15 January 2012

Tutorial : Letak Smiley di Cbox


Assalamualaikum, Hye

Ni adalah tutorial kedua untuk hari ini. Korang tahu tak apa itu SMILEY? Cer tengok kat bawah ni. Comel jee


Hikhikhik. Kan kihah dah kata, comelkan? :> So, Kalau korang nak buat juga, follow dis tutorial :)

1. Tekan sini dahulu.
2. Pergi cbox.ws dan log in. Kalau takda account Cbox, TEKAN SINI untuk tutorial daftar cbox.
3. Pergi Option > Smilies


4. Kat situ, ada banyak smilies kan??


5. Korang nampak tak button pangkah tu? Korang delete semua okayh? Pastu, gantikan dengan Smilies anda suka. Kalau nak FREEBIES, pergi SINI.

6. Bila dah habis, tekan SAVE CHANGES.

Yeay! Sekarang, korang try test tengok. Jadi ke tak. Kalau jadi, Sila comment dan Like ok? :* Bye, Assalamualaikum.
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

15 comments:

  1. thank you faqihah ! dh lme nk buat bnde ni,tp asyik tk jdi je..:D

    ReplyDelete
  2. hmm~ mcm mne kalaw sy nk sign in , tapi sy tk ingt password username ? HAHA pliss help me..

    ReplyDelete
  3. @Princess Syazliyana Kat sebelah kotak password tu ada anak panah kan? Tekan yang TANDA SOAL (?) tu

    ReplyDelete
  4. Thank Kihah. Ia menjadi ;) Btw , saya ambik.

    ReplyDelete
  5. Thanks kihah.. dah jadik dah. :D

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita