10 December 2011

Tutorial : Open Link In New Tab untuk BLOGSKIN/Classic Template


Assalamualaikum dan Hello semua!

Dayana dah keluar dengan tudung jenamanya sendiri http://okddandluvers.blogspot.com/

Sapa tengok gerhana bulan tadi? Cantikkan? Hahah. Semua tu kuasa Tuhan, Allah. Alhamdulilla. So, sekarang ni, Kihah nak buat tutorial Open Link In New Tab untuk Blogskin/Classic template. Maksudnya, kalau kita tekan Link, akan keluar tab yang baru

So, Jom mulakan :)

1. Dashboard > Template
2. Search kod
<head>
3. Dah jumpa? Selalunya kod ni ada kat atas sekali. Pastekan kod ni bawah <head>
<base target='_blank'/> 
4. Preview. Try tekan link tengok. keluar new tab tak. Kalau keluar, tekan SAVE TEMPLATE

Heheh. Simple je tutorial kali ni. Byela, Assalamualikum :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

17 comments:

  1. Salam kihah,boleh tak tolong buatkan tuto welcome image tu untuk template blogskin/classic template.Terima kasih untuk tuto kali ini! Yeay!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kihah, nak tanya. Apa nama title font sidebar yang Kihah guna tu? Comel :) Harap boleh jawab soalan saya, terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. harap bukan sekadar jenama tudung lah.. harap dia sekali bertudung... btw thanks for the tutor

    ReplyDelete
  4. thnkz kihah menjadi sgt,,,minta izin nak letak kat blog sy ea...sy akan kredit klik semua iklan2 awk k,,,:)

    ReplyDelete
  5. thank you....i use it very well

    ReplyDelete
  6. jadi . tankx. visit my ig timur.stylish

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita