29 September 2011

Tutorial : Letak Header Kat Blog


Assalamuaalikum and Hye :>

Hye evelibadddyy! Ni punya tuto untuk newbie. Yeah, Maybe diorang nikan baru je berblogging. Mesti nak tahukan? Hahaha. So, pelengkap blog ialah header. So, jom kita start. Tuto ni direquestkan okeh DIA.

1. Dashboard > Layout >


2. Header > Edit


3. Lepas tu ada naik satu pop-up-window. ha. ikut suka korang la nak upload gambar ke taupun nak guna Url. Korang boleh ambik freebies NI atau INI atau yang orang lain punya.


Okaay. Paham tak? Kihah ingat nak buat header free pulak lepas ni. Hehe. Sabar ek. Kalau tak faham, ask kihah di Facebook. Wassalam.

author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

5 comments:

  1. Thx yew . tp klu taa jd plk cmne erk ? sye nie brue jea b'blogging .

    ReplyDelete
  2. tq..saya baru belajar buat blog..sebelum ni blog yg membosankan...

    ReplyDelete
  3. Saya guna satu header awak ye :) Terima kasih

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita