Tutorial : Centerkan BlogStats

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..


Ada orang tanya (saya dah lupa nama dia) camne nak centerkan widget blog stat tu. Ohya. Blog stats ni yang Blogger sediakan ya. Dia ada banyak jenis lagi. bukan yang hitam ni ja. huhu

This is my own Tutorial don't repost la makcik-makcik dan pakcik-pakcik sekalian without my permission :3

1. Blogger > Template > Tick Expand Widget Templates
2. CTRL+F serentak ataupun tekan F3 di keyboard dan Search codes ni
<b:widget id='Stats1'
3. Korang tengok bawah tu codes <div class='widget-content'> kan? tambahkan style='center' di tengahnya.  Dan akan jadi cam ni :
<div class='widget-content' style='text-align: center;'>

4. Preview dulu. kalau tak ada error, save ^_^

Jadi tak? Till then. Assalamualaikum


26th Birthday Giveaway by ShidaR!
Dress and Domain Giveaway!

Comments

  1. Menarik...

    Ramai juga yang datang baca blog nie kan...

    ReplyDelete
  2. Nice! Saya dah cuba! Jadi ;) Thanks Kihah ~ Do visit my blog ^^ http://sharifahirissyediskandar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Lulzzz! baru tahu , hehe xd maseeh kihah

    ReplyDelete
  4. @Bro Framestone Huhuhu.. tak de la seramai blog bro.. hehe

    ReplyDelete
  5. Terima kasih kongsi..
    Tapi blog Qihah ramai viewers.. tak mcm kamik.. :)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih ye qihah dah jadi dah pun. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar