Tutorial : Letak Widget Twitter versi lama di blog

Assalamualaikum gais.

Malam ni tak mimpi apa sampai rajin sampai macam ni :D Kahkahkah. Ekceli, ada banyak orang request. Dia ask macam mna nak letak widget Twitter kat blog. Ek eleh. Senang je tau :3 Percayalah cakap kihah ni :D


1. Pergi Dashboard > Design > Add A gadget > HTML/JavaScript
2. Letak perkataan ni
<center><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script>
<script>
new TWTR.Widget({
  version: 2,
  type: 'profile',
  rpp: 3,
  interval: 6000,
  width: 290,
  height: 220,
  theme: {
    shell: {
      background: '#f02bf0',
      color: '#3a2fd6'
    },
    tweets: {
      background: '#0d0d03',
      color: '#60f00c',
      links: '#0713eb'
    }
  },
  features: {
    scrollbar: false,
    loop: false,
    live: false,
    hashtags: true,
    timestamp: true,
    avatars: false,
    behavior: 'all'
  }
}).render().setUser('username_twitter_anda').start();
</script></center>
3. Gantikan username_twitter_anda :)
4. Save!

Kalau untuk pengguna blogskin, caraya sama. tapi, kena pandai bodek kod tu. Kat blogskin kan tak de add a gadget, so, korang kena pandai cari lah nak letak kat mana. Kihah nak tell pun payah. Kod blogskin semua tak sama. Sorry guys.

Dah jadi? Kalau tak jadi, iform me at Twitter or FB okay? Komen kat post ni pun boleh! :D Hahaha

Bye, Assalamualaikum.
LIKE?

Comments

  1. Thanks Kihah. Semalam kemain akak godek godek twitter sebab nak letak widget ni tapi tak jumpa. Lastly, Kihah buat tuto. Aww, thanks eh :D

    ReplyDelete
  2. salam...nak tanya asal saya punya jadi kosong tak nampak tweet pon :(

    ReplyDelete
  3. lepas pilih widged tuu . tak bole nak klik my website >,< asal ? =='
    btw , thanxz yea :))

    ReplyDelete
  4. Thanks. Tapi, kalau nak tukar colour macam mana eh ?

    ReplyDelete
  5. xjd la..tweet tak kuar..kosong je..cane ek

    ReplyDelete
  6. takleh pun . resources takde . ganti logo and brands ? cmne pulak ? :(

    ReplyDelete
  7. xde pun...dh tukar yg baru kot..dye naek logo and brands lepas step ke3..cmne ek?

    ReplyDelete
  8. Bagusan tampilan yg lama, TQ Pak !

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar