Newbie : Cara Guna Blockquote


Assalamualaikum :) 
Cuti ni korung pi mana? Kalau duk rumah je, jom kita buat Tutorial!
tutonya ialah :-
 Letak Gambar di Post Blockquote


1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut :

.post blockquote { 

3. Dah jumpa? Ok. Kalau dah, Copy code ini, kemudian, pastekan dibawah .post blockquote {  tadi.

background-image:url(url gambar);

* Url gambar , korunk boleh amik di sini :) Photobucket! 
* Korunk carilah background yang korunk suka kat situ ok? (search je ape2! :)

4. Siap . Save :)

p/s : Pada sesiapa yang tidak tahu cara penggunaan blackquote . Mari sini , Kihah teach korunk ! 






1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buad blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 yang Kihah tunjukkan at atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!

Selamat mencuba!

Comments

  1. thanks coz x kedekut ilmu .. ;)

    ReplyDelete
  2. akak, adeq xjumpe kod tu, adeq punye simple template, ape kod untk simple template nk wat blocquote?

    ReplyDelete
  3. Haah saya pun simple templat tapi tak jumpa code tu.

    ReplyDelete
  4. qihah .. aku x jmpa punn code tu .... help me please .. haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.