21 December 2012

Tutorial : Activekan Comment Moderation

Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

Ada orang request di facebook. rasanya ramai yang dah tahu :3 tapi tak pa, nak buat gak post ni. hahaha. Comment Moderation ni kita boleh baca dulu komen-komen pembaca yang komen di entry kita sebelum publish/siarkan di blog. So, boleh la tapis dulu kalau ada komen-komen negatif ke tak masuk akal ke. Macam Approve Komenla.

Nanti kalau ada komen, akan naik di situ la.. Boleh click di situ dan approve comments

1. Dashboard > Setting > Comments


2. Di Comment Moderation, tick always. Kat ruangan email tu tak isi pun tak pa.. nanti kang penuh email korang dengan comments ni.
3. Save.


Bai.
Assalamualaikum

7 comments:

  1. Kalau nak bg tak payah MODERATION cemana kihah ?

    ReplyDelete
  2. Nice sharing.. senang nak tahu siapa yg komen dan beri feed back ! :)

    ReplyDelete
  3. comment moderation , org suka spam . kekadang diorang tak perasan yang ada fungsi tu, huhu

    ReplyDelete
  4. akak nk mtk idea psl blog..ade idea x nk bt cmne bg blog cntek mcm kihah punye??? wink2

    ReplyDelete

Your words defines you