Tutorial : Letak LinkWithin

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..
Yang ada Anda Mungkin Juga Meminati tu.

Requested tutorial oleh Iera

Mungkin yang tahu dan mungkin tak tak tahu tentang tutorial ni. Benda ni bagus juga la (bagi saya la) sebab boleh membuatkan visitors melekat lama sikit kat blog kita. Bila baca sesuatu entry tu, sekali gus dia boleh baca entry2 lain yang mungkin berkaitan dan menarik perhatian dia. Siapa tahu kan?

1. Pergi ke website INI


2. Isi apa yang patut.

Email : tulis email sendiri
Blog Link : Tulis URL/Link blog anda ye
Platform : Pilihla Blogger/Wordpress. Kalau guna blogger, amek blogger eh. begitu juga sebaliknya.
Width : Qihah rasa korang boleh amek 4 je. qihah punya width main lebar sikit. so, 5 la. hehe. Agak2 muat ok?
*Kalau background main-blog anda warna hitam, sila tick yang tulis My blog has light text on a dark backgrlund tu ok? :)

3. Tekan Get Widget.


4. Akan keluar satu window. tekan yang saya tunjukkan tu. Ayat tu atas sekali ok?

4. Add Widget.
5. Letakkan gadget tu di bawah blog Posts ya.
6. Save.

Till then. Assalamualaikum

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar