2 November 2012

Tutorial : Put Subcriber Facebook Button on blog - 3 styles


ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera :)


Enable Subcribe button

* Subscriber ni hanyalah untuk orang yang berusia 18 tahun dan ke atas. Tapi, kalau korang umur tak sampi lagi 18 (macam qihah), boleh juga guna. Macam mana?


1 - Korang pergi account setting dan amik Subscribers. >Tekan sini kalau nak cepat<
2 - Dah? kat bahagiaan Allow Subscribers, korang TICK ye


Codes

Blogger Template
1- Blogger > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2- Copy salah satu kod di bawah yang anda nak dan pastekan di ruangan HTML/JavaScript
3- Save

Classic Template
1- Blogger >Template > Cari tempat yang nak letak music player ni
2- Copy salah satu kod di bawah yang anda nak dan pastekan di ruangan yang korang nak
3- Save

1st Codes
example:
<center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/subscribe.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffaqihahhusni&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;colorscheme=light&amp;font=trebuchet+ms&amp;width=100" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:120px;height:20px; " allowtransparency="true"></iframe></center>
2nd Codes
example:

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/subscribe.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffaqihahhusni&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;width=200" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px;" allowTransparency="true"></iframe>

3rd Codes
example:
<iframe src="//www.facebook.com/plugins/subscribe.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffaqihahhusni&amp;layout=box_count&amp;show_faces=false&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;width=200" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px;" allowTransparency="true"></iframe>
Note
*Tukarkan yang kaler merah tu kepada ID facebook korang. Nak cari kat mana?

klik gambar kalau tak nampak. ambik yang qihah highlightkan kaler merah tu


Okay. Jadi tak? :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

14 comments:

  1. ok gak ea letak subscribe blog...

    ReplyDelete
  2. hehe ~ blog cikmisi dah ade ..tapi kecik j lah, ntah prasan ntah tdak .. btw, tengs sharing !:D

    ReplyDelete
  3. eh si kecik molek ni .. kan akak cakap .. kamu sangat kreatif tau ^_^ hehe .

    ReplyDelete
  4. @cikmisi leeninsyaallah.. Orang yang prihatin tu dia perasanlah ada button tu.. tapi kalau tak prihatin, tak nampak la. hehhe. Qihah dah lawat blog cikmisi.. nampak :D

    ReplyDelete
  5. @ciksengeh :D hehehe. You too. Alhamdulillah. semuanya dengn izin Allah :)

    ReplyDelete
  6. alahai, dah takboleh tukar umur dah...

    ReplyDelete
  7. Kenapa tak menjadi ni and tak fham sangat :(

    ReplyDelete
  8. Waaaaaahhhhh Akhirnya berhasil jugak :) Thankyouuuuuu !

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita