12 March 2011

Newbie : Cara Guna Blockquote



Assalamualaikum :) 
Cuti ni korung pi mana? Kalau duk rumah je, jom kita buat Tutorial!
tutonya ialah :-
 Letak Gambar di Post Blockquote


1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut :

.post blockquote { 

3. Dah jumpa? Ok. Kalau dah, Copy code ini, kemudian, pastekan dibawah .post blockquote {  tadi.

background-image:url(url gambar);

* Url gambar , korunk boleh amik di sini :) Photobucket! 
* Korunk carilah background yang korunk suka kat situ ok? (search je ape2! :)

4. Siap . Save :)

p/s : Pada sesiapa yang tidak tahu cara penggunaan blackquote . Mari sini , Kihah teach korunk ! 






1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buad blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 yang Kihah tunjukkan at atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!

Selamat mencuba!
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

7 comments:

  1. thanks coz x kedekut ilmu .. ;)

    ReplyDelete
  2. akak, adeq xjumpe kod tu, adeq punye simple template, ape kod untk simple template nk wat blocquote?

    ReplyDelete
  3. Haah saya pun simple templat tapi tak jumpa code tu.

    ReplyDelete
  4. qihah .. aku x jmpa punn code tu .... help me please .. haha

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita