu (ada kena mengena ke, qihah?)

So, pengalaman Qihah la kan (bukannya pengalaman nak kawen ke apa. Spm pun tak lepas lagi ni ~.~, jangan nak menggatal ek qihah), time kenduri sepupu haritu dan sebelum-sebelum ni, qihah observe, banyak sungggguuhhh persiapan kena buat! Serious! Tengok pun dah penat! Tu belum buatt hhoohohohohoho. Dengan pelamin, meja untuk makan, phorographer lagi, kompang lagi, make-up lagi, baju pengantin, photobooth, blablablabla banyak lagi la!

Sat gi kena contact orang itu buat ini, orang ini buat itu, banyak sungguh orang! pening betul kan? So, sekarang tak perlu pening-pening, sebab, qihah dah jumpa satu syarikat yang tawarkan ALL IN ONE, ibarat ONE STOP CENTRE UNTUK BAKAL PENGANTIN!

ANTARA PAKEJ YANG DITAWARKAN

1. Pakej pelamin lengkap
2. Pakej pakaian pengantin lelaki & perempuan
3. Pakej pelamin mini untuk nikah & bertunang
4. Pakej pelamin hiasan untuk berendoi
5. Hiasan meja beradap
6. Tempahan baju pengantin dengan harga yang berpatutan
7. Tempahan guest book & collage
8. Tempahan hiasan photobooth
9. Tempahan hiasan meja tetamu
10. Kelengkapan majlis untuk bertunang, bernikah dan resepsi termasuk hiasan hantaran
Ha! Mudah kan! Tak percayaaaaa mereka boleh sediakan semua ini?? Ha, mai qihah tayang beberapa keping gambar, hasil titik peluh dan idea kreatif team RONA CINTA BRIDAL ini :)







Lawa kan Pelamin dia?! hohohoho Combination warna yang menarik, aksesori bunga-bunga yang membangkitkan lagi seri pelamin tu! Ha, pelamin pun kena ada seri tau. baru la kedababoom :) Kebanyakkannya banyak menggunakan ala-ala garden gituhh. Haaa, trend sekarang ni la jugak kan :)

Pandai betul team RONA CINTA BRIDAL ni menaikkan lagi mood hari bersejarah bakal pengantin kelak hohoho ambil gambar ni, konfem lawa! :)



KUMPULAN KOMPANG



Eeyyyy comelnya kumpulan kompang yang disediakan! dengan sedondon baju! comel sungguh! Kalau dijemput buat persembahan time kenduri, konfem menarik perhatian tetamu :D Sebab? Jarang tau kumpulan kompang terdiri daripada kanak-kanak! :D Lain dari yang lain betul RONA CINTA BRIDAL ni



KUMPULAN MARHABAN


Haaa Bagi yang nak buat majlis berendoi atau cukur jambul ke, aqiqah ke, boleh la jemput kumpulan diorang ni! Di samping boleh siapkan tempat untuk baby tu, diorang juga sediakan servis Marhaban tau! Mudah kerja korang :D



TEMPAHAN / SEWA BAJU PENGANTIN




Lawa kan design baju!! Awwwhhh menawan betul! Kalau korang nak tempah pun boleh tau! Tempah jahit, boleh simpan baju sendiri. Baju kawen bermakna tauuu. hehe



MEJA MAKAN






Lawanya! Siap Red Carpet lagi! HOHOHOHO. FYI, Red Carpet diorang boleh sewa jugak tau :)



TESTIMONI/REVIEW







Banyak lagi gambar, Tapiii kalau nak tengok lagii, boleh tengok di FACEBOOK RONA CINTA BRIDAL. Diorang lebih update di situ :)


PROMOSI!! PROMOO!

Promosi untuk mereka yang tempah FULL PACKAGE (makuep, baju pengantin & pelamin) dengan RONA CINTA BRIDAL, pengantin akan dapat FREE COLLAGE & FREE BUNGA TANGAN yang sangat comel bernilai lebih RM 200.





BERMINAT? Boleh Contact dengan maklumat di bawah ni, kalau nak tanye ape ape eh! :D



ALAMAT :
Lot 3058-4, Kampung Sungai Penchala, Jalan Damansara, 60000, Kuala Lumpur.
(di rumah saya sahaja, belum ada rezeki untuk ade kedai sendiri)

WHATSAPP/MESEJ/CALL :
suraya- 0129072004
Hatim- 0134901560

LAMAN SOSIAL :
Instagram : @ronacintabridal


author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

4 comments:

  1. Salam Perkenalan..
    Cantik pelamin-pelamin tu dan banyak pulak pakej yang diorang ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak akak :) kann berbaloi sungguh :D

      Delete

Budi Bahasa Budaya Kita