TUTO : Tukar Classic Template to Template Designer

Hello Korang!

Sejak kebelakangan ini ramai yang tanya macam mana nak tukar kan semula classic template kepada template designer/denim/simple etc semula. Uish. takkan tak nak guna dah kot blogskin ? HAHAHAHA. Okay, meh kihah ajar :)

1. Dashboard > Template
2. Pastu, Pilih Customize Design dan tekan UPGRADE YOUR TEMPLATE.


3. Pastu, korang pilih dahulu template Simple ke ape ke. Save.
4. Kalau korang nak guna denim RUJUK TUTORIAL INI.

Okay. Siap! Kalau korang nak guna SIMPLE TEMPLATE, tengok tutorial INI okay? Thats all! Bye :)

Comments

  1. ijin coba, kebetulan saya juga pakai templete dennin, kalau ada waktu mampirlah di blog sederhana saya...

    ReplyDelete
  2. ni tuto Google+ tuu http://izara4eva.blogspot.com/2012/04/letak-google-di-blog.html :)

    ReplyDelete
  3. adik... tumpang tanya... kalau akak buat tuto ni blogskin akak akan hilang ke? btw, cantik blog adik... =)... sorry lah kalau soalan akak ni menyusahkan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Your words defines you

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016