11 December 2012

Anda reader jenis apa?


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Lamanya tak update blog (dah seminggu lebih ok) (lama kan?). huhu. dah berhabuk dah *tiup habuk kat blog* (konon-kononnya ada habuk). sebenarnya, bukannya tak nak update. nak sangat tapi ada banyak sangat halangan serta rintangan yang harus daku tempuhi. huhuhu. haritu kabel kena curi, so, nak tunggu pihak TNB datang baiki, agak lambat jugak arrr. tu yang lambat tu. Frust gila kot. cuba korang Bayangkan dunia tanpa internet.


Harini nak cite pasal reader. Ha. Apa itu reader? "reader" tu pembaca. kalau "readers" tu para pembaca. ceit. macam kelas bahasa inggeris pulak. Reader apa? Entry ni berkaitan reader blog laaaa.. bukannya reader newpaper ke apa ke. satgi ada pulak yang salah paham. huhu.



Tapikan, sebelum nak masuk point (padahal dah masuk dah), nak bagitau dulu la yang entry ni saya buat sendiri. maklumla, buat sendiri so, kalau ada salah sorrryy sangat2 ye. huhu. yang tak sependapat dengan saya ke. maaf sangat-sangat.

Dunia blogspot ni luas. ada banyak bloggers di luar saya. perlbagai ragam yang kadang-kadang kita sendiri pun tak faham. tapi, yang pelbagai ragam tu lah best. sebab, nanti kalau satu ragam je, kita akan jadi bosan. iye tak?

so, disebabkan ada banyak bloggers, mesti ada juga readers blog kan? sekarang ni anda pembaca blog kategori mana satu? sini aku senaraikan beberapa jenis readers yang aku boleh kategorikan lah


1) Baca entry, wajib comment

ni hm. mesti ramai ni. terutamanya yang readers setia tu. tapi, sekarang ni memang susah kot nak cari blogger /reader blog yang setia dengan kita. huhu. tapi kalau korang blogger otai ataupun yang dah lama dalam dunia blogging ni macam Ben Ashaari ke Mia Liana ke, mesti ramai reader setia.. kehkehkeh. Ohya. Ni baca entry full ya bukan sekerat. hahaha


2) Tak baca entry, wajib comment

Yang ni tak tau la nak describe camne. hahahhaha.. kadang2 dia komen tu out daripada isi-isi entry tu. hahaha. Contohnya owner blog tu buat entry pasal kucing, tapi dia pi komen pasai kereta. hahaha. qihah selalu jugak jumpa orang macam ni. ahaha


3) Baca entry, malas gila nak comment

 Yang ni mesti ramai ni!!! Sapa macam ni geng dengan saya! *sep tangan* hahahhahahha. Memang rasa malas jugak nak komen ni.. Qihah suka baca blog tu, habis berpuluh2 entry dia dibaca, tapi malas nak komen. lol.



4) tak baca entry, tak comment

ni blogger sombong kot. eh? ataupun dia macam angin~~ pergi dan balik camtu je tanpa kita sedari tapi dia bagi kita sedikit impak. lol tetttt


Sebenarnya, kalau korang jadi blogger setia tu, mesti owner blog tu suka dengan korang dan dia juga tak agak2 untuk singgah blog anda. jengjengjeng

-tamat-
assalamualaikum.



author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

53 comments:

  1. ahaha , saya mungkin reader first - first sekali tu =)

    ReplyDelete
  2. kalau hanis, yang pertama tu. Dah baca, komen jelahh :D hii

    ReplyDelete
  3. saya jenis yg baca entry wajib komen. tapi kadang-kadang disebabkan line tak bagus lambat sangat nak loading, baca je tak dapat komen pun. and kadang-kadang x komen sbb entry tu dah lama. hehehe :) btw, nice entry. :)

    ReplyDelete
  4. wahahah seronok je baca . kelakar ehehe xDD
    ada lagi la . kalau baca, asik lupa nak comment !! itu saya . ehehehe

    ReplyDelete
  5. saya boleh jd reader pertama dan reader ketiga kalau malas. haha. nice entry :)

    ReplyDelete
  6. kak eika pun xtaw nak describe diri nie mcam mna.. hew3.. kdang2 kak eika komen, kdang2 xkomen.. tp entri baca la smpai abes.. :)

    ReplyDelete
  7. seronok bace entry kihah..

    akak kdg2 yang first tu.. tapi selalu nye yg ketiga la.. hihi..

    :) hepi blogging and keep updating ye..

    ReplyDelete
  8. saya dalam group ketiga tuh. haha, entry terbaik :D

    ReplyDelete
  9. saya reader pertama atau ketiga insha Allah hahahaha :)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum. saya sedang mencari kawan-kawan blogger. kalau sudi, silalah berkunjung ke blog saya dan menjadi follower. ini linknya

    http://www.ismifahmi.blogspot.com/

    saya bukan reader no. 3 tu ye..he..he..

    ReplyDelete
  11. pertama dan ketiga.. no dua tu ada jugak jarang2 sebab alang2 dah singgah.. hehe

    ReplyDelete
  12. @Mimieyy ohh... betul tu.. kadang2 line dan berat blog tu lambat membuatkan kita rasa malas nak komen. heheh

    ReplyDelete
  13. @munirah :)oh.. hehhee. manyak makan semut ke apa ni? haha ^_^ *peace*

    ReplyDelete
  14. @Nurul Shafiqah Fauzi ohh.. bagus2! hehe teruskan membaca sampai abes. hehe

    ReplyDelete
  15. @Mimie ayook! tembelang dia dah pecah! hahaha ^_^

    ReplyDelete
  16. saya jenis baca , tapi malu nak komen. silent reader la katakan xD

    ReplyDelete
  17. suka entri ni...ada gambar2...

    ReplyDelete
  18. kadang-kadang 1,kadang-kadang 2 & kadang-kadang 3 heheeh

    ReplyDelete
  19. 3) Baca entry, malas gila nak comment . kdg jea comment . hehe . first comment on your blog . ngehehe

    ReplyDelete
  20. kalo akak, no 1 dan 2... tp bnyak skip dan wajib komen :)

    ReplyDelete
  21. kalo kak shida..baca dan komen hehee :) kdg2 kalo dah berjela bca part2 jela then komen hehee :D

    ReplyDelete
  22. Ikut mood nak komen ke tak. Haha XD

    ReplyDelete
  23. @Ain Nad amboi.. malu2 kucing pulak dia.. hahaha

    ReplyDelete
  24. @Effa Nadia wuuuuu. first time ke ni? ni effa! ^_^

    ReplyDelete
  25. @◕ D Y S H A S A H H I R ◕ ohhh.. akak memang dah tau dah.. selalu juga nampak akak comment katentry bloggers2 lain.. hehe

    ReplyDelete
  26. @shidaR haahahahaha.. akak shida memang selalu nampak dimana2 saja di dunia blog. hahaha

    ReplyDelete
  27. semua ciri tu mungkin ada kat diri ni . haha XD

    ReplyDelete
  28. Wow!! Awesome. Cantik arhh :) Nak jugak :D

    ReplyDelete
  29. Eira suka baca entry blog yg ringan penulisan yg mudah difahami macam blog kihah salah satunye :) kdg kdg malas komen kdg kdg rjin komen :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita