4 June 2013

Running Man akan ke Malaysia September ini! :D


Assalamualaikum, Salam Sejahtera. :)
Bismillahirrahmanirrahim..



Bagi peminat setia rancangan realiti Korea, Running Man, korang mesti teruja bila dapat tahu team Running Man akan melakukan pengambaran di Malaysia September ini kan? At least terubat kekecewaan rumors sebelum ni di mana pada mulanya Malaysia termasuk dalam siri jelajah Running Man Asia, tetapi akhirnya mereka memilih Taiwan dan juga Macau.

Tapi, apa yang pasti, berita terbaru, Running Man akan melakukan pengambaran di Malaysia... pasti ramai peminat Lee Kwang Soo, Kim Jong Kok, Haha, Jae Suk, dan Kang Gary akan memenuhi tempat di mana akan dilakukan pengambaran. Tetapi, pasti ada yang kecewa sebab satu-satunya wanita di dalam Running Man, Ji Hyo tak dapat datang ke Malaysia... or maybe ini adalah kejutan seperti yang berlaku ketika episod di China di mana Ji Hyo tiba-tiba muncul selepas tidak dapat datang pada mulanya? Ah...dorang ni kuat berdrama jugak....dah nama pun reality show kan :P



Pada mulanya, aku memang tak layan pun Running Man ni, tapi bila kat studio, course mate aku tergelak sorang-sorang depan PC, kat rumah sewa, housemate aku berdekah ketawa... bila buat praktikal pulak, officemate duk cerita pasal Running Man. At last, aku tengok satu episod dan akhirnya terjebak. Maka, aku start la tengok dari episod 1 dan sampai sekrang, episod yang terbaru adalah episod 147. Korang tak layan? Korang tengok satu episod, lepas tu mesti korang ketagih nak tengok gelagat depa dalam Running Man ni... tak caya? cuba try test.


Cast for Running Man... masing2 ade karekter masing2...

So, di mana lokasi spesifik pilihan Running Man di Malaysia? Sekitar Kuala Lumpur? KLCC? Petaling Street? or maybe mereka ke Geopark Langkawi? Or dorang akan ke Sabah or Sarawak yang kaya dengan tradisi pribumi? Ianya masih menjadi rahsia lagi. 

Bagi yang tak tahu nak tengok Running Man secara online kat mana, korang boleh tengok kat kshownow .. tengok kat sini best sebab dah siap subtitle. Setiap hari Selasa, dorang akan update episod terbaru Running Man. Aku tak tengok online. Aku download terus je. Korang bukak link yang Daily Motion punya, lepas tu, copy link tu dan paste kat keepvid.com . As simple as that.  :)


Comel pulak kek Running Man ni....

sumber: blogged.my
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

14 comments:

  1. Hehe, samalah. dulu tak minat. Sekalinya fiqah nonton 1 ep, terus nak download semua epsd !! Hehe xD Tapi, baru sampai epsd 145 Dari maana tahu running man nak buat kat Malaysia?

    ReplyDelete
  2. Lia belum tengok runningman, tpi, nak try la :3 huhuu

    ReplyDelete
  3. Kim Jong Kook !!!!!! *shouting*

    ReplyDelete
  4. macam mana nak guna keepvid.com ?

    ReplyDelete
  5. Selalu tengok Running Man gak tapi jarang tengok dekat kshownow sebab daily motion agak lambat. Selalu tengok dekat dramacrazy je. Speedy Joe~

    ReplyDelete
  6. LEE KWANG SOO <3 yeahh! haha. tak sabar rase nye :D

    ReplyDelete
  7. tu lahh denga jugak kawan2 ckp nak dtg malaysia yang sebelum ni tp tak jadi. rupa rupanya jadi jugak kali ni huhu

    ReplyDelete
  8. Hahhhh? Biar betik? Time kita tak ada kat Malaysia lah dorang nak datang malaysia T______T huwaaaaa nak ikott

    ReplyDelete
  9. assalam, ehh jap, as far as i know, dieorang nak buat fan meeting sahaja, bukan fliming kat malaysia.. hurmmm sedih T.T haidah nak sangat depa buat fliming kat malaysia.. haidah dapat tau pun melalui FB ni

    https://www.facebook.com/RunningManMemory/posts/359315780851662

    dia kata :-
    Running Man will visit Malaysia for Fan Meeting, but not filming in Malaysia, only FAN MEETING, this is the newest new.. Believe it or not, but this is not filming, only fan meeting with 6 members of Running Man

    more information follow Running Man on Twitter
    http://www.twitter.com/RunningManVEVO

    fan meeting tu jihyo tak dapat hadir cuma 6 member je yg hadir T.T
    hope sangat one day Running Man betul betul buat fliming kat Malaysia.. haha ^^~

    ReplyDelete
  10. Eh Qihah, thanks ye bgtau mcm mne nak download tu. Akak dah test dah. Menjadi. Tak payah tengok on9 lagi ^^

    ReplyDelete
  11. Eh Qihah, thanks ye bgtau mcm mne nak download tu. Akak dah test dah. Menjadi. Tak payah tengok on9 lagi ^^

    ReplyDelete
  12. Hi, from Indonesia. I found your edited picture of Running Man members wearing Malayan clothes when I was googling. I post it on my blog by attaching your blog too, because it's too hilarious to left behind.

    Cheers and Salam kenal,

    Ifa

    ReplyDelete
  13. Running man is my favorite show in the world (and Korea too).

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita