13 November 2012

Tutorial : Letak Tweet di entry


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera

EXAMPLE:

Tengok tu.. nampak real kan? Click sini kalau nak tengok entry tersebut :)
Live preview;

AMBIL KOD
1. Pergi kat tweet yang korang nak letak dan tekan kat tweet tu. Pastu amik Details


 2. Lepas tekan tu, Korang tekan Embed this Tweet dan pilih HTML punya.

*Alignment tu ikut suka korang :)

3. Copy Code tu

LETAK DI ENTRY
1. Blog > Create New Entry macam biasa je
2. Lepas tu, tulis lah apa yang korang nak tulis. Sampai kat part korang rasa nak letak tweet ni, korang tekan HTML dan pastekan kodnya.

*Diingatkan bahawa kalau korang tekan semula compose, akan jadi macam atas tu. tengok example. Tapi kalau korang preview/publish post, akan jadi tweet semula

3. Lepas dah paste, nak sambung tulis semula, tekan la balik Compose ye :)

jadi tak ? :) Minta derma satu click. CLICK SINI. Tunggu sampai habis reload baru close ye.. Thanks pada yang click. Assalamualaikum :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

8 comments:

  1. terbaik la...setahunya pakai print screen je...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum .. ^.^
    Niena datang sini nak jemput join GA Niena .. Jom join ! Lebih 20 hadiah untuk dimenangi .. =)
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/giveaway-1st-anniversary-realiti-bukan.html

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita