17 December 2012

Cerita saya dan encik Nuffnang


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

anda-anda semua mesti kenal nuffnang kan? ye tak? ada tak yang tak kenal? apa itu nuffnang? meh qihah perkenalkan


Nuffnang adalah blog pengiklanan di Asia Pasifik yang pertama dan terkemuka masyarakat, bagi orang-orang yang berkongsi keghairahan untuk blog seperti yang kita lakukan! Masyarakat kita kini sampai kepada 1, 000, 000 penulis blog dalam 7 buah negara dan wilayah - Malaysia, Singapura, Filipina, Australia, China, Hong Kong, dan Thailand.

Pada Nuffnang, blogger menjana pendapatan melalui iklan blog yang diletakkan oleh pelbagai jenama, dan menjadi sebahagian daripada komuniti rapat melalui pelbagai acara pertandingan dan eksklusif kita menyusun dan menyokong, terutamanya bagi anda yang luas. Satu komuniti untuk blogger oleh blogger, Nuffnang berusaha untuk menjaga blogosphere tempatan yang semakin meningkat.
kalau nak tau lebih, pergi baca >Sini<.

kepada cikgu Bm yang sedang membaca, Sorry la kalau ada tatabahasa yang tak betul sebab tu qihah pi translate kat google je. Malas nak translate guna otak sendiri. (at least qihah baik juga sebab tolong translatekan kepada anda) haha


Dulu masa 1st time sign up Nuffnang, mestila rasa eksaited. maklumlakan~ (mesti anda pun sama)(atau mungkin tidak). Tapi, bila dah agak lama menggunakannya dan dah habis dah mood eksaited, datang pulak mood boring. Siyes boring. lepastu stop beberapa bulan.. hehehe..


Dan, sejak kebelakangan ni, Nuffnang dah jadi salah satu website yang saya akan check bila online! Sebab apa?

Sebab nak check blog stats.

tu je. Eh, nak tengok tak blog stats saya minggu ni?


Kenapa jatuh merudum sampai tagha tu sekali? sebab saya tak update blog hari tu T____T huhuhu. sedih sedih. dan stats yang paling tinggi tu adalah hari tu kan ada bola, so ingat lagi tak POST NI? ha. sebab post tu la naik mendadak views tu! hehe Thanks kepada yang membaca entry tu n_n


Dan, baru2 ni saya dapat email yang memberitahu bahawa ticket saya telah dijawab oleh pihak Nuffnang! Yay! Apa yang saya tanya? BACA SINI. tapi alhamdulillah lepas tu dah okay dah dan qihah dah letak semula gadget NuffnangX di sidebar ^_^ (ada tak yang lepas baca ticket tu anda ingat ticket ni macam ticket wayang?)(sebenarnya ticket ni soalan la~~ kita tanya atau pun nak bagitau apa-apa kat diorang)


dan, bila diorang reply saya check BE saya dah naik! yay yay. (Sebenarnya tak sangka pun nak naik) daripada RM18 (berapa sen ntah)(tak penting pun) kepada RM20.55. Alhamdulillah


Sikit je. tak de la banyak macam korang n_n. Saya sayang Nuffnang! Thank You! <3

Mekasih baca entry tak seberapa ni dan tolong click nuffnang saye (di sidebar/atas header/bawah post ni je) ^_^
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

21 comments:

  1. byknya uv dia ... yana berapa jerk sehari ... kikiki

    ReplyDelete
  2. itu CPC... kalau BE CPUV taksilap. btw, congrat

    ReplyDelete
  3. teruskan semangat berblogging ye :)
    p/s : saya klik sekali ye en.nuff awak :p

    ReplyDelete
  4. Baru je letak last week. Tak ubah status jadi gliterti lg pun. Dan duit pun smua kosong ja, padahal ada ja kata klik..Haha. Tak tau la pulak mcm mana tu. Baru lg dgn nuffnang..

    ReplyDelete
  5. lul , huhu . Taniah qihah! Tapi kalau dapat cpuv earning lagi powerpuff lah , hehe

    ReplyDelete
  6. @yana aina

    aah banyak giler uv dia!!hehe..

    follow me..

    herdiaryoflife.blogspot.com tq

    ReplyDelete
  7. Salam~ Qihah. Akak nak tanya,macam mana adik letak kat sidebar pastu kuar ads dia? akak buat mcm yg dia suruh,tapi ads tak kuar pun. Byk kali dah try. rasa macam nak guling-II atas lantai je sebab buat tapi tak kuar ads kat sidebar.

    ReplyDelete
  8. @Nabila Medanohh. yeke. thanks for the information (alamak malunya)

    ReplyDelete
  9. @Nur Ainin Sofia dia memang camtu.. kadang2 naik kadang2 tak.. sabor je la~

    ReplyDelete
  10. @Nur Ainin Sofia dia memang camtu.. kadang2 naik kadang2 tak.. sabor je la~

    ReplyDelete
  11. @Engku Muzahadinoh.. yeke.. kadang2 click tak mempengaruhi sangat. kotla.~ takpa.. masih baru.. mungkin nuffnang pun tak perasan lagi kot kewujudan blog anda.. selalulah update survey dan hantarla ticket kat diorang. hehe

    ReplyDelete
  12. best nye ^^ Alhamdulillah, rezeki kan :)

    ReplyDelete
  13. Wah bestnya ! Yui lama dah ada account Nuffnang tapi earning tak naik. Huhuhu pasrah je. :(

    ReplyDelete
  14. Tahniah.. nak hantar tiket tu mcm mana ? ?hehe

    ReplyDelete
  15. @Nurrul huhu.. kalau nanti kalau ada masa adik buat tutorialnya ya :-D thanks akak..

    ReplyDelete
  16. @Yui Bieyna earning dia memang susah nak naik sikit.. takpa.. sabar..

    ReplyDelete
  17. Nak mengemis follow bleh? hehe baru buat blog takde follower (T_T)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita