Tutorial : Daftar Cbox

Assalamualaikum Hye :>

Amacam? Shoutmixt dah kenakan bayaran. Fibox pun dah guna khidmat ads.fly. Sekarang, kita semua guna cbox pulak eh? Hahaha.

1. Tekan sini dulu.
2. Pergi cbox.ws dan tekan Sign Up


3. ;Lepas tu, ada keluar tab macam ini kan?


Cbox name : Nama untuk login
Email address : Email korang
Password : Kata laluaa/Password korang untuk log in nanti
Confirm Password : tulis balik password korang kat sini untuk sahkannya betul.Edit HTML
Website : URL/Link blog korang untuk letak Cbox ni.
Language : Bahasa yang korang suka guna. Ambil English je.
Style : Korang pilih je mana-mana dulu. Nanti boleh design balik.

4. Isikan semua maklumat kat situ okayh? Lepas dah abis Isi, picit butang CREATE MY CBOX!

5. YEAY! Avvount cbox anda telah buat!

6 Now, kita nak ambik kodnya pulak.Pastu, lepas tekan tu, akan keluar macam ni. Korang isi Log In Name korang dengan Password okay? Log In Name ialah Cbox Name tadi.


6. Dah? Now, korang tekan home, Korang mesti pastikan yang korang dah UNLOCK cbox korang. Tengok sini. Kalau korang tak click UNLOCK, orang tak boleh post dekat cbox anda ^_^


7. Lepas tu, korang tekan PUBLISH. Di Step 1, pilih blogger./Blogspot ok?



8. Pergi Blogger.com > Design > add a gadget > HTML/JavaScript
9. Pastekan kod kat situ
10. SAVE

Yeay! 10 langkah, blog anda dah ada cbox! :D Sila tepuk tangan 3 kali :> Haha. Kalau ada apa-apa masalah, tell comment ok? LIKE.

Bye, Assalamualaikum.

Comments

  1. why tak boleh nk buat :'( dah isi sume dah tapi dia ckp please try another username tah pape tah padahal byk kali dah tkar :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.