23 December 2011

Tutorial : Letak Scollbox for Blog



Assalamualaikum dan Hye.

Tutorial ni sesuai  for blog yang nak buat GA or Contest. Sebab? Kalau hadiah banyak, boleh pendekkan. Hahaha. Before that, korang tak nak join Giveaway ni ke? Ada banyak hadiah! :D

1. Dashboard > New Post > Tekan Edit HTML
2. Kalau nak tulis Assalamualaikum or apa-apa, tulis dulu. Bila dah sampai part letak scroll tu, Pastekan kod ni kat ruangan tu.


<div style="font: 12px,arial; height: 120px; overflow: scroll; width: 400px;">
Tulis apa-apa </div>
<div style="font-family: arial,arial,sans-serif; font-size: 10px;">
</div>
Nota
Saiz font
Nama Font
Tinggi Scrollbox boleh adjust
Lebar/width scrollbox boleh adjust
Gantikan dengan Text anda.






3. Lepas dah tulis perkataan anda, anda pergi ke COMPOSE balik. Tengok ada kan? Sambunglah entry anda tu. Heee.
4. Publish post

Okaay. Tu je. Hahahaha. Bye, Assalamualaikum.
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

1 comment:

Budi Bahasa Budaya Kita