Tuto : Remove/Buang Subcribe to : Posts Atom

Assalamualaikum gais.

Maaflah malam ni tak de gambo Spongbob sebab Kihah malas nak letak :P Hahaha. Tuto today is Buang/remove perkataan 'Subscribe to: Posts (Atom'. Benda ni hanya ada kat template designer macam Denim, Minima, Simple, Watermark dan sebagainya. Kalau Classic template rasanya tak de.

Korang try tengok kat bawah post, bawah blog sekali. ada tak? KITA KENO BAKO benda tu. haha. nak bagi kemas sikit :)


See. ada kan? Hahaha. Kalau tak de tu, tak pela. So, jumkita bako.

1. Dashboard > DESIGN > Edit HTML
2. Tick Expand Widget Template ok?
3. Search perkataan ini
<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>
4. Jumpa tak? cer rujuk gambar kat bawah ini.

GOOGLE CHROME

MOZILLA

5. Deelete kod tu ok? Preview, SAVE :D

So now, see blog korang ade ke tak de lagi benda tu. Baii, Assalamualaikum.
FACEBOOKIS http://www.facebookis.com/index.php?do=/faqihahhusni/
TWITTER https://twitter.com/FaqihahHusni

Like?

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.