Tutorial : Letak Tweet di entry

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera

EXAMPLE:

Tengok tu.. nampak real kan? Click sini kalau nak tengok entry tersebut :)
Live preview;

AMBIL KOD
1. Pergi kat tweet yang korang nak letak dan tekan kat tweet tu. Pastu amik Details


 2. Lepas tekan tu, Korang tekan Embed this Tweet dan pilih HTML punya.

*Alignment tu ikut suka korang :)

3. Copy Code tu

LETAK DI ENTRY
1. Blog > Create New Entry macam biasa je
2. Lepas tu, tulis lah apa yang korang nak tulis. Sampai kat part korang rasa nak letak tweet ni, korang tekan HTML dan pastekan kodnya.

*Diingatkan bahawa kalau korang tekan semula compose, akan jadi macam atas tu. tengok example. Tapi kalau korang preview/publish post, akan jadi tweet semula

3. Lepas dah paste, nak sambung tulis semula, tekan la balik Compose ye :)

jadi tak ? :) Minta derma satu click. CLICK SINI. Tunggu sampai habis reload baru close ye.. Thanks pada yang click. Assalamualaikum :)

Comments

  1. terbaik la...setahunya pakai print screen je...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum .. ^.^
    Niena datang sini nak jemput join GA Niena .. Jom join ! Lebih 20 hadiah untuk dimenangi .. =)
    http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/giveaway-1st-anniversary-realiti-bukan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016