Tutorial : remove word verification

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Benda ni selalunya ada di ruangan komenlah. ramai bloggers lain merungut sebab ada benda ni. bagi qihah kan, benda ni menyusahkan blogger lain yang nak komen dan melambatkan kerja . so, lebih baik korang remove je benda ni.


Macam tu lah contohnya. tapi, nombor perkataan tu tak sama laa.. lain2.. camne nak buang benda ni? jom tengok cara2nya

1. Dashboard > Setting

2. Posts and comments
korang scroll bawah sikit, kat Comments tu, ada tulis Show Words Verification. korang amek No


3. dan Save Setting kat atas (kanan) tu.

dan abes. (berapa banyak dan daaaa)

Comments

  1. akak.. boleh ke awk buat tuto buat post title macam awk punye skrang.. please..

    ReplyDelete
  2. nice tuto. tak tahu pun boleh buang word verification tu :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.