9 May 2012

Video Bayi Ditendang, Dipukul


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Tidak diketahui apakah dosa bayi tersebut hingga diperlakukan sedemikian rupa. Takda perasaan kasih sayang ka kat orang yang buat tu. Jangan sampai bayi tu dah besar nanti buat balik kat orang yang buat dia tu. Adakah yang pukul tu mak dia atau pengasuh? Harap dapat dikenakan tindakan sewajarnya terhadap perempuan tu.


Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.





Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.

Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.



Link video di FB ->
https://www.facebook.com/video/video.php?v=3375399497758


"Bayi tersebut dijaga oleh orang lain. Tetapi, bayi tersebut masih dalam keadaan trauma. Bila orang pegang dia nangis. Perempuan yang record video ni pernah cuba untuk menghalang wanita tersebut. Tetapi, kena belasah juga. So, dia  terpaksa record senyap senyap untuk tunjuk bukti kepada polis" - sumber from facebook

Astaghfirullahalazim... Apa nak jadi dengan orang zaman sekarang ni?? Hmm.

TOLONG UNDI KIHAH DISINI!!  Projek TERBARU YUNA!!!
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

10 comments:

  1. Kasihan sungguh bayi.
    Masyallah. mcm mana lah masih ada ibu yang tidah berhati perut.

    ReplyDelete
  2. @Adan : hmm
    @Nur Irdina Btw Sharifuddin : Tulah pasal kan :'(

    ReplyDelete
  3. kite baru update pasal ni. haha :P

    ReplyDelete
  4. kite baru update pasal ni. haha :P

    ReplyDelete
  5. ouhh patut lahh , ingatkan org yg record tuu komplot skali . huhu kesian kann :'(( ad masalah mental kot ..

    ReplyDelete
  6. tak sanggup nak tengop video ni sapai habis...tak sampai hati tengop baby camtu..

    ReplyDelete
  7. knpa kejap sgt dia kena pnjara? 18 bulan? tk berbaloi kot! mehh sama2 kita sepak dia mcm dia sepak baby tu ! gelong punya org >.<

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita