Tutorial ; Enable Link for Post Title (Blogskin) WAJIB ADA

ุงู„ุณّู„ุง ู… ุนู„ูŠฺฉู… ูˆุฑุญู…ุฉุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑฺฉุฉ | Salam Sejahtera


Selamat malam semua. Penat sangat hari ni. Ni pun pening pening ni.. Ohya. Seseteengah pengguna blogskins/classic template, post title dia tak de link kan? Maksudnya, bila kita tekan kat blog title diorang tak boleh. Paham tak? Maksudnya, try tekan post title ni. Akan pergi kat post kan? Lol. Hahaha.

Benda ni bolehla dikatakan perlu ada kat blog korang untuk kemudahan orang lain juga.. Bagi senang pelawat blog anda..

1. Mula-mula pergi ke Dashboard > Template. (bagi pengguna new blogger template, kena scroll bawah sikit ye)

2. CTRL+F(serentak) dan Cari kod ni
<$BlogItemTitle$>
3. dah jumpa? Gantikan kod tu dengan
<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>
4. Preview. Kalau tak de error, boleh save :)

sekarang, trylah tekan post title anda. Jadi ke tak? :) Assalamualaikum.

Comments

  1. tak paham, kod ini untuk apa ?

    ps. kenapa saya add awak dalam FB awak tak approve ? T_T

    Penulis 15 tahun,
    http://alibasyir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 7575 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    ReplyDelete
  3. @Ali Dah approve. Untuk pengguna classic template..

    ReplyDelete
  4. Dah jadi..maceh!berguna betul tuto akak..

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum, saya dah cuba dah... tapi bila saya tekan dia keluar PAGE NOT FOUND . macam mana?

    ReplyDelete
  6. @am feasible Tak dapat? Aikk. Orang lain boleh je. hehehe.

    ReplyDelete
  7. mekasih akak.. nak retuto boleh.. jamin 100% saya credit akak tau.. arigatou... :D

    ReplyDelete
  8. dah jadi ! thank kak .. dah lme cari tuto nih :) done follow kak .. follow back tau ..! ^_^

    ReplyDelete
  9. knpa still page not found ek? hehe

    ReplyDelete
  10. tolong kakak, dik.dia kata page not exist.

    ReplyDelete
  11. Yeay...!!!dah boleh buat..thanks ea kihah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Budi Bahasa Budaya Kita

Popular posts from this blog

Tutorial : How To Use Blogskin? Cara nak Guna Blogskin

Senarai Pemenang Anugerah Melodi 2016