25 December 2012

Yay! New Design ^_^


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Aik. Blog sapa ni? haaaa. Ni adalah blog Faqihah Husni. Jangan tekan pulak close tab. Kot-kot la ingat blog orang lain pulak kan ;p

Yang kiri ni sebelum (coklat/kelabu). Yang Kanan ni selepas (Pink)
gambar kabur sikit. hehe. sorry.. 

Daripada dulu temanya ala-ala vintage, sekarang bertukar menjadi comel-comel gitu. hahaha. Nampak ketidak-matangannya si faqihah ni...

Bukannya apa, jeles tengok blog orang lain comel-comel.. Teringin pulak nak mencomelkan blog sendiri seperti tuan blognya yang comel ni. booo. haha. Ni tak de inspiration daripada mana-mana blog. kononnya :p Sebenarnya inspiration ni dapat setelah berblogwalking blog ke blog. terjumpa pelbagai jenis blog dan bila dicampur tolak bahagi jadilah macam ni..

So, tak payah nak tuduh kata blog ni tiru mana-mana blog ok. Design, template dan susun atur semuanya diri saya sendiri yang buat. Ambil masa dalam 3 jam juga kot. Sebab qihah buat template ni guna teknik try and error. So, kena buat sikit eksperimen (eksperimen sains pun kalah ok).

Header tu pun sama gak. Guna teknik try and error. Buat header tu asyik tukar je. 3, 4 kali juga la tukar sebab nak bagi sama border dia dengan main blog dan sidebar ni.

Doodle perempuan kat header tu amek from blog mana ntah.. Seingat qihah, blog dia ni buat banyak freebies doodle dan dia dah berkahwin kot owner dia. Tak ingat sangat sebab doodle ni qihah save kat dalam folder tu lama dah. ~.~

Dan ya. Masih menggunakan Template Designer ya. Bukan blogskin. Basic codes denim tapi banyak yang qihah ubah --' hahaha..

KENAPA SAYA ASYIK TUKAR TEMPLATE?
Sebab, saya nak orang saya kenal saya dengan personaliti yang tersendiri . Yang design blog sebelum ni kebanyakkannya orang selalu tiru -_- Qihah kurang suka sangat orang suka tiru nih. Nanti bila orang lain blogwalking, design blog semuanya sepesen je. sama je. Rasa bosan. So, qihah tukar la design :3

Ok. Last sekali, nak tanya pendapat readers pulak. Macam mana? Ok?? Blog lambat loading ke biasa-biasa saja? Mestila kena tanya soalan ni sebab kadang-kadang kat laptop kita view ok je, kat laptop/komputer orang lain view dia lain.

Assalamualaikum
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

76 comments:

  1. Cute design baru nih . Comel ! :D

    ReplyDelete
  2. Template yang baru ni lebih ringan daripada yang sebelum ni. Oh ye, bersedia untuk PBS yek, haha :P

    ReplyDelete
  3. Ok je qihah :), comel je macam tuannya. Best kan pandai edit sendiri je, boleh selalu tukar2. hehe.

    ReplyDelete
  4. Cantik sangat! Tapi nak tanya, pakai template apa ya? :) Denim ya?

    ReplyDelete
  5. Fuhlamak. Ni yang jeles ni. Haha. Makin comel+tomel+omei+comey blog Kihah :D

    ReplyDelete
  6. @Balqis hahaha! baiklah akak :p hahahaa. Thanks ya! ^_^

    ReplyDelete
  7. @Dayana AZ hahaha.. akak pun tukar la.. hehe.. rindu akak! thanks ya ^_^

    ReplyDelete
  8. @Nana ya.. Ada ditulis di entry atas ni. hehe. thank you! :D

    ReplyDelete
  9. lawa lah design qihah yang baru ni :D comell giloss...

    ReplyDelete
  10. lawa. tapi lagi suka design dulu <3 tapi ini pun oke. comel gituu :)

    ReplyDelete
  11. @Kelana Cinta hhaha.. design ni macam budak tak matang je. hahaha thank akak! :D

    ReplyDelete
  12. For me, lebih suka blog Kihah yg hari tu. Simple & tak serabut. Ni agak serabut sikit :)

    ReplyDelete
  13. @Ƞurul Ƨyafiqah hahaha.. jangan jeles2 la.. hahaha.. thanks anyway :)

    ReplyDelete
  14. @Jannah Rusdi hahaha.. tak mo jeles2. nanti muka berkedut :p haha.. Terima kasih jannah

    ReplyDelete
  15. comellah! Waa! Rasa macam nak geget je. ;) Memang masa masuk blog ni tadi mulut terbuka luas sebab cam tak caye ni blog Qihah. Nice, dear. :D

    ReplyDelete
  16. wah..pandai la edit template..cantik..laju je

    ReplyDelete
  17. comel ahhh.. hihi. like the owner!!

    ReplyDelete
  18. aww..comelnya..kalah blog kak yana nih..ish2 dahlah muda2 lagi dah pandai berbelog..terasa diri ini buta it..hoho

    ReplyDelete
  19. Jealousnya dengan blog Qihah yang baru. Tapi, design lama pun lawa jugak. Nak code design lama boleh? Haha.

    ReplyDelete
  20. Header cute gila.
    nak pinjam boleh? hahahah

    ReplyDelete
  21. Chaiyoklah Kihah! :o 3 jam je dah siap edit. Ainaa edit dari 3 hari lepas belum siap-siap. Hahaha, cantik! :)

    ReplyDelete
  22. @Ainaa Ramzani ainaa tipu ke apa ni? hahaha.. fullamak.. blogger pemes komen entry qihah la

    ReplyDelete
  23. @Razil Tahir kalau nama awak faqihah husni boleh la pinjam :pp hahahahaha

    ReplyDelete
  24. @kusyi boo.. owner blog ni tak comel pun. hahaha.. thanks kusyi! :D

    ReplyDelete
  25. @Maisarah Azmi hihihi.. thanks maisarah.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  26. comel la design kali ni ^^ tak mcm blog Lia T^T

    ReplyDelete
  27. Agk loading siket.. tp kira oke lawni.. omeyy jek ^^..

    ReplyDelete
  28. Lain daripada yang lain ! " UNIK " :D

    ReplyDelete
  29. Wah comelnya blog kihah dah. :) Loading beres wa... Tabik spring (y)

    ReplyDelete
  30. Lawaaaaaaaaaaa gilossssssssss! *terlampau pulak*. LOL

    ReplyDelete
  31. comell sangat :) ajar la macam mana nak buat kotak komen mcm ni..

    ReplyDelete
  32. qiha buat la tuto mcm mana na buat header mcm qiha . I mean yg bhagian blkg gambar tu. :)

    ReplyDelete
  33. rajin kihah tukar,kihkih . Cantik auww ! Kreatif!

    ReplyDelete
  34. Suka design blog qihah yg latest ni :) Comel mcm owner blog ni jugeeee :3 Qihah,best of luck for the upcoming school :)

    ReplyDelete
  35. @Anonymous oh.. yeke? thanks for the information.. thank you :D

    ReplyDelete
  36. @Nazurah ♥ hahahaha.. memang lain daripada yang lain tu yang qihah nak.. tak nak bagi sama dengn blog lain. thanks nazurah! :)

    ReplyDelete
  37. @Yui Bieyna hahaha. tabik spring macam askar tu ehh? haha.. thanks!

    ReplyDelete
  38. @Aina Hanani hahahaha. amboi. eksaited sungguh! thanks aina :)

    ReplyDelete
  39. @AmirahSyafiqah ♥ Insyaallah akan dibuat tutorialnya since ramai yang tanya ni.. hehe. thanks amirah! :)

    ReplyDelete
  40. @SM hehehe.. thank you SM! Thank you juga selalu lawat blog qihah tiap-tiap hari. ^_^

    ReplyDelete
  41. @Annee uwekk. qihah tak comellha :p haha.. Thank you! haha..

    ReplyDelete
  42. Lawa2. Dah takda dah warna 'cekodok'. Haha xD

    ReplyDelete
  43. comelnye.

    Nak sponsor takk?

    http://www.aingraphic.my/2012/12/pencarian-sponsor-untuk-ga-akan-datang.html

    Jom la join Giveaway Ain ye.

    http://www.aingraphic.my/2012/12/gempak-giveaway-by-farah-puteri-ain.html

    ReplyDelete
  44. Err , terperanjat masuk blog sini dah jadi lain.. ingatkan salah masuk blog tadi..Bila diteliti balik betullah blog Qihah !

    Nice editing dik :)
    loading pun ringan.

    ReplyDelete
  45. pergh!...comel!!! nk tukar design blog fi gak arr kalau gini :D

    ReplyDelete
  46. Kita lagi suka template lama Qihah u.u

    ReplyDelete
  47. Design baru nampak simple ,but nice.. :)

    ReplyDelete
  48. sweet dik design baru nie
    semua color soft2 je :)

    ReplyDelete
  49. baeu ber blog...dasyatnya korang yer..xsangka...kita ni tua2 baru nak bljr guna blog...

    try tgk blog ni..

    http://gigitanilmu.blogspot.com/

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita