18 December 2012

Tutorial : Letak LinkWithin


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..
Yang ada Anda Mungkin Juga Meminati tu.

Requested tutorial oleh Iera

Mungkin yang tahu dan mungkin tak tak tahu tentang tutorial ni. Benda ni bagus juga la (bagi saya la) sebab boleh membuatkan visitors melekat lama sikit kat blog kita. Bila baca sesuatu entry tu, sekali gus dia boleh baca entry2 lain yang mungkin berkaitan dan menarik perhatian dia. Siapa tahu kan?

1. Pergi ke website INI


2. Isi apa yang patut.

Email : tulis email sendiri
Blog Link : Tulis URL/Link blog anda ye
Platform : Pilihla Blogger/Wordpress. Kalau guna blogger, amek blogger eh. begitu juga sebaliknya.
Width : Qihah rasa korang boleh amek 4 je. qihah punya width main lebar sikit. so, 5 la. hehe. Agak2 muat ok?
*Kalau background main-blog anda warna hitam, sila tick yang tulis My blog has light text on a dark backgrlund tu ok? :)

3. Tekan Get Widget.


4. Akan keluar satu window. tekan yang saya tunjukkan tu. Ayat tu atas sekali ok?

4. Add Widget.
5. Letakkan gadget tu di bawah blog Posts ya.
6. Save.

Till then. Assalamualaikum
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

6 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita