Tutorial : Blockquote Macam Kihah [2]

Assalamualaikum and Hye semua :>

Maaf sebab Kihah lambat sikit update. Ada beberapa req. lagi. Macam dah tak terurus dah.

Okay. Kihah tahu korang tak akan baca kat atas tu kan? Cer tengok gambar ini.

Sebelum.
Selepas 

Ohsem kan? Pastu, ada shadow pulak. FUYYYOO! Hahaha. Ok. Jom buat visitor blog korang suka main dengan blockquote korang. Haha

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Search kod blocquote korang.
.post blockquote ATAU blockquote {
3. Kalau ada kod sebelum ni kat bawah .post blocquote tu, delete dan gantikan dengan kod bawah ini.

blockquote {
background: url(URL GAMBAR 1);
background-attachment:fixed;
border:2px solid #bfbdf2;;
border-right:10pt double #bfbdf2;;
padding: 4px;
border-bottom-left-radius: 10px;border-top-left-radius: 10px;margin:1em 20px;
}
blockquote:hover {
background:url (URL GAMBAR 2);
background-attachment:fixed;
border:1px dashed #bfbdf2;;
border-left:10pt double #bfbdf2;;
-webkit-transition: 1s;
-moz-box-shadow: 0 0 10px #8D38C9 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #8D38C9;}
Teka Teki.
Purple  : Tukarkan kepada URL gambar anda. Boleh tengok SINI dan SINI
Merah : Tukarkan ikut kelebaran border dia. Pandai-pandailah adjust
Oren : Warna Border. Kod boleh ambik dekat SINI
Hijau : Warna Shadow. Ambik kod dekat SINI
Kuning : Ketebalan shadow. Ikutlah berapa pun. Jangan 100 sudah :D

4. Save.

Okay. Jadi tak? Kalau jadi, komen lah sikit. Kalau tak pun, tekan je butang like ni. Ni tuto Kihah sendiri. HIHI. Basecode yang Tokpit punya.

Wassalam.
 

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar