Tutorial : Close Tab Text (Tekan ayat terus tutup tab)

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera




Ramai yang tanya macam mana kihah buat macam tu.. Maksudnya, kalau korang tekan perkataan tu, nanti automatik blog atau tab tu tertutup. Paham? Okeyp. Caranya mudah jewp.

Update blogger Interface
Pergi Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript

Old Blogger Interface
Pergi Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript

Ataupun, apa-apa sahajalah. Kalau classic template/blogskin, memandailah cari tempat nak paste kod ni


Pastu, copy kod ni. Pastekan kat ruangan yang dikehendaki ye :

<center>Tak Suka boleh tekan <a href="javascript:window.close();">SINI</a></center>
Save.

Kata Kunci:
Biru : Ayat sebelum nak close text. Boleh tambah/tukar/ganti sendiri oke.
Merah : Ayat close text. Boleh ubah kepada yang anda suka.
Hijau : Kalau tak nak ayat ni center/tengah boleh buang je kod tu. Kalau nak center, biarkan je

Senang dan simple je kan? Jadi tak? Komen lah sikit. hahaha :) Minta tolong like GAMBAR INI KEJAP

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

Tutorial: Letak gambar di sidebar