7 June 2012

Tutorial ; Enable Link for Post Title (Blogskin) WAJIB ADA


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة | Salam Sejahtera


Selamat malam semua. Penat sangat hari ni. Ni pun pening pening ni.. Ohya. Seseteengah pengguna blogskins/classic template, post title dia tak de link kan? Maksudnya, bila kita tekan kat blog title diorang tak boleh. Paham tak? Maksudnya, try tekan post title ni. Akan pergi kat post kan? Lol. Hahaha.

Benda ni bolehla dikatakan perlu ada kat blog korang untuk kemudahan orang lain juga.. Bagi senang pelawat blog anda..

1. Mula-mula pergi ke Dashboard > Template. (bagi pengguna new blogger template, kena scroll bawah sikit ye)

2. CTRL+F(serentak) dan Cari kod ni
<$BlogItemTitle$>
3. dah jumpa? Gantikan kod tu dengan
<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>
4. Preview. Kalau tak de error, boleh save :)

sekarang, trylah tekan post title anda. Jadi ke tak? :) Assalamualaikum.
author image

FAQIHAH HUSNI

Hi! I'm the writer and author of this webpage. Currently studying in SM Sains Kubang Pasu or know as KUPSIS in Kedah. A Kedahan girl for sure! 2017 is my senior year there and I'm fighting to 9A+ in SPM. Do pray the good result for me and others 1317 warriors. Thank you for your time :)

17 comments:

  1. tak paham, kod ini untuk apa ?

    ps. kenapa saya add awak dalam FB awak tak approve ? T_T

    Penulis 15 tahun,
    http://alibasyir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 7575 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    ReplyDelete
  3. @Ali Dah approve. Untuk pengguna classic template..

    ReplyDelete
  4. Dah jadi..maceh!berguna betul tuto akak..

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum, saya dah cuba dah... tapi bila saya tekan dia keluar PAGE NOT FOUND . macam mana?

    ReplyDelete
  6. @am feasible Tak dapat? Aikk. Orang lain boleh je. hehehe.

    ReplyDelete
  7. mekasih akak.. nak retuto boleh.. jamin 100% saya credit akak tau.. arigatou... :D

    ReplyDelete
  8. dah jadi ! thank kak .. dah lme cari tuto nih :) done follow kak .. follow back tau ..! ^_^

    ReplyDelete
  9. knpa still page not found ek? hehe

    ReplyDelete
  10. tolong kakak, dik.dia kata page not exist.

    ReplyDelete
  11. Yeay...!!!dah boleh buat..thanks ea kihah...

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita