Posts

Showing posts from April, 2012

Tutorial : Float Slide Shoutbox Like Me

Image
Assalamualaikum dan Hello! -Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Husin-
-London 2012 Games-
-Volkswagen fan?-




Hari ni nak buat tutorial. Codes by Kihah. Penat godek tutorial sapa tah. Pastu, hampir 87 peratus kod Kihah. Terlupa basecodes sapa. n.n So, lets s

1. Paste kod ni kat ruangan Add a Gadget>  HTML/JavaScript
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

<script type="text/javascript">
//<!--
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
//-->
</script>
<style type="text/css">
.w2bslikebox{background: url("URL ICON") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;pos…

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
-Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Husin-
-London 2012 Games-
-Volkswagen fan?-




Join segmen kedua abang ben hari ni.. Nak tau yang pertama? Segmen : BEN ASHAARI DAN BLOG AKU ! Hehehe. Already vote. If u dont mind, Vote for me? Hahaha. Thanks. So, blog Kihah BEST atau TAK BEST? Drop ur comment below. xoxo.

Segmen : BEN ASHAARI DAN BLOG AKU !

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Check blogger update tadi. Terjumpa entry terbaharu abang ben. Cepat-cepat join. Hehehe. KLIK SINI kalau nak join Klik gambar kat atas ni pun boleh. Before 3pm, 27.4.12 (today).

Simple, Tutorial, Freebies, Islamic and Personal :)
Tu adalah perkataan untuk describe blog kihah :) Ohya. Done vote AbangBen. Mohon korang Vote kihah untuk hari ni pula. Kalau korang rasa ciri2 di atas ada pada blog kihah, Vote Kihah untuk Kategori Top Online Over - Archieve Under 15 di SINI. THANKS!
Thats all. bye and assalamualaikum

Yang bertudung Bukan Pilihan, Yang Menutup Aurat Jadi Idaman

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


" Aku tak nak kahwin dengan perempuan yang bertudung !" " Haa? Kenapa?" " Aku nak kahwin dengan wanita yang tutup aurat."
Alhamdulillah. Tersenyum hati mendengar jawapan yang serius itu. Tentunya jejaka tersebut seorang yang sangat menjaga diri dan kehidupannya. Pasti dia bukan calang-calang lelaki. Bayangkanlah, pasangan hidup yang dipilih bukan sekadar bertudung tetapi lengkap menutup aurat. Dalam erti kata lain, dia sedar bahawa urusan perkahwinan bukanlah perkara yang remeh. Hanya insan yang mentaati Allah dan RasulNya sahaja yang terpaut di hati untuk dijadikan permaisuri dalam istana rumah tangga.

Lihatlah di sekeliling kita. Apa yang berlaku dalam masyarakat Islam hari ini? Berapa ramai wanita yang bertudung? Pasti boleh dibilang dengan jari bukan? Tidak ramai. Yang bertudung pula, tidak semua menutup aurat dengan sempurna.

Buktinya? Kita boleh lihat dengan mata kepala kita sendiri. Mereka bertudung tetapi tidak labuh hi…

Wordless Wednesday #4

Image
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Kawan-kawan, tolongVOTE KIHAH untuk hari ini!
http://bit.ly/IiuUZf. <
Tak Tahu cara nak VOTE? CLICK SINI

Adakah orang nak...

Image
Assalamualaikum dan Hai!

Terlebh dahulu Kihah nak minta maaf sangat sebab jarang update blog lately ni. Hmm. Blog pun dah berubah beberapa hari yang lalu tapi tak update pulak. hahahaha. sekarang ni baru tahu nak update.

Before sambung ayat entry tu, kihah nak introduce sikitlah about new blog design ni. Hmm. Blog ni 100% Kihah buat sendiri. I mean, reedit template Minima. Semua benda yang ada kat blog kihah ni Kihah buat sendiri tanpa pertolongan mana-mana pihak.

Hanya Allah sahaja yang membantu. Termasuk mention sebelah tu, Kihah ubah kod sendiri. Susah woo. Sekali buat memanglah tak jadi. pastu try-try-try dan try, alhamdulillah dah jadi :)

Okay. Let us continue the ayat kat atas tu.. Sebenar-benarnya, Kihah nak join DiGi WWWOW. So, Kihah terifikir-fikir jugalah. Adakah orang nak undi blog Kihah yang buruk ni? Hmm

HOW TO VOTE??

1. Tekan Banner ni.

2. Dah? Tekan Button Vote.


3. Login guna account yang korang ada.


4. Lepas tu, bila korang pilih korang log in ok?


ATAU.. 5. Lepas tu, Te…

PEMENANG LUCKY DRAW

Sunnah Nabi - Pemakanan

Image
Assalamualaikum dan Hye!
GA TERBAIK BULAN INI! LOMO Aquapix Giveaway (MiraaHusssin) 1st Anniversary by TGB
Sebut saja bab MAKAN ni, semua orang tahu. Kalau suruh disenaraikan nama-nama makanan yang paling disukai mesti pastas je jawab kan!
Banyak orang tahu makan, tapi tak kena cara. So, pada entry kali ni, kihah nak share sikit lah dengan korang tentang sunnah (amalan) Rasulullah bab makanan ni. Sumber from ceritapakjoe *terlupa link*. So, jom kite teliti satu persatu

Tertarik dengan kenyataan Rasulullah SAW yang menyatakan bahawa “perut adalah punca penyakit”. Bagi orang Islam, Nabi SAW adalah contoh terbaik, setiap perbuatan Nabi SAW mempunyai sebab tersendiri, dilakukan atas jagaan ilmu Maha Mengetahui. Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai menjaga makanannya sehari-hari.

1. Jangan Makan/Minum

Susu bersama salah satu (atau semua) berikut; Daging, Ikan, Ayam, Cuka, Buah. Ikan bersama salah satu (atau semua) berikut; Daging, Telur, Daun salad

2. Cara Makan

Maka…

Tutorial for New Blogger : Post Blockquote

Image
Giveaway Wajib Join! LOMO Aquapix Giveaway by Miraa Hussin!
Assalamualaikum dan Assalamualakum dan Hai!

Tutorial ni for new blogger lah. Dulu suka panggil newbie. Tapi, rasa janggal pula. Macam orang berkasih sayang panggil kat pasangan dia 'biee'. Eww?

Ramai tanya. Eh. Tak ramai pun. 2-3 orang je. hahaha. Diorang tanya, macam mana nak tengok post blocquote ni? Rasa kesian pula kat diorng. Nanti kalau tak ditunjuk caranya, sampai bila bila tak tau apa tu blockquote kan? So, korang baca leklok k :D

Apa itu Blockquote? Blockquote ni ada pelbagai jenis menikut kekreativitian korang dan kepandaian korang bab codes ni lah. Ni antara salah satu contoh. Senang cerita, blockquote ni macam sejenis kotak lah! CONTOH BLOCKQUOTEMacam mana nak gunakan Blockquote?
Ha! Nilah soalan yang ramai blogger baru tanya. Caranya senang je. Just follow this step :

1. Dashboard > Buat entry macam basa/Click New Post.
2. Korang nampak tak button " kat atas tuu? Button macam ni haa.


3. Nampak kan? af…

Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin

Image
Assalamualaikum dan Hi semua!

Kihah nak join giveaway by kak Miraa Husin. Rasanya dia pernh panggil kihah untuk join GA dia. Tapi, tak sempat nak buat post n_n sorry. hahaha. Ni dah sempat ni, kihah nak join la :D

Follow and blog miraa*untuk perkembangan GAWAJIB LIKE GAMBAR NI dan page tu *tiket mendapat LOMOShare gambar tu *spye lagi ramai yg like Buat entri bertajuk "Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin" beserta dgn banner yg dilinkkan terus ke entri ini*top ref-feralakn mndapat LOMOTinggalkan link penyertaan ke ruangan komen di entri iniWAJIB LIKE SEMUA SPONSER!pemenang lain akan d tentukan melalui random org . so makin ramai join makin bagus . haha . miraa menang , anda pun menang jugak :)Ohya. Ni bukti that I've follow the terms. 










Sebenarnyakan, kak Miwaa tak suruh screen capture pun. So, nak tahu HADIAH tak? TEKAN SINI! Tarikh tamat 30 APRIL 2012 pada pukul 11.59PM! So, ada masa lagi. JOMLAH JOINN!

Kihah sebenarnya nak LOMO tu. Hmm. Kihah nak sangat. Ya. Nak sang…

GEMPA BUMI 8.9 Acheh, Indonesia

Image
Gempa Bumi 8.5 - 8.9 SR Guncang Aceh, 11 april 2012   Gempa Bumi 8.5 SR Guncang Aceh, 11 april 2012 - Gempa di Aceh 8.5 SR, 11 april 2012

Gempa bumi berukuran 8.9 magnitud menggegar Aceh pada petang Rabu, 11 April 2012. Amaran tsunami turut dikeluarkan oleh Agensi Geofizikal Indonesia. Gegaran tersebut turut dirasai di Melaka, Pulau Pinang dan Selangor.

Baru saja terjadi gempa dengan kekuatan 8.5 skala ritcher, di dekat pulau sumatera. Gempa terjadi di sekitar lautan. Berita terbaru menyatakan bahwa beberapa waktu yang lalu terjadi gempa dengan kekuatan 8.9 skala ritcher, yang berpusat di dekat pulau sumatera.Gempa terjadi di sekitar lautan.

Gempa bumi menggegarkan Bandar Aceh pukul 15.39. Guncangan terasa kuat dan menerus. Gempa yang terjadi saat ini berpotensi tsunami.Gempa juga dirasakan di Medan,Padang hingga Bengkulu.

Menurut Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika gempa ini berpotensi tsunami dengan kedalaman lebih kurang 10 Km namun tidak sebesar tsunami 2004.

Susulan k…

Senarai Peserta Lucky Draw.

Image