8 January 2012

Tuto : Remove/Buang Subcribe to : Posts Atom


Assalamualaikum gais.

Maaflah malam ni tak de gambo Spongbob sebab Kihah malas nak letak :P Hahaha. Tuto today is Buang/remove perkataan 'Subscribe to: Posts (Atom'. Benda ni hanya ada kat template designer macam Denim, Minima, Simple, Watermark dan sebagainya. Kalau Classic template rasanya tak de.

Korang try tengok kat bawah post, bawah blog sekali. ada tak? KITA KENO BAKO benda tu. haha. nak bagi kemas sikit :)


See. ada kan? Hahaha. Kalau tak de tu, tak pela. So, jumkita bako.

1. Dashboard > DESIGN > Edit HTML
2. Tick Expand Widget Template ok?
3. Search perkataan ini
<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>
4. Jumpa tak? cer rujuk gambar kat bawah ini.

GOOGLE CHROME

MOZILLA

5. Deelete kod tu ok? Preview, SAVE :D

So now, see blog korang ade ke tak de lagi benda tu. Baii, Assalamualaikum.
FACEBOOKIS http://www.facebookis.com/index.php?do=/faqihahhusni/
TWITTER https://twitter.com/FaqihahHusni

Like?
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

8 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita