19 August 2011

Tuto: NEW STYLE Sidebar and Post Title in border.


Photobucket


 Hari ni Syafiqah punya kawan request buat sidebar macam bawah ni. Acc, Kihah baru je edit blog Iqa. Okeytak? Hehehe.

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Search kod
Post Title  .post-title { atau h3.post-titleSidebar : h2 {
3. Copy kod dibawah dan pastekan kat bawah kod tu.
margin: .75em 0;
font: normal normal 120% Verdana, Geneva, sans-serif;
text-align: center;
background-image:url(URL BACKGROUND);
border-top: 1px dotted #bfbdf2;
border-bottom: 1px dotted #bfbdf2;
border-right: 5px solid #bfbdf2;
border-left: 5px solid #bfbdf2;
padding: 2px;
}
Biru : Background korang sendiri. Korang boleh amik kat sini 
Pink : Yang pink ni warna border korang. Kalau kod tu, warna Purple. Boleh tukar kat sini.

4. Sudah? Save template.

Omei tak blog korang? Hahaha. Thanks to SYIQIN comel for Tuto. Wassalam,

18 comments:

  1. I use your tuto . Thanks you :d

    ReplyDelete
  2. btw guna photoscape pon boleh~lagi senang~sekali klik ja :)

    ReplyDelete
  3. hehe mmg sng aje pun :) pasni bole la manfaatkan hee

    ReplyDelete
  4. kihah..mcm mne nk tukar warne biru dekt post title??klu tak faham pegi kt blog iema..:)

    ReplyDelete
  5. Thanks kihah.
    Dah lama try buat sidebar mcm ni, tp xmnjd.
    Kali ini terus jd.

    Thanks a lot! :)

    ReplyDelete

Your words defines you