1 July 2012

Tukar Baju Blog


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera! :)



Bertukar ke purple. Sbelum ni warna pink. Ubah sikit-sikit je. Kihah suka header tu. hahaha. Buat kat photoshop. Mula-mula tak tau nak design header macam mana. Bila buat, cancel, buat, cancel. Last sekali, jadi simple cam ni. Nak setkan gambar kihah dalam text tu kena betul-betul. Saiz gambar tu kena besar sikit daripa text tu. Tu yang susah. Banyak kali kena crop gambar. Hahaha Hehek. Okay tak?

Background ni Kihah sebenarnya tak tau nak guna warna apa. Mule-mule nak amik warna pink. Pastu, cancel. Nak guna polka dot. Tapi, yang haritu pun dah polkadot. Rasa bosan pula. So, amiklah yang love-love ni. Background from drikoti.net. Tapi, website dia ntah kenapa camtu. hehe. Okay kan?

Hmm. Tak da banyak perubahan sangat sebab just header, background, post/sidebar title je kot yang berubah. Template pun yang sama. Denim. Kod pun tak berubah.

Sebenarnya, malas nak edit blog. Pastu, hari ni tak tau kenapa rasa nak edit pulak. Siap buat freebies lagi tadi. Hehehe. Ohya. Blog Kihah berat tak?  Maksudnya, lambat load ke okay je? Bukannya apa, ada beberapa orang kata blog Kihah berat. Tapi, kihah rasa okay je. Mungkin line internet anda slow kot. Hehehe.

Sebelum itu, Kihah nak ajak korang join Giveaway Aiman Aziz ni. Hadiah dia best seperti MP3, Earphone dan banyak lagi! Pastu, kalau korang nak Lens LOMO, Lomo atau buku Lawak kampus korang PATUT JOIN GIVEAWAY AMERCORNER ini! Lagi satu Giveaway ialah Giveaway Ziera ni. Hadiah dia banyak gila! Lebih RM2OO+ dan sangat banyak ok! Bye, Assalamualaikum :)



author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

14 comments:

  1. Macam mana nak buat backgrounds untuk Comment [s] : ?

    ReplyDelete
  2. Comel!.. Header tu comel.. blog ni tk berat lah.. biasa2 je :).. btw,jom join ga ni?

    http://bloghadifahsabri.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-hadifah-sabri.html

    ReplyDelete
  3. oh, xberat pun..ok design ni...good job..=)

    ReplyDelete
  4. comel jee blog ni, load pun cepat la... :D

    ReplyDelete
  5. @Nur Adilla Shahirah Hehehe. Try reffer tutorial ini http://faqihahhusni.blogspot.com/2011/09/tutorial-komen-box-macam-kihah-1.html :)

    ReplyDelete
  6. @✿Nurhadifah✿ Hehehe. Maseh awak :) Insyallah saya join ye :)

    ReplyDelete
  7. Kak Faqihah : Nica lah blog akak ni .. header pon awesome

    ReplyDelete
  8. wa.. byk nye giveaway sekarang ni.. sampai x sempat nak join mana2 la..

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita