21 December 2012

Tutorial : Activekan Comment Moderation


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Ada orang request di facebook. rasanya ramai yang dah tahu :3 tapi tak pa, nak buat gak post ni. hahaha. Comment Moderation ni kita boleh baca dulu komen-komen pembaca yang komen di entry kita sebelum publish/siarkan di blog. So, boleh la tapis dulu kalau ada komen-komen negatif ke tak masuk akal ke. Macam Approve Komenla.

Nanti kalau ada komen, akan naik di situ la.. Boleh click di situ dan approve comments

1. Dashboard > Setting > Comments


2. Di Comment Moderation, tick always. Kat ruangan email tu tak isi pun tak pa.. nanti kang penuh email korang dengan comments ni.
3. Save.


Bai.
Assalamualaikum
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

7 comments:

  1. Kalau nak bg tak payah MODERATION cemana kihah ?

    ReplyDelete
  2. Nice sharing.. senang nak tahu siapa yg komen dan beri feed back ! :)

    ReplyDelete
  3. comment moderation , org suka spam . kekadang diorang tak perasan yang ada fungsi tu, huhu

    ReplyDelete
  4. akak nk mtk idea psl blog..ade idea x nk bt cmne bg blog cntek mcm kihah punye??? wink2

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita