22 August 2011

Tuto : Print Screen Window guna KEYBOARD!



Photobucket
Tadi masa berfacebooking, Kihah buka la facebook kat Syamira. Ad seorang ni dia buat tuto. Saya try lah. Waah! OHSEM juga dia punya tuto. Best! Nama dia ialah 'Afifah Ariffin. Hahaha.

Cari button PRT SC SYSRQ kat Keyboard korang. Tekan button tu.


 

Pergi Start Button kat bawah tu. Cari Paint.


Bila buka, Korang tekan CTRL+V. Atau pergi edit, cari Paste.


Pastu, boleh save gambar tadi. 

Ekceli, senang jekan? Hahaha. Apa yang korang snap tu? Share sikit! :D Follow blog atas tadi. 

Nak sambung main twitter dengan Marcellow pulak. Wassalam.


author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

2 comments:

  1. eh, laa tadi tercomment kat tempat lain utk post ni , haha xpela :P rajin kihah buat tuto ek :D bgus2!

    ReplyDelete
  2. La, macam tu saja ke. Ingatkan susah sangat nak buat print screen ni. Anyway thanks Kihah.. Dah lama Hanis cari tuto ni. Thanks again.

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita