Tuto : Print Screen Window guna KEYBOARD!


Photobucket
Tadi masa berfacebooking, Kihah buka la facebook kat Syamira. Ad seorang ni dia buat tuto. Saya try lah. Waah! OHSEM juga dia punya tuto. Best! Nama dia ialah 'Afifah Ariffin. Hahaha.

Cari button PRT SC SYSRQ kat Keyboard korang. Tekan button tu.


 

Pergi Start Button kat bawah tu. Cari Paint.


Bila buka, Korang tekan CTRL+V. Atau pergi edit, cari Paste.


Pastu, boleh save gambar tadi. 

Ekceli, senang jekan? Hahaha. Apa yang korang snap tu? Share sikit! :D Follow blog atas tadi. 

Nak sambung main twitter dengan Marcellow pulak. Wassalam.


Comments

  1. eh, laa tadi tercomment kat tempat lain utk post ni , haha xpela :P rajin kihah buat tuto ek :D bgus2!

    ReplyDelete
  2. La, macam tu saja ke. Ingatkan susah sangat nak buat print screen ni. Anyway thanks Kihah.. Dah lama Hanis cari tuto ni. Thanks again.

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016