Tutorial : Blog Hit and Visitors Counter

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera :)




*Straight to the point*

1. dashboard > Layout > Add a Gadget
2. Korang pilih BLOG STATS okay.



3. Lepastu, korang ada di beri pilihan. Korang pilihlah style mana yang korang suka. Pastikan kat time period tu ALL TIME okay :)

4. Save.

UPDATE
kalau nak CENTER, pergi
Blogger > Template >Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Templates
Cari kod ini :
<b:widget id='Stats1' locked='false' 
Pastu, ada kod  <div class='widget-content'> kan? korang gantikan kod tu kepada
  <div class='widget-content' style='text-align: center;'>
CONTOH;


Preview dulu. Kalau tak ada error, boleh save.

 Ohya. Tutorial ini untuk template designer. Kalau korang guna classic template, korang boleh guna http://www.freebloghitcounter.com/ atau yang lain. ada banyak lagi.. Boleh je cari kat google :)

Comments

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016

PT3 Sejarah : Faktor-faktor Perjanjian Persekutuan 1895 dan kesan-kesannya.