10 August 2011

Tutorial : NEW STYLE Blockquote [part 2]


Photobucket

Amacam berbuka puasa tadi best? Follower Kihah dah nak mencecah 1000. Woot Woot. Terima Kasih sebab memfollow blog yang tak seberapa ni :)

Di BBB, Rabiatul Faizal ask Kihah macam mana nak buat blockquote cam Kihah. Macam ini.

 

Dashbord >> Design >> Edit HTML
Search kod ini blockquote anda
blockquote {
Dah? Kalau ada kod kata bawah tu, delete okeeeeyh. Kemudian, pastekan kod ini kat bawah blockquote {  tadi.

-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
color:#FF9900;
font:10px Arial;
padding:5px;
border-left:10px #FF9900 solid;
text-align:left;
opacity:1;
}
blockquote:first-letter {
font:24px Script MT Bold;
color:yellow;
}
blockquote:hover {
text-align:right;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
color:gold;
border-right:10px yellow solid;
border-left:0px yellow solid;
Yang berwarnaaa tu, Background. Kalau pandai, boleh edit kod tu. Tapi, kalau nak letak background, ni kod dia.
 background:url(URL BACKGROUND);
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
font:10px Arial;
padding:5px;
border-left:10px #FF9900 solid;
text-align:left;
opacity:1;
}
blockquote:first-letter {
font:25px FONT ANDA;
color:Black;
}
blockquote:hover {
background:url(URL BACKROUND);
text-align:center;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
border-right:10px yellow solid;
border-left:0px yellow solid;
}
Tukarkan yang patut okeyh. Pastu, Save Template.

Senang kan?  Kalau nak guna, Credit okayh! 
Code by,

4 comments:

  1. thanks kaq,dah jadi lepas default template kepade Awesome Inc pastu renovate sikit template ni.BTW,thanks kaq !

    ReplyDelete

Your words defines you