14 March 2011

Tutorial : Cute emotion di post


Hye:119: Kihah dah ada Kawaii emotion sudaa. Kihah tak nak kedekut ilmu, so, Kihah nak teach korang :119:Waaa:119: best kan :120:Tapi, korang tahu ke ape itu Kawaii Emotion :s:

Contoh : :99::120::119::118::98::x::face18:

Kalau dah tahu, Jom start:119:

Hanya untuk pengguna Mozilla Firefox sahaja:r:

1 Mula² install Greasemonkey di sini dengan menekan button Add to Firefox yang bewarna hijau .Bila dah selesai , sila restart balik Firefox anda .
2 Kemudian, pergi ke http://userscripts.org/ untuk download emoticon² yang kawaii :86:
3 Anda boleh search Emoticon for Blogger untuk mendapatkan emoticon yang sesuai .
4 Bila nak install , tekan button Install yang bewarna hijau .

Pastikan anda menggunakan old editor di Blogger

Blogger > Settings > Global Settings > Old Editor > save:131:

5 Bila anda nak buat new post,emoticon yang si install akan automatically ada dekat .

Ini di antara script² yang the best ::99:
:103::103::103::103::103::103:

Ok . This part untuk kamu Uninstall emoticon² yang kamu tak berkenan dan rasa nak buang happy

OK . Pergi ke bar firefox anda dan pilih Tools > Greasemonkey > Manage User Script .

Nanti akan keluar something . So, pilih mana² emoticon yang kamu nak buang dan tekan uninstall . Kalau anda still nak simpan emoticon tapi tanak guna , untick pada kotak Enable :face55:

And the last part is , tekanlah LIKE love struck:n:
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

28 comments:

  1. ape mksud
    Blogger > Settings > Global Settings > Old Editor > save:131:???
    reply di blog sy ya..

    ReplyDelete
  2. tq kihah...info yg bergune...=)

    ReplyDelete
  3. yg nk kena install tuh nk paste kt mana ? tk fhm lah .

    ReplyDelete
  4. Install tu tak payah paste kat mana2 :)

    ReplyDelete
  5. sbb bila masa akak install tuh , dea keluar ayat-2 pnjg , so nk buad apa dgn ayat-2 tuh ? tk kn dh siap install ? seriously , blurr -___- HAHA

    ReplyDelete
  6. bila masa akak install tuh , dea keluar ayat-2 pnjg , so nk buad apa dgn ayat-2 tuh ? tk kn dh siap install ? seriously , blurr -___- HAHA

    ReplyDelete
  7. Just tekan NEXT KT BWH TU SAMPAI DAH BOLEH

    ReplyDelete
  8. thanks Kihah...tuto ni sangat membantu bagi saye ^_^

    ReplyDelete
  9. @Ika Oppss Tersilap tulis. Pergi post, secara automatik, ida akan naik

    ReplyDelete
  10. Yeay ! menjadi ! thanks kak ! :)

    ReplyDelete
  11. akak, saya dah install dan tuka kepada old editor. tapi die still tak keluar.Macam mane ye? reply kat blog saye ye kak. Thank you :3

    ReplyDelete
  12. @Haidah Hassan . Sebb awak guna Google Chrome. Tuto ni untuk MOZILLA shj

    ReplyDelete
  13. thankss-2! menjadi sudaa , xcited xhbs :3

    ReplyDelete
  14. pakai google chrome pon boley lar... owg pakai boley jer

    ReplyDelete
  15. salam..akak pakai mozilla ..npe tak kluar pon ..plz reply for me

    ReplyDelete
  16. Untuk google chrome tak ada ka ? hope boleh tlg :D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita