Tutorial : Activekan Comment Moderation

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Ada orang request di facebook. rasanya ramai yang dah tahu :3 tapi tak pa, nak buat gak post ni. hahaha. Comment Moderation ni kita boleh baca dulu komen-komen pembaca yang komen di entry kita sebelum publish/siarkan di blog. So, boleh la tapis dulu kalau ada komen-komen negatif ke tak masuk akal ke. Macam Approve Komenla.

Nanti kalau ada komen, akan naik di situ la.. Boleh click di situ dan approve comments

1. Dashboard > Setting > Comments


2. Di Comment Moderation, tick always. Kat ruangan email tu tak isi pun tak pa.. nanti kang penuh email korang dengan comments ni.
3. Save.


Bai.
Assalamualaikum

Comments

  1. Kalau nak bg tak payah MODERATION cemana kihah ?

    ReplyDelete
  2. Nice sharing.. senang nak tahu siapa yg komen dan beri feed back ! :)

    ReplyDelete
  3. comment moderation , org suka spam . kekadang diorang tak perasan yang ada fungsi tu, huhu

    ReplyDelete
  4. akak nk mtk idea psl blog..ade idea x nk bt cmne bg blog cntek mcm kihah punye??? wink2

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016