OrganicHana : Naturally Beautify You

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Hi guys! Jumpa lagi muehehehehe :) So kalini, qihah nak tanya, korang mesti dengar produk yang homemade which means, produk tu dihasilkan sendiri oleh pengeluarnya di rumahnya sahaja! :D Haa ni macam diorang buat sendiri produk after diorang sendiri guna dan berkesan! Then take a few peoples to be their testimoni. After that, sesuai dan berkesan diorang buat banyak2 dan pasarkan.

Style kan! Ni macam rahsiaaa kecantikan mereka la pastu share dengan kita semua wiwiwi :D So, produk yang qihah maksudkan kali ni ialah, ORGANICHANA.

Haaa nama macam familiar kan? Okay, bagi yang macam samar-samar lagi mengenai ORGANICHANA, mai qihah cerita sikit about them


Produk OrganicHana ini merupakan produk orgnanik dan semulajadi. 80% bahan yang digunakan untuk membuat produk-produk mereka adalah diimport dari USA tau! Hanya yang terbaik untuk kita semua :D

Sebenarnya, produk ni dah established lama dah.. Dikeluarkan sejak Oktober 2014 lagi. On their first year, ORGANICHANA ini hanya memfokuskan jualan di instagram sahaja. Tetapi, atas permintaan yang tersangatlah memberangsangkan dan tersangatlah tinggi setiap bulan, dan akhirnya mereka sekarang ni berani untuk buka agent/stokis di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura. WOW! 3 NEGARA ORGANIC HANA telah jelajah! Lagipun, produk ni diformulasikan dan dihasilkan sendiri, tiada lemak haiwan, tiada kimia berbahaya macam merkuri semua tu (bahaya tau merkuri!) dan lagi penting produk ni halal okey! :)

Maaf lah. Muka tak sihat sangat time ni. Muntah, Pening. Baru balik tusyen 9 hours. fuh

Produk OrganicHana ini adalah 100% homemade dan buatan tangan. Bahan asas yang digunakan adalah seperti minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak bunga matahari, minyak castor, dan minyak kacang almond. Dan disebabkan Organic Hana menggunakan bahan organik dan natural, ianya hanya boleh bertahan dari 3 bulan - setahun selepas produk yang dibeli dibuka/digunakan.

Produk pertama beliau pada 2014 ialah homemade Lipbalm yang diperbuat dari lilin lebah, cocoa butter dan minyak zaitun asli, dan lipscrub, disusuli dengan sabun-sabun yang dihasilkan secara Cold-pressed dan eyecream. Sebenarnya banyak lagi tau produk dari OrganicHana ni. Antaranya adalah Bonita Liptint , Face Cream Skin Repair , Rub Balm , Lotus Mole Cream, Anti Scar Cream, Make-up Remover, Charcoal Soap dan juga Sabun Anti Parut.

Banyak kan produk diorang! Okay, ayuh teruskan bacaan sebab qihah akan ceritakan kepada anda dengan lebih details mengenai produk mereka! tak semua la, tapi a few products. dannnnnnn a few honest reviews yang qihah sendiri guna okay! :) Kot-kot ada yang tertarik nak try kan! ;)


COCONUT COFEE SODA SCRUB - RM30


Some of us think we're too sensitive for a scrub. And if you're acne-prone, a peel just seems insane. But exfoliation can benefit every skin type. Its recommend to scrub your face 1-2weeks (No more than that) "In addition to revealing fresh skin cells, exfoliating removes dead cells from pores, making them appear smaller," says Rachel Nazarian, M.D., a Manhattan derm

Makeup also looks better, says Stalina Glot, an aesthetician at Haven Spa in New York City. "It's like sanding a wall before you paint." The other major perk: "Removing the buildup enhances your skin's ability to absorb everything else, from acne medicine to antiaging serum," says Dr. Nazarian ☺☺☺☺


My own review about it, Ianya sangat best guna! I love the caffein's smell :D You guys should have a try about it. Lepas pakai, muka you akan rasa lembut je tau! besttt sangat. rasa macam all dirts yang ada kat muka keluar. wiwii


TIPS SCRUB MUKA : sebelum scrub, I suggest kat u guys to wap kan muka dulu. hehe qihah selalu wap muka dengan serbuk teh. any teh also can. I guna yang biasa je. beli yang serbuk tu je, bukan uncang. letak sikit dalam bowl besar (muat-muat muka) then tuang air panas, letak muka, amik towel tutup kepala (tak bagi wap dia keluar merata) hehe. dalam 5-10 minutes only. It's to open our pores yang tersumbat semua tu. SEBELUM SCRUB tau! hehe (tips wap teh ni from my mother that she got it from a parent of her students)


ALO ESSENCE - RM49


ALO ESSENCE ini berfungsi sebagai Toner, Mist dan juga as a Serum! 3 in 1 you alls :D Produk ini membantu menutup & mengecilkan pori² kulit. Selepas cuci muka di galakkan pakai Alo Essence untuk seimbangkan balik PH asal kulit kita

Mengandungi ;

-Organic Aloevera
-Pati minyak lavendar
-Pati roman chamomile
- Pati minyak sweet orange
- Organic Almond Oil
- (High end active ingredient)
- Vitamin C
- Gliserin tumbuhan .

Pada mana smua gabungan mantap minyak tumbuhan, bunga dan carrier oil akan bagi kesan dan manfaat yang besar dekat kulit, sekiranya muka tengah sunburn, jerawat tengah membiak, semburkan seberapa kerap mungkin. Mempunyai anti septik untuk menyingkir bkteria penyebab jerawat .

Cara pakainya senang je sembur direct dimuka dan dab² sahaja. Guna sebelum pakai pelembap



My own review, bau dia sangat sangat sangaaattttt organik! Best pakai hehehehe :D Sejuk je :) Muka rasa sangat segar lepas pakai. Kekadang, I use this as a make-up spray lol hahaha :)


BONIA LIP TINT - RM23


Bonita Liptint khas untuk wanita yang menginginkan bibir yang merah, sihat, licin tanpa penggunaan bahan kimia. LipTint ini diperbuat daripada organik aloe vera, vitamin E, Safflower oil, dan lain-lain bagi mengekalkan bibir sentiasa sihat remaja.

My own review about lip tint ni, Warna dia sangat lawa! warna merah-merah camtu. Just fine. Tak terang sangat, tak low sangat. After pakai, korang rasa bibir korang lembab tau! sebab dia hydrating balik bibir kita! rasa macam bibir besar sikit pun ada at first LOL hahaha best pakai dia! :D





FIRMING EYE CREAM - RM30


MOST HOT SELLING PRODUCT! :)

Ni sesuai sangat for those yang ada eyebag, dark circle! I've try this!! Besttt ever! dia rasa macam berangin-berangin sikit. tapi won't  hurt you guys even letak dekat area mata haahha. best kot ni!


CHARCOAL SOAP - RM30


As the given name, so the ingredient must be from charcoal (arang) too! cakap pasal arang ni, ingat lagi tak pasal entry qihah yang EUREKA INNOVATION EXHIBITION 2016 yang qihah join ritu? So, kawan qihah ada masuk jugak and their innovation product is a mask from charcoal. diorang buat research sendiri since Liyana (my friend)'s aunt is a prof ke lecturer tah kat Unimap. so, she help them to do some test from charcoal la. Memang terbukti arang ni berguna untuk kecantikan kulit tau! :)

Sabun ni sesuai for those yang oily skin la. I haven't try yet since my face not the oily type hehe so nanti kakak I balik, I'll give this to her la muehehehe ;)

So, these items are the products that I've *used it myself. mueheheheh

So sekarang ni I nak share another few products yang terhangattt and hot selling items la kiranya kat diorang ni hheheheheh


LOTUS MOLE CREAM - RM60


Tahun ni bulan Januari haritu , OrganicHana ada juga mengeluarkan satu produk baru iaitu Lotus Mole Cream. Memang dah jadi trend kini ramai sangat orang nak buangkan tahi lalat kan ? Jadi, produk ini dihasilkan untuk menghilangkan tahi lalat, ketuat, isi terlebih dan juga biji kolestrol. Kalau korang nak tahu, ianya telah terjual melebihi 5000 unit dalam masa beberapa bulan dan merupakan Set Mole Removal Cream No 1 di Instagram !!!

TESTIMONI





Seperti gambar di bawah ini, ianya merupakan Set lengkap Lotus Mole Cream dan Set Anti Parut yang berhaga RM99 (PROMOTION!!!) beserta FREE POSTAGE mengandungi :


  • Lotus Mole Cream 10g (Untuk menghilangkan tahi lalat yang tidak diingini, ketuat, biji kolestrol dan kutil) - Pemakaiannya hanya 2 kali sahaja.
  • Anti Scar Cream 3g (Dipakai setelah kuping tertanggal bertindak bagi mengurangkan parut)
  • Sabun Anti Parut 50g (Dipakai selama 2 minit kemudian bilas)



Product diorang banyak sangat-sangat sangattttt. Huhu Kalau nak  tahu more about them, boleh la

Website : www.organichana.com
Instagram : @organichana
Facebook : Organichana
Whatsapp : Type FHOH to 016 - 711 4112

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.