25 August 2012

"Awak malu ke nak date dengan saya?"


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera :)



Perempuan : Awak.. Kenape aawak tak penah ajak saya tengk wayang atau keluar jalan2 macam pasangan lain?
Lelaki : Saje..
Perempuan : Saje ke atau awak malu nak kuar ngan saya?
Lelaki : Mana ada..

Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam-malam macam pasangan lain?
Lelaki : Sebab saya nak jimat kredit.
Perempuan : Sampai hati awak kan? Kenape ye kawan sayaa panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awk tak pernah pun panggil saya ''sayang''?
Lelaki : Geli la perkataan tu.. Nak termuntah..

--> Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat-ayat kekasihnya.. Beberapa minit kemudian dia menerima satu mesej..

Lelaki : Sy tak penah ajak awk kuar tngk wayang ngn jalan2 sbb nanti bila kita dah kahwin, awk takkan rasa boring nak kuar ngan sy dan sy nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup sy.. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua duaan? Mcm2 boleh terjadi kan? Sy tak nak gayut ngn awk mlm2 bukan sebab sy nk save kredit ke ape tapi sy tak nak diri sy hanyut dengar suara merdu awk.. Biarlah sy mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya sy akan lebih menghargainya.. Sy tak panggil awk sayang bukan sy geli nak panggil tapi biarlah sy panggil awk ''sayang'' bila kita jadi suami isteri nanti kerana awk takkan rasa bosan mendengarnya dan dpt menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan.. Sy sangat mencintai awk dan sy janji suatu hari nanti awk akan merasai ape yg orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri..

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata " terima kasih bakal suamiku.. Aku amat menyintaimu.. Ya Allah, satukan lah kami dalam ikatan yg sah".. :') ♥ ♥


Source :  Facebook Shawls@AyuCinta
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

15 comments:

  1. sweet nya bercinta lepas nikah =)

    hehe > btw qihah, jom join GA neh..hdiah mnarik..festyme neh, hope dpt support =)

    http://www.coretancikmisi.com/2012/08/assalamualaikumjom-relax-sebentar_23.html

    ReplyDelete
  2. It's hard to find that kind of man. I don't know whether this type exist or not. Hihi. Anyway awesome.

    ReplyDelete
  3. insyaAllah ada lelaki macam ni dkt luar sana, lagi senang jumpa wakil terus :) hee. Dah lama akak tak dgr cerita kihah. Sorry lama menghilang.

    ReplyDelete
  4. Sekarang ni susah nak jmpe macam ni. Kalau ade pun boleh dibilang pakai jari.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum .

    Saya dengan kawan saya plan nak buat GA tapi GA tu tak rasmi lagi . Kitorang tengah cari sponsor untuk GA tu . Title nya " Giveaway Hari Raya By Balqis ANd Farisya " . Kalau ada siapa-2 nak sponsor . Boleh add saya and bincang kat chat . Makasih !

    ReplyDelete
  6. @Dayana AZ Tu lah. lelaki macam ni semakin berkurang... Hehe. Lama tak dengar khabar akak!

    ReplyDelete
  7. @Syaza Nazurah Hahahahhaa. Betul tu! Tak cukup jari boleh guna jari kaki :p

    ReplyDelete
  8. Alaaaaaa :') Suweeet nyaaaaa ^^,

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita