27 September 2011

Tutorial : Letak Shadow Keliling Blog


Assalamualaikum dan Hye :>

Tadi masa berfacebook, ada seorang ahli The Superb Blogger tengah chatting dengan ahli lain. Kita malas nak join mulanya, pastu, Diorang tanya kak Lettha macam mana nak buat shadow kat keliling blog. Ekceli, blog tite pun ade. Hahah. Kita pun menyibuk.

So, meh sini Kihah ajar. Just follow this step by step ok.

DENIM
1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tekan F3 atau CTRL F cari kod ini
#content-wrapper {
3. Dan jumpa? Pastekan kod ni kat bawah kod anak-anak #content wrapper {

-moz-border-radius: 30px 30px / 30px 30px;
border-radius: 30px 30px / 30px 30px;
-moz-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;
-webkit-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;
}
NotaNota!
Colour tukarkan dengan colour korang sendiri. Tekan SINI.

4. Save Template

SIMPLE TEMPLATE

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick expand Widget template
2. Tekan F3 atau CTRL F cari kod ini
.content-inner {
3. Dan jumpa? Pastekan kod ni kat bawah kod anak-anak .content-inner {

-moz-border-radius: 30px 30px / 30px 30px;
border-radius: 30px 30px / 30px 30px;
-moz-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;
-webkit-box-shadow: 0 0 15px 5px #FFFFFF;
}
NotaNota!
Colour tukarkan dengan colour korang sendiri. Tekan SINI.

4. Save Template

Okk. Jadi tak? Kalau jadi, mesti korang happy. LOL. Wassalam

author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

9 comments:

  1. hoho dah cari tuto ni tapi cam x jdi jek..try yg kihah punye jadik..hihihi thnx a lot!

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau sidebaq dengan main berpisah mcmmana pulak eh?

    ReplyDelete
  3. Template saye ni watermark . Masa mule-mule buat mmg jadi tapi xcomel . Kali kedua, saya godek-godek kod sampai comel .hikhik :)

    ReplyDelete
  4. yayy menjadi!!..Alhamdulillah thanks akak :)

    ReplyDelete
  5. Dah jadi walaupun template saya picture window.Trima kasih qihah :)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita