Tutorial : NEW STYLE Blockquote [part 2]


Photobucket

Amacam berbuka puasa tadi best? Follower Kihah dah nak mencecah 1000. Woot Woot. Terima Kasih sebab memfollow blog yang tak seberapa ni :)

Di BBB, Rabiatul Faizal ask Kihah macam mana nak buat blockquote cam Kihah. Macam ini.

 

Dashbord >> Design >> Edit HTML
Search kod ini blockquote anda
blockquote {
Dah? Kalau ada kod kata bawah tu, delete okeeeeyh. Kemudian, pastekan kod ini kat bawah blockquote {  tadi.

-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
color:#FF9900;
font:10px Arial;
padding:5px;
border-left:10px #FF9900 solid;
text-align:left;
opacity:1;
}
blockquote:first-letter {
font:24px Script MT Bold;
color:yellow;
}
blockquote:hover {
text-align:right;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
color:gold;
border-right:10px yellow solid;
border-left:0px yellow solid;
Yang berwarnaaa tu, Background. Kalau pandai, boleh edit kod tu. Tapi, kalau nak letak background, ni kod dia.
 background:url(URL BACKGROUND);
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
font:10px Arial;
padding:5px;
border-left:10px #FF9900 solid;
text-align:left;
opacity:1;
}
blockquote:first-letter {
font:25px FONT ANDA;
color:Black;
}
blockquote:hover {
background:url(URL BACKROUND);
text-align:center;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
border-right:10px yellow solid;
border-left:0px yellow solid;
}
Tukarkan yang patut okeyh. Pastu, Save Template.

Senang kan?  Kalau nak guna, Credit okayh! 
Code by,

Comments

  1. thanks kaq,dah jadi lepas default template kepade Awesome Inc pastu renovate sikit template ni.BTW,thanks kaq !

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016