31 December 2011

Tutorial : Ambik kod atau UR/Link Iklan di ChurpChurp,


Assalamualaikum dan Hye.

Laptop Kihah tak tau kenapa tak boleh buat post. gila betullah. Ni pun online use lappy abang. Huhuhu. Sedeyhnyaa. tadi, Ada orang ask Kihah macam mana nak ambik kod churpchurp. Okay, So the tuto.

1. Log in ChurpChurp dulu. TEKAN SINI *bagi dah ada account
2. Pergi dekat tab Rewards. dahh?
3. Pastu, adalah banyak campaign yang perlu korang Share. Korang Choose mana-mana campaign yang korang suka. Tekan button SHARE NOW



4. . Bila tekan, korang tu, korang scroll bawah sikit, cari gambar ni.




5. Okay. Tekan CLICK TO COPY. Easy right?

Now, kalau korang nak letak dalam entry, TEKAN SINI . Kalau nak buat gambar kat sidebar pulak, TEKAN SINI. eh. TUTORIAL FLOAT CHURPCHURP WITH CLOSE BUTTON

Insyallah, akan ada tuto satgi :) Just wait yaww!
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

2 comments:

  1. Salam Qihah , akk dah lama tak buka churp2 sekali buka dah baru.. btw ,
    akak tak jumpa link yg untuk share.. kamu boleh tolong akk tak ? terima kasih :")

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita