7 April 2012

TUTO : Tukar Classic Template to Template Designer


Hello Korang!

Sejak kebelakangan ini ramai yang tanya macam mana nak tukar kan semula classic template kepada template designer/denim/simple etc semula. Uish. takkan tak nak guna dah kot blogskin ? HAHAHAHA. Okay, meh kihah ajar :)

1. Dashboard > Template
2. Pastu, Pilih Customize Design dan tekan UPGRADE YOUR TEMPLATE.


3. Pastu, korang pilih dahulu template Simple ke ape ke. Save.
4. Kalau korang nak guna denim RUJUK TUTORIAL INI.

Okay. Siap! Kalau korang nak guna SIMPLE TEMPLATE, tengok tutorial INI okay? Thats all! Bye :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

5 comments:

  1. ijin coba, kebetulan saya juga pakai templete dennin, kalau ada waktu mampirlah di blog sederhana saya...

    ReplyDelete
  2. ni tuto Google+ tuu http://izara4eva.blogspot.com/2012/04/letak-google-di-blog.html :)

    ReplyDelete
  3. adik... tumpang tanya... kalau akak buat tuto ni blogskin akak akan hilang ke? btw, cantik blog adik... =)... sorry lah kalau soalan akak ni menyusahkan...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita