Tutorial : Letak Header Kat Blog

Assalamuaalikum and Hye :>

Hye evelibadddyy! Ni punya tuto untuk newbie. Yeah, Maybe diorang nikan baru je berblogging. Mesti nak tahukan? Hahaha. So, pelengkap blog ialah header. So, jom kita start. Tuto ni direquestkan okeh DIA.

1. Dashboard > Layout >


2. Header > Edit


3. Lepas tu ada naik satu pop-up-window. ha. ikut suka korang la nak upload gambar ke taupun nak guna Url. Korang boleh ambik freebies NI atau INI atau yang orang lain punya.


Okaay. Paham tak? Kihah ingat nak buat header free pulak lepas ni. Hehe. Sabar ek. Kalau tak faham, ask kihah di Facebook. Wassalam.

Comments

  1. Thx yew . tp klu taa jd plk cmne erk ? sye nie brue jea b'blogging .

    ReplyDelete
  2. tq..saya baru belajar buat blog..sebelum ni blog yg membosankan...

    ReplyDelete
  3. Saya guna satu header awak ye :) Terima kasih

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar