11 December 2013

Jatuh


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

(faqihah, tolong jangan buat ayat skema sebagai pembukaan entry)

semua orang mesti pernah jatuh kannnn?
tak kiralah jatuh apa pun janji "Jatuh"

aku pun pernah

Jatuh kerusi
Jatuh katil
Jatuh tangga
Jatuh sofa
Jatuh hati 

opsss yang last tu tak ok. mungkin korang je kot haha.

Cakap pasal jatuh ni, nak cerita sikit. Tarikh tak ingat. tapi tahun ni la. Lokasi di Padang, SMSKP. Time tu baru habis reheasel untuk hari penutupan balapan dan olahraga. Time tu hujan. kan hujan kan, pastu mesti la ada lopak lopak yang dipenuhi air hujan kannnn.. time tu tengah otw balik dorm. dah abis dah reheasel. And then I saw my senior lompat dalam lopak tu dan kemudian ketawa dengan riangnya. dalam hati

"bestnya! nak try jugaklah!"

so, Jalan la laju laju cari lopak. Lopak ni ada tepi Astaka. so I try lompat weeee

sekali tu..

SPLASHHHH!!!!!!

guese whattt?
cer teka! sapa teka betul dia dapat satu set produk kak ton :3

terus terduduk dalam lopak tu hahahha. jatuh dalam tu. huhuhu malu tak usah ditanya la! nasib baik semua gegurls ja yang ada area tu huhu.

well..
mesti engkorang semua penah dengar quote ni..
"hidup ini ibarat roda
kadang kadang kita di atas,
kadang kadang kita di bawah"

Aku pernah rasa bila berada di atas
dan
aku juga pernah rasa bagaimana sedihnya berada di bawah (lol)

aku juga pernah tengok sendiri macam mana orang tu berasa bangga, seronok bila dia di atas. dan aku juga pernah terngok dia "jatuh", berada di bawah.

Hidup ni macam seorang pengembara. Perjalanan masih lagi jauh. Suka atau tak, perjalanan mesti diteruskan. So chilla. Semua ni mengajar aku erti kehidupan. bila aku berada di atas aku selalu ingat "ni kejap je ni.. nanti kau akan duk kat bawah juga.. macam depa yang lain.. keep smiling and enjoy the ice cream sebelum ianya cair".

Dan
bila aku kat bawah selalula ingat yang semua ni ada hikmah disebaliknya. You're strong enough to go through all this.

so,
berhati-hatilah
disetiap perkataan yang
ingin meluncur keluar
daripada mulutmu.
mungkin,
bagi kamu ianya satu gurauan, hiburan
tapi,
bagi orang lain?
setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza.
tak sama dengan apa yang kamu fikirkan.

chow.
Assalamualaikum

-3.31pm, wed, 111213
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

9 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita