Tuto : Linkkan Perkataan / Nak letak Link

Assalamualaikum dan Hai :>

Tadi Kihah buka Blog. Pastu, terkejut ada 23 Comments. Hihihi. Tak pernah jadi macam tu :) Masa nak approve Comment tu, ada juga orang request tuto.


Tuto ini direquestkan oleh Syasya Aqilah. Kasi up sikit dia punya blog. LOL. Hihi. Jom buat :

DI POST

1. Log In Blogger > Dashboard > New Post
2. Tulis je apa-apa dekat ruangan tu/lepas upload gambar. Pastu, Boldkan perkataan tu.


3. Korang tengok ada tulis Link kan? tengok yang anak panah tu. Tekan je benda tu. Nanti dia akan keluar benda ini.

4. Pastu, tekan OK. 
5. Siap la

Di Sidebar/Gadget

Like usually, Dashboard > Design > Add A Gadget >

Pastu, korang pilihlah  HTML/JavaScript or Text.

Tulis je apa-apa kat situ. Pastu, korang akan nampak simbol macam ni. Tekan.


Tekan tu, nanti dia akan keluar pulak macam ni.


Tulis je kat situ URL yang korang nak. And then, Tekan OK.

Wassalam

Comments

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016