20 December 2012

Tutorial : Centerkan BlogStats


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Ada orang tanya (saya dah lupa nama dia) camne nak centerkan widget blog stat tu. Ohya. Blog stats ni yang Blogger sediakan ya. Dia ada banyak jenis lagi. bukan yang hitam ni ja. huhu

This is my own Tutorial don't repost la makcik-makcik dan pakcik-pakcik sekalian without my permission :3

1. Blogger > Template > Tick Expand Widget Templates
2. CTRL+F serentak ataupun tekan F3 di keyboard dan Search codes ni
<b:widget id='Stats1'
3. Korang tengok bawah tu codes <div class='widget-content'> kan? tambahkan style='center' di tengahnya.  Dan akan jadi cam ni :
<div class='widget-content' style='text-align: center;'>

4. Preview dulu. kalau tak ada error, save ^_^

Jadi tak? Till then. Assalamualaikum


26th Birthday Giveaway by ShidaR!
Dress and Domain Giveaway!
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

10 comments:

  1. Menarik...

    Ramai juga yang datang baca blog nie kan...

    ReplyDelete
  2. Nice! Saya dah cuba! Jadi ;) Thanks Kihah ~ Do visit my blog ^^ http://sharifahirissyediskandar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Lulzzz! baru tahu , hehe xd maseeh kihah

    ReplyDelete
  4. @Bro Framestone Huhuhu.. tak de la seramai blog bro.. hehe

    ReplyDelete
  5. Terima kasih kongsi..
    Tapi blog Qihah ramai viewers.. tak mcm kamik.. :)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih ye qihah dah jadi dah pun. :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita