8 August 2012

Tutorial : Blog Hit and Visitors Counter


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)




*Straight to the point*

1. dashboard > Layout > Add a Gadget
2. Korang pilih BLOG STATS okay.



3. Lepastu, korang ada di beri pilihan. Korang pilihlah style mana yang korang suka. Pastikan kat time period tu ALL TIME okay :)

4. Save.

UPDATE
kalau nak CENTER, pergi
Blogger > Template >Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Templates
Cari kod ini :
<b:widget id='Stats1' locked='false' 
Pastu, ada kod  <div class='widget-content'> kan? korang gantikan kod tu kepada
  <div class='widget-content' style='text-align: center;'>
CONTOH;


Preview dulu. Kalau tak ada error, boleh save.

 Ohya. Tutorial ini untuk template designer. Kalau korang guna classic template, korang boleh guna http://www.freebloghitcounter.com/ atau yang lain. ada banyak lagi.. Boleh je cari kat google :)
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

10 comments:

Budi Bahasa Budaya Kita