11 September 2011

Tuto : Linkkan Perkataan / Nak letak Link


Assalamualaikum dan Hai :>

Tadi Kihah buka Blog. Pastu, terkejut ada 23 Comments. Hihihi. Tak pernah jadi macam tu :) Masa nak approve Comment tu, ada juga orang request tuto.


Tuto ini direquestkan oleh Syasya Aqilah. Kasi up sikit dia punya blog. LOL. Hihi. Jom buat :

DI POST

1. Log In Blogger > Dashboard > New Post
2. Tulis je apa-apa dekat ruangan tu/lepas upload gambar. Pastu, Boldkan perkataan tu.


3. Korang tengok ada tulis Link kan? tengok yang anak panah tu. Tekan je benda tu. Nanti dia akan keluar benda ini.

4. Pastu, tekan OK. 
5. Siap la

Di Sidebar/Gadget

Like usually, Dashboard > Design > Add A Gadget >

Pastu, korang pilihlah  HTML/JavaScript or Text.

Tulis je apa-apa kat situ. Pastu, korang akan nampak simbol macam ni. Tekan.


Tekan tu, nanti dia akan keluar pulak macam ni.


Tulis je kat situ URL yang korang nak. And then, Tekan OK.

Wassalam
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

1 comment:

Budi Bahasa Budaya Kita