11 December 2012

Tutorial : remove word verification


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Benda ni selalunya ada di ruangan komenlah. ramai bloggers lain merungut sebab ada benda ni. bagi qihah kan, benda ni menyusahkan blogger lain yang nak komen dan melambatkan kerja . so, lebih baik korang remove je benda ni.


Macam tu lah contohnya. tapi, nombor perkataan tu tak sama laa.. lain2.. camne nak buang benda ni? jom tengok cara2nya

1. Dashboard > Setting

2. Posts and comments
korang scroll bawah sikit, kat Comments tu, ada tulis Show Words Verification. korang amek No


3. dan Save Setting kat atas (kanan) tu.

dan abes. (berapa banyak dan daaaa)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

3 comments:

  1. akak.. boleh ke awk buat tuto buat post title macam awk punye skrang.. please..

    ReplyDelete
  2. nice tuto. tak tahu pun boleh buang word verification tu :D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita