3 November 2012

Tutorial : Letak Widget Instagram di Blog


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera..

Widget ni hanya untuk yang ada account Instagram je. Kalau korang tak ada lagi, pergilah download Instagram on your phone/tab yang ada android sahaje. Iphone pun boleh download juga. >>KLIK HERE TO DOWNLOAD<< Lepas tu, creat account sendiri yewwpp.


*NOTE : Tolong daftar Sign dulu Followgram di http://followgram.me/. Mudah je. Sign in guna instagram :)

Template Designer :
1. blogger > Layout > Add A gadget > HTML/JavaScript
2. Copy codes bawah ni dan paste di ruangan HTML/JavaScript
3. Save

Classic Template :
1. blogger > template
2. Cari ruangan yang sesuai untuk letakkan widget ini.
3. save
<center><iframe src="http://widget.stagram.com/in/yourinstagram_id/?s=100&w=2&h=2&b=1&p=5" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" style="border:none;overflow:hidden;width:230px; height: 227px" ></iframe>
<center><a class="followgrambutton" username="yourinstagram_id" rel="232149750" href="http://followgram.me/yourinstagram_id">Follow @yourinstagram_id</a><script type="text/javascript" src="http://external.followgram.me/v1/follow/js/"></script></center></center>
P/S: KALAU TAK JADI, AMIK CODES DI SINI PULAK http://web.stagram.com/tools/#blog_parts
ok. jadi tak? :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

15 comments:

  1. Macam mana nak dapat instagram id?

    ReplyDelete
  2. mcm mne nk dpt instagram id ? btw sye dh follow awk tlong follow sye blik ye ..

    ReplyDelete
  3. hai kihah :) sye rase sbb ade yang button follow nye tak jadi sebab coding awak yang ni salah >> http://followgram.me/yourinstagram_id" name id kite start dari your instagram_id tapi kihah warnekan oren start dari /yourinstagram_id ??

    ReplyDelete
  4. tq ya-jemput ke blog saye tengok hasilnye!!!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...saya cuba ni...lau jadi...makasi atas tutorialnya....

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita