5 January 2012

Tuto, Free : Cursor for Blogskin, Template Designer



Assalamualaikum dan Hye :)

Malam ni Kihah nak buat tutorial. Anyway, korang dah baca ke belum entry ini? Best woo pembukaan 2012 tahun ni :> Nak tau kenapa? bacalah entry tu. Wuwuwu.

Kihah rasa, dah ramai kot yag dah tau nak letak cursor kat blog. Bytheway, Korang tak de cursor macam Kihah buat ni :3 Kihah buat sendiri tau. So, dont say that kihah copy yang korang ke, amik from cursor4u ke apa ke. Okay ? :>

Classic Template - Blogskin, etc

1. Dashboard > Template
2. Search kod ini
body {
3. Dah? Pastekan kod ni dibawah body { 
cursor: url(URL CURSOR), progress;
 4. Preview dulu. Save

Template Designer - Denim, Simple Template, Watermark dll

1. Dashboard > design > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2. Copy kod ini.
<style type="text/css">body, a, a:hover { cursor: url(URL CURSOR), progress;} </style><a href="URL CURSOR" target="_blank"><br /></a>
3. Pastekan kat ruangan HTML/JavaScript tu okayh?
4. Save

Puzzle Time!
Purple : Gantikan dengan URL cursor yang korang suka. Atau, boleh ambik dekat SINI atau amik kat bawah ni. :D

So gais, kalau korang nak Cursor tu, korang kena baca TEKAN sini dulu. Dah? Terima Kasih :> So, here he freebies.

http://i.imgur.com/k8qdM.png
 http://i.imgur.com/z0WTB.png
 Dayana IK2
http://i.imgur.com/rbXeh.png
 http://i.imgur.com/GnjEH.png
 http://i.imgur.com/rc8qV.png
 http://i.imgur.com/Hzc3x.png
 http://i.imgur.com/BTA7K.png

Wohooo. Ada Supperman, Camera, Dayana IK2, Troll face, Dan yang bawah sekali tu baru buat tadi. Bawah tu khas untuk Peminat SPONGBOB like me :3 Kahkahkah.

Insyallah, satgi Kihah update freebies cursor lain pulak. Mesti peminat BoBoiBoy akan gembira ^_^ Stay tune! Kehkehkeh.

Awak amik, Awak Komen

Bye, Assalamualaikum :>
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

59 comments:

  1. wah ade freebies n tutorial baru..nice^^.kalau nak buad cursor width dgn length dye brape erk ?^^

    ReplyDelete
  2. Kihah,I Ambik cursor D tauu .. thankss .. visit law nak tenokk .. http://belogizzati.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Faqihah husni mmg suka tengok cite spongebob squrepants kee? heehee

    ReplyDelete
  4. boleh ambil satu ? superman :D hihi terima kasih ;)

    ReplyDelete
  5. @deiqanne sketzbuk : Ikut panjang/tinggi gambar/perkataa cursor tu. Buat je dulu 110x110. Nanti kalau lebih, crop :)

    ReplyDelete
  6. @Sha Amie : Ha? Hahahha. A'ah. Suka sangat

    ReplyDelete
  7. @noorcahaya : WootWott. Ambiklah. Blogger pemes ni :'D

    ReplyDelete
  8. @izzaty ▲ : Hihihi. Okay, Izzati. Sma-sama

    ReplyDelete
  9. Kihah , Nyny ambil yang troll face tu ye ? Terima kasih :)

    ReplyDelete
  10. kihah , kita ambil satu taw :) memang comel-2 belaka :)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. @Nyny : Okayh
    @Fatin tin :) : Hihihi. Thank You ;D
    @Izatysff : Okayh :D
    @mieya Lea : sure :)
    @Tyra Lee : Okyh

    ReplyDelete
  13. thanz kihah mmg dah lama cari cursor superman tu..

    ReplyDelete
  14. saya amik yang troll face tu ye :)

    ReplyDelete
  15. Comel, amek satu yea kihah :)

    ReplyDelete
  16. kite amek satuu. thanka kihah :)

    ReplyDelete
  17. amik satu,troll face.mekasih :)

    ReplyDelete
  18. hai kak qihah..nak mintak tolong ley x??kita guna blogskin,and then blogskin tu daa ada cursor..cari kod pon tak jumper ley wat tuto x??thanks..

    ReplyDelete
  19. kita nak gambar kita :) boleh tak ?

    ReplyDelete
  20. amik satu eh , yang superman tu :)

    ReplyDelete
  21. Kite amik camera eh, thanks kihah :)

    ReplyDelete
  22. COMEL! Farah ambik satu tau. Thanks kihah!

    ReplyDelete
  23. Cute ! Nak ambik satu .. Thank U

    ReplyDelete
  24. i ambik yg ensem ada misai . hehehe thank u :)

    ReplyDelete
  25. kite ambik yg superman tu tau..thanks

    ReplyDelete
  26. waa(!) ade cursor yg chOmel lhaa.. umu amekk satu yee. thanks(!)

    ReplyDelete
  27. akak, akak buat cursor pakai apa ek?
    Akak balas kat sini eh
    http://najaha-abdillah.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Saya amek satu yang superman tuhh .

    ReplyDelete
  29. Ambik cursor Kihah satu tau. Thanks :D

    ReplyDelete
  30. sy ambik yg superman merah tuu yerr :D

    ReplyDelete
  31. Saya amik satu yer. btw thanks :)

    ReplyDelete
  32. saya amek satu yer :) thanks :*

    ReplyDelete
  33. Thanks kihah . Awa amik satu :) .

    ReplyDelete
  34. qihah, akak ambik satu tau :)

    ReplyDelete
  35. qihah, akak ambik satu tau :)

    ReplyDelete
  36. Hai :) Nak ambil yg spongebob tu ^^ Thanks

    ReplyDelete
  37. kihah, I ambik satu. thankyou ;)

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita