12 March 2011

Post Blockquote


Assalamualaikum!
Korunk nak tahu tak rahsia macam mana Kihah buat Post Blockquote? 
Meh Kihah bagitau rahsianya.
Tapi, Jangan bagitau orang! Ni diantara Kita je! Faham?! Credit to Ainaa.

Ok, jom start Tuto!



1) Sign In www.blogger.com Like usual :)

2) Pergi ke Design ↪ Edit HTML

3) Cari perkataan dibawah. Bagi memudahkan kerja korang, tekan CTRL + F serentak tak tak .


.post blockquote {
Kalau tak jumpa, tambah la Code nya kat mana-mana ek.

4) Tambahkan Code ni dibawah .post blockquote tadi :


background: url(URL background);
border-top:1px dashed #000;
border-right:1px dashed #000;
border-left:1px dashed #000;
border-bottom:1px dashed #000;}

) Gantikan URL Background dengan URL Background yang korang nak. Gantikan jugak #000000 dengan colour yang korang nak. Boleh pilih color kat sini : Rainbow

6) Dah siap ? Tekan Save Template , Dear :)

 Cara-cara nak guna Blockquote :

 New Post
 Tulis apa-apa ayat & highlightkan ayat korang. Ia akan jadi macam kat bawah :
 Picit Icon ni !




 Nah, free URL Background :)






 Nah, free URL Background :)



http://i1180.photobucket.com/albums/x416/whatevagurl/wannababes.png
http://i1180.photobucket.com/albums/x416/whatevagurl/background-1.jpg
http://i1180.photobucket.com/albums/x416/whatevagurl/dottedloveflower.png 
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

19 comments:

  1. xjumpe la kod tu... huhu

    ReplyDelete
  2. Tak jumpa? eh? nak minta pertolongan dari Kihah? MUAHAHA!

    ReplyDelete
  3. x jumpa la... crie kt mna beb?

    ReplyDelete
  4. paste bawah skali tak pa ak?..x de kod tu loh

    ReplyDelete
  5. Kalau tak jumpa, pastekan di bawah
    /* Headings
    ----------------------------------------------- */

    ReplyDelete
  6. kihah , jadik lah , thankyou awk (:

    ReplyDelete
  7. thanks .. menjadi pun ! kihah , akak amik yg background pertama tuh ehh .. thanks !

    ReplyDelete
  8. qihah..dua dua kod x jumpa...macam mana ni?qihah boleh buatkan x?

    ReplyDelete
  9. Kihah , da try bnyk kali da , tapi ta jd punn .

    ReplyDelete
  10. thanks,dh jadi,saya ambek background nombor 2 ya :)

    ReplyDelete
  11. tak jumpa pun kod tu... haih~ macam mane ni??

    ReplyDelete
  12. Kihah , saie dah try tp xbule punn diaa kataa error ? Macam mne nehh ?

    ReplyDelete
  13. dah jadi !dah jadi . thanx tau !

    ReplyDelete
  14. x dapat la....x ada pon 2 2 kod tu

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita