Tutorial : Letak Smiley di Cbox

Assalamualaikum, Hye

Ni adalah tutorial kedua untuk hari ini. Korang tahu tak apa itu SMILEY? Cer tengok kat bawah ni. Comel jee


Hikhikhik. Kan kihah dah kata, comelkan? :> So, Kalau korang nak buat juga, follow dis tutorial :)

1. Tekan sini dahulu.
2. Pergi cbox.ws dan log in. Kalau takda account Cbox, TEKAN SINI untuk tutorial daftar cbox.
3. Pergi Option > Smilies


4. Kat situ, ada banyak smilies kan??


5. Korang nampak tak button pangkah tu? Korang delete semua okayh? Pastu, gantikan dengan Smilies anda suka. Kalau nak FREEBIES, pergi SINI.

6. Bila dah habis, tekan SAVE CHANGES.

Yeay! Sekarang, korang try test tengok. Jadi ke tak. Kalau jadi, Sila comment dan Like ok? :* Bye, Assalamualaikum.

Comments

  1. thank you faqihah ! dh lme nk buat bnde ni,tp asyik tk jdi je..:D

    ReplyDelete
  2. hmm~ mcm mne kalaw sy nk sign in , tapi sy tk ingt password username ? HAHA pliss help me..

    ReplyDelete
  3. @Princess Syazliyana Kat sebelah kotak password tu ada anak panah kan? Tekan yang TANDA SOAL (?) tu

    ReplyDelete
  4. Thank Kihah. Ia menjadi ;) Btw , saya ambik.

    ReplyDelete
  5. Thanks kihah.. dah jadik dah. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.