Tutorial : Letak Scollbox for Blog


Assalamualaikum dan Hye.

Tutorial ni sesuai  for blog yang nak buat GA or Contest. Sebab? Kalau hadiah banyak, boleh pendekkan. Hahaha. Before that, korang tak nak join Giveaway ni ke? Ada banyak hadiah! :D

1. Dashboard > New Post > Tekan Edit HTML
2. Kalau nak tulis Assalamualaikum or apa-apa, tulis dulu. Bila dah sampai part letak scroll tu, Pastekan kod ni kat ruangan tu.


<div style="font: 12px,arial; height: 120px; overflow: scroll; width: 400px;">
Tulis apa-apa </div>
<div style="font-family: arial,arial,sans-serif; font-size: 10px;">
</div>
Nota
Saiz font
Nama Font
Tinggi Scrollbox boleh adjust
Lebar/width scrollbox boleh adjust
Gantikan dengan Text anda.






3. Lepas dah tulis perkataan anda, anda pergi ke COMPOSE balik. Tengok ada kan? Sambunglah entry anda tu. Heee.
4. Publish post

Okaay. Tu je. Hahahaha. Bye, Assalamualaikum.

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar