22 December 2012

Jodoh dan Gadis Berpurdah/berniqab


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..

wah. budak 12 tahun buat tajuk pasal jodoh la. kalau kat twitter mesti kena kutuk punya ni ~.~.

Bukannya apa. benda ni qihah ada tanya kat Ustazah qihah dulu time masih berada kat sekolah. Tanya soalan pasal purdah lepas tu tetiba mulut ni terlebih tergedik termasuk bab Jodoh ni

gambar sumber google

Me: Ustazah, kalau orang yang berpurdah/berniqab tu macam mana lelaki nak cari calon isteri dia kalau tak nampak muka? (apa punya soalan la -,-)
Ustazah: Kalau percaya kepada jodoh Allah, tak payah cari. Ia datang sendiri. ha.. tu la namanya jodoh Allah. percaya ja kat Allah. Allah dah aturkan yang terbaik buat kita.


ni entry ringkas je. malas nak taip panjang-panjang. kang silap kang. tak pasai-pasai. lagipun bukan ada yang nak baca entry ni sangat. hahaha. Assalamualaikum

p/s : tenkiu kpd kak @AtifaLiaa karna sudi check entry saya :-D
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

22 comments:

  1. Nice entry :) Yea , always believe ALLAH.

    ReplyDelete
  2. ada jodoh tak ke mana, kihkih . Orang tua tua kata cegetuew

    ReplyDelete
  3. Bohong la kalau tak de sapa baca apa yang Qihah tulis.. Hahaha xD

    ReplyDelete
  4. budak kecik belaja rajin2. haha :P

    ReplyDelete
  5. Kan? Allah dah aturkan segalanya. :') Cuma sekarang ni ja, banyak yang sibuk nak berkapel-kapel bagai. Major, tak ke jinjang pelamin pun. *bajet macam pro*

    ReplyDelete
  6. jodoh dah ditentukan , tak perlu cari huhu

    ReplyDelete
  7. betul tu yakin kat Allah,jdoh suma.

    ReplyDelete
  8. Errmmm..nice. Simple tapi tetap menarik :)

    ReplyDelete
  9. @nanieteukie hahaha. kalau qihah privite tak da sapa boleh baca kan :p haaha

    ReplyDelete
  10. Betul tue...setiap manusia ada pasangan masing2 cuma kita tidak mengetahuinya dimana dia berada...

    ReplyDelete
  11. Hmm , betul2.. kalau dah jodoh tak kan kemana.. :)

    ReplyDelete
  12. Betol . Allah is the best planner ~ Allah dah tentukan dah kite punye pasangan maseng2 ! Simple tpy Mantopp ~ Love <3

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita