Post Title Background

ASSSALAMUALAIKUM BLOGGER :)


Korang tahu tak nak buat tu macam mana? So, meh Kihah ajarkan. By The Way, tto ini creditkan to kak Lyysa :D

  1. Log in --> Design --> Edit Html
  2. Tekan Ctrl+F search .post h3 {
  3. Copy and paste code ni di bawah .post h3 { :-
border:0px dashed #cc99cc;
text-align: center;
margin:.5em 0 .5em;
padding:0 0 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.2em;
background:url(URL BACKGROUND);
color:$titlecolor;
}
  • Tulisan warna merah tu , gantikan dengan URL background yang korang suka.
4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)


Tak Jadi? Tengok Tutorial Yang KEDUA. Tekan-tekan,

Comments

  1. Assalamualaikum . nak tnya , kenapa tak ada code .post h3 { tu ?

    ReplyDelete
  2. x der pun owt post h3 { tu ?

    ReplyDelete
  3. betul tuh , tak de pun code post h3 tu ?

    ReplyDelete
  4. @nienie Tengok tutorial INI KALAU TAK BOLEH. :) :) http://faqihahhusnipinky.blogspot.com/2011/05/tutorial-background-post-title.html

    ReplyDelete
  5. kenapa tak menjadi ? takda pun code .post h3 { :- tu ==' mcm mna eh ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016